Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejde zapnout PC - 1 long 6 short beeps

mhanny (5)|17.11.2010 11:00
Dobré odpoledne,

abych nastínil situaci.. slíbil jsem bratrovi, že mu opravím počítač a vzal jsem si ho domů. Brácha s počítačem nikdy moc šetrně nezacházel a case je celý polámaný, zohýbaný.. Přeházel jsem tedy všechna střeva do jiné skříně. (to hlavně proto, že ve staré skříni se nedalo zmáčknout power button)

Tak a konečně jsem mohl zjišťovat co s tím zase provedl. Mám tam základní desku Asrock P4i65G, tedy podle stránek výrobce by tam měl být AMI Bios. Musel jsem někde vyhrabat speaker, protože v této skříni není. A po zapnutí se mi dostane tento beep code... 1 long 6 short

Bohužel pro tento bios jsem tento kód nenašel :( nevím co s tím.. Divné hlavně je to, že se počítač občas rozjede a to v něm nic neměním. Prostě někdy se rozjede, a nejde mi klávesnice, ale většinou se nerozjede vůbec a dostanu jen onen beep code.

Někdy se příliš rozepíšu, zbytečně, je to můj zlozvyk =)
Prosím tedy o radu, nápad.. už nevím co s tím.
EditorPO (2819)|17.11.2010 11:50
pozri sa na doske aký máš presne BIOS, prípadne po úspešnom štarte PC ti zobrazí typ a verziu BIOSu

beep kódy pre AMI máš tu

aký je tam zdroj?
mhanny (5)|17.11.2010 12:05
Úspěšného startu bych se nedočkal.. na desce jsem našel toto "686 AMIBIOS EV51 7583".
Deska, zdroj a ramky by měly být nové.. brácha to předtím zlikvidoval, nevím co s tím pořád dělá.
Zdroj tam má RedStar LC-B300ATX
johny__g (6387)|17.11.2010 12:21
1) napiš přesnou konfiguraci

2) zkus to zapnout s jednou pamětí, bez disků/DVD, grafické karty (má to integrovanou).

Edit: ten zdroj je nový? Takový odpad? Reset BIOSu jsi zkoušel, doufám.
mhanny (5)|17.11.2010 12:31
Zdroj: RedStar LC-B300ATX
MB: P4i65G
CPU: P4 2,4 GHz
RAM: DDR 400 MHz 512MB (pqi?)
RAM: DDR 333 MHz 256MB (Vdata)
Disk: Seagate 40GB
GPU: Tornado GeForce 2 Titanium

S tím odpadem souhlasím, já ho tam nedával, asi jiná možnost nebyla jinak nevím. Reset BIOSu jsem samozřejmě zkoušel. Tu grafiku mam vyndanou (je funkční) a testuji to na tu integrovanou. Ramky jsem zkoušel, zkoušel jsem v obou paticích. Mechaniky mam odpojené. Odpojil jsem i disk, zkoušel jsem i jiný disk.
Deee-aN (3834)|17.11.2010 16:22
Zkusil bych to sestavit na stole na nevodivé podložce. Možná se v té nové skříni dotýká něco něčeho, čeho by se to dotýkat nemělo...:notsure
mhanny (5)|17.11.2010 16:42
Já to zkusím.. ne že by se mi do toho dvakrát chtělo, ale co mi zbývá =)
Ale nějaký beep code to bráchovi házelo už v té staré skříni, proto mi to dal opravit.. jenže já to v tý jeho skříni neměl ani jak zapnout =D

Ještě bych rád řekl.. když už se to náhodou rozjede tak nefachčí klávesnice, ani USB ani PS2. Když připojím flashku do USB tak nebliká. Takže s počítačem nemůžu ani pracovat, ale zaseklý není (hodiny běží).

EDIT: vykuchal jsem střeva =)
mám na dřevěném stolku desku s procesorem a ramkou, grafika integrovaná, připojený monitor a klávesnice, nic víc a výsledek stále beep code 1 long 6 short tak já už nevím :(
mhanny (5)|17.11.2010 19:20
OPRAVENO ...
procházel jsem si manuál od desky, abych prošel základní kroky připojení.. přidal jsem jumper na PS2_USB_PWR1 a už to fachčí všechno =) nejspíš se v tom brácha hrabal a jumper odebral nebo nevím

děkuji tímto všem, kteří se mi snažili pomoct, vážím si toho, když někdo věnuje svůj čas, aby někomu pomohl ;)