Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Dual Channel Kit - v čem jsou jiné??

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    14

    Může mi někdo poradit ohledně Dual Channel Kitů DDR2?
    Je nějaký rozdíl v tom když koupím dva samostatné paměťové moduly nebo dual channel kit????
    Jsou ty moduly prodávané v dual channel sadě nějak speciálně spárované (pokud ano, v čem jsou jiné????) nebo je to jenom obchodní tah výrobců a je to totéž jako dva samostané moduly stejného typu?
    Mám dual channel desku.

    Máte někdo zkušenosti s paměťí GoodRam?Jak jsou na tom?
    Díky mnohokrát za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    kdyz koupis dva stejne moduly mas hodne velkou sanci, ze na nich dulachannel pojede, ale muze se stat ze ne (stalo se to nekomu? nevim o zadnym praktickym pripadu...) kdezto kdyz koupis kit tak to jsou pameti ktere jsou spolu otestovane a v dulalchannelu na 99.999999% pojedou a mozna ze jsou vybrane i kvalitne stejne kousky pro OC, aby jeden modul nesel z 800MHz na 950 a dryhy na 820 ale aby sli taktovat oba priblizne stejne

    EDIT: to tgfh: rekl bych ze mu slo spis o rozdil mezi pametmi kit x dva stejne moduly a ne o rozdil dualchannel x singlechannel... nebo na co se basnik presne ptal?
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 24-04-2007 v 15:59
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Dual channel razantně zvyšuje výkon PC.
    Já měl kdysi jen jednu 512MB GeIL DDR400 2-2-2-5 a pak si dokoupil druhou stejnou a zapojil do dualu.

    Výkon ve hrách se zvednul min o 5%
    A když přeinstalovávám win při dual channelu je přeinstaluju skoro za polovinu času!
    Ale v 3D marku 05 byl rozdíl jen 10 bodů

    Dual channel zvedá taky hodně výkon CPU
    jestli si dobře vzpomínám tak jsem to měl kdysi takto:
    Single channel - superPI 46 sec
    Dual channel - superPI 44 sec
    prostě CPU nemusí "tak dlouho čekat" než se nahrajou potřebná data...

    Určitě kup Dual channel tedy tzv. "kit".

    Nevím co budeš skládat za sestavu ale do low-endu jsou GoodRamy OK, ale jestli kupuješ nějakou 4600+ nebo E6300 atd doporučuji koupit GeIL, Corsair, atd... prostě už něco kvalitnějšího...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    14

    No já už dual channel mám 2x256 GoodRam 533 a občas mi Windows nahodí modrou obrazovku chybové hlášení.....a dole se píše:výpis fyzické paměti RAM na pevný disk.Může to být vadnýma paměťma?Mě právě říkali v obchodě (v obchodě s PC) že je to úplně jedno a že si mám koupit dva samostatné moduly (chci teď 2x512 667MHz). A co Transcend? Ty jsou kvalitnější??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od hoffy
    No já už dual channel mám 2x256 GoodRam 533 a občas mi Windows nahodí modrou obrazovku chybové hlášení.....a dole se píše:výpis fyzické paměti RAM na pevný disk.Může to být vadnýma paměťma?Mě právě říkali v obchodě (v obchodě s PC) že je to úplně jedno a že si mám koupit dva samostatné moduly (chci teď 2x512 667MHz). A co Transcend? Ty jsou kvalitnější??
    výpis fyzické paměti RAM na pevný disk - se snad píše u každé "mordé smrti"
    Navrchu se píše co to je za error.
    Ale doporučuji RAMky otestovat memtestem je to nejčastější příčina (snad v PC nemáš "kilo" prachu )

    Co máš za sestavu?

    /Já osobně Transcend nemám rád, to už radši GoodRam... (imho)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Transcend bude snad stejna kategorie jako GoodRam nebo jako Zeppelin...proste se nedaj cekat zazraky. Memtestem si to urcite projed, byva to prvni vec, co delam v pripade podobnych problemu.
    K tem dual-channel kitum bych jen dodal, ze to byvaji moduly, ktere se vyrabi ve stejne serii / sarzi - tedy se stejnym nastavenim stroju, ze stejneho materialu, da se rict i skoro v jeden okamzik, atd. aby se prave zajistilo, ze moduly budou mit naprosto stejne vlastnosti. Pote se take tyto dual-channel kity zpravidla testuji spolu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    14

    MemTest hlásí error : Pair /cisla/ does not store values accurately

    Co s tím? Mám je reklamovat? Uznají mi to?

