ssd intel x25-v 40gb problem s ahci/win xp
Zdravím, problém je v rychlosti čtení 4k-64thread, které by mělo být i 5-6x rychlejší v ahci modu oproti ide modu, u mě to tak není a proto si myslím, že ahci mód nějak nefunguje, i když v as ssd benchmarku to ahci píše viz. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
+nejde intel toolbox
Před instalací xp (do win mám v nLite přidán ahci driver mojí desky) jsem přepl v biosu na ahci, udělal v instalačce win7 správně zarovnanou partition na ssd a pak jsem XP nainstaloval.
Nějaké řešení proč nejde ahci i když to píše, že to v ahci režimu jede? nebo proč mám tak malé čtení 4k-64thread?
mb Asus M4A785D-M PRO - AMD 785G
+nejde intel toolbox
Před instalací xp (do win mám v nLite přidán ahci driver mojí desky) jsem přepl v biosu na ahci, udělal v instalačce win7 správně zarovnanou partition na ssd a pak jsem XP nainstaloval.
Nějaké řešení proč nejde ahci i když to píše, že to v ahci režimu jede? nebo proč mám tak malé čtení 4k-64thread?
mb Asus M4A785D-M PRO - AMD 785G
jestli mas nastaveno v biosu AHCI a system bezi, tak je ahci aktivni, disk by taky mel bejt odebratelnej (hot plug). to maly cteni je v porovnani s nejakymi testy na webu nebo v porovnani s tim, co tvrdi vyrobce?
v porovnání s testama z webu, ale ono celkově ssd v ahci vs. ide tak 4k-64thrd vzroste 5-6x, hlavně nefunguje intel toolbox (náhrada trimu pro xp) a na intel webu sem se dočetl, že nefunguje bez ahci..
[quote=nothar3;416717]v porovnání s testama z webu, ale ono celkově ssd v ahci vs. ide tak 4k-64thrd vzroste 5-6x, hlavně nefunguje intel toolbox (náhrada trimu pro xp) a na intel webu sem se dočetl, že nefunguje bez ahci..[/quote]
tak nejak nechapu ten tvuj stav bez ahci... jestli mas v biosu nastaveno ahci, tak bys mel mit ahci aktivni. jsou pro to potreba ovladace a jak jsi rikal, tak jsi je tam dal. bez nich bys win nenainstaloval, ani bys pri zpetny zmene ide na ahci se do systemu nedostal.. neni problem jinde? mas ten disk v "bezpecne odebrat hardware"? jo a neni nahodou mozny, ze ta deska ma vic radicu a tys aktivoval ahci u toho spatnyho? (klasika u intel desek, kde bejvaj 2-3 moznosti nastaveni ahci..
tak nejak nechapu ten tvuj stav bez ahci... jestli mas v biosu nastaveno ahci, tak bys mel mit ahci aktivni. jsou pro to potreba ovladace a jak jsi rikal, tak jsi je tam dal. bez nich bys win nenainstaloval, ani bys pri zpetny zmene ide na ahci se do systemu nedostal.. neni problem jinde? mas ten disk v "bezpecne odebrat hardware"? jo a neni nahodou mozny, ze ta deska ma vic radicu a tys aktivoval ahci u toho spatnyho? (klasika u intel desek, kde bejvaj 2-3 moznosti nastaveni ahci..
[quote=Gouranga;416756]ze ta deska ma vic radicu a tys aktivoval ahci u toho spatnyho? (klasika u intel desek, kde bejvaj 2-3 moznosti nastaveni ahci..[/quote]
Jaksi ma AMD desku ;) /ale i tam byva tech moznosti vice/.
[quote=nothar3;416689]do win mám v nLite přidán ahci driver mojí desky[/quote]
A jaky presne jsi tam pridal ovladac? Muzes sem opsat ID instance zarizeni ze Spravce zarizeni od radice disku?
Na Win7 to resi ovladac od MS, ale s AHCI do XP se MS neobtezoval :thumbdown
Jaksi ma AMD desku ;) /ale i tam byva tech moznosti vice/.
[quote=nothar3;416689]do win mám v nLite přidán ahci driver mojí desky[/quote]
A jaky presne jsi tam pridal ovladac? Muzes sem opsat ID instance zarizeni ze Spravce zarizeni od radice disku?
Na Win7 to resi ovladac od MS, ale s AHCI do XP se MS neobtezoval :thumbdown