    Mám Celeron D 2.8, desku Gigabyte 8i945P-G, 2x256 GoodRam 533, SATA/300 WD 250 GB 16MB cache, GeForce 6600.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 22-06-2007 v 12:15
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Pokud jsou v zaruce, tak reklamace by mela byt uznana. Zkus jeste moduly prohodit mezi sebou a otestovat + rovnou vycistit sloty, aby tam nebyly nejaka smitka prachu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    14

    A co Kingston? Ty značky co píšete, Corsair apod. jsou dražší??Ani nevím, kde je sehnat,všechny obchody v okolí prodávají GoodRamy,Transcendy a Kingstony.
    Zkusím je prohodit a možná dát do jiných slotů ale když teď chci koupit nové tak to nemá cenu řešit.
    Naposledy upraveno uživatelem hoffy: 24-04-2007 v 16:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Já s Kingstonem měl jen a jen potíže
    Ale už je to o něco lepší...

    S nynějšíma RAMkama si ještě pohrej a když budou stále vykazovat chyby tak reklamace...
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 24-04-2007 v 20:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Je kup v nejakym e-shopu, myslim ze usetris a budes si tak moct dovolit lepsi model za stejnou cenu nez jako nekde v obchudecku u vas...z tech znacek bych bral corsairy, geily, kingstony, g.skill a pripadne by se dalo uvazovat i o znacce a-data. Oproti nejakym transcendum a zeppelinum to bude drazsi asi o 200,-. Zalezi samozrejme na konkretnim modelu, protoze sezenes obyc. radu (napr. Corsair ValueSelect) za levno, ale i megautrahypergigasuper a kdovico jeste rady urcene spis pro OC a chlubeni se za X tisic.

    Edit> Pokud bych mel byt konkretnejsi, tak bych zvolil bud toto nebo o neco drazsi, ale zato 800Mhz tyto.

    To tgfh> ja naopak s kingstonem spokojen, ale je fakt, ze mam zkusenost jen s radou HyperX a pak s tema kouskama, co montuje do svych PC firma HP...
    Naposledy upraveno uživatelem tequilla: 24-04-2007 v 16:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Myslím si, že cena pamětí je tak nízko že bych se 100% rozhodl pro toto:
    GeIL DDR2 800 4-4-4-12 1GB kit
    Jak už psal Tequilla

    Osobní zkušenost s těmito moduly je vynikající!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    14

    jsem asi lama, ale nikde nemuzu najit a tedy ani pochopit jednu vec.
    Mam A-data 2x1GB 800MHz .. coz znamena dve pameti 1GB po 400MHz. Dual channel. cena 1400,-
    Proc maji jen 400MHz ? .. zapojil jsem je oddelene a everest napise 400MHz.

    neni lepsi koupit singly 1GB po 800MHz (po 700,-) a zapojit je do dual?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od old_wooden_shoes Zobrazit příspěvek
    Mam A-data 2x1GB 800MHz .. coz znamena dve pameti 1GB po 400MHz.
    Ee chyba, takhle se to nescita..... Pameti mas 400MHz a protoze jsou to pameti DDR2 (double data rate = dvojita rychlost dat) = 800MHz. Everest ti bude psat 400MHz, ale jedou ti na 800MHz. Pro kontrolu muzes v Everestu v nastrojich pustit "Cache & Memory Benchmark", tam se ti v kolonce "Memory type" vypise skutecna frekvence i casovani tvych pameti.
    Dual channel kit ma tu vyhodu, ze oba moduly jsou spolu otestovane a mas jistotu, ze spolu pojedou a budou si rozumet.... kup dual kit

    EDIT: jeste se podivej v Everestu v SPD, ze ti pise rychlost pameti PC6400.... = 800MHz (bude to uvedeny i primo na modulech). Pro pameti DDR400 je oznaceni PC3200.
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 10-10-2007 v 11:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Ee chyba, takhle se to nescita..... Pameti mas 400MHz a protoze jsou to pameti DDR2 (double data rate = dvojita rychlost dat) = 800MHz. Everest ti bude psat 400MHz, ale jedou ti na 800MHz. Pro kontrolu muzes v Everestu v nastrojich pustit "Cache & Memory Benchmark", tam se ti v kolonce "Memory type" vypise skutecna frekvence i casovani tvych pameti.
    Dual channel kit ma tu vyhodu, ze oba moduly jsou spolu otestovane a mas jistotu, ze spolu pojedou a budou si rozumet.... kup dual kit

    EDIT: jeste se podivej v Everestu v SPD, ze ti pise rychlost pameti PC6400.... = 800MHz (bude to uvedeny i primo na modulech). Pro pameti DDR400 je oznaceni PC3200.
    diik za vysvetleni, konecne to chapu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. CL5 a CL6 Dual channel
    Od ciny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 18:47
  2. DDR3: Dual Channel při 8GB RAM
    Od acin v sekci Operační paměti
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-11-2010, 21:06
  3. DDR1: Dual Channel
    Od lojza.cr v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-06-2009, 20:24
  4. RAM - Dual Channel
    Od Sunshine v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-05-2009, 22:38
  5. DDR2: Dual channel
    Od Honza.4.ever v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-12-2008, 12:38