Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Start OS u notebooku

imported_tomros (63)|17.11.2010 12:18
Čím to je ? Nainstaloval jsem win xp 32 bit od originálního výrobce notebooku Acer to jest 4 cd a instalace ve fat32 . Pokaždé to fungovalo .A náhle ... nejde ani myš, ani klávesnice, ani ten malý tablet místo myši. Vyjmu HDD a zformátuji ho. Protože to na nic nereagovalo. Nová instalace... A opět jde jde, a pak jako když zmrzne. Udělám jinou věc. Instaluji WIN XP solo vydání Profesional a převedu HDD do ntfs. Systém se instaluje myš reaguje a jak mile dojde na zadání jména PC, tak opět nejde ani napsat čárka. Restartuji.... A hle jde něco napsat .Restartuji a vidím, že se dostávám dál. Inu dojdu až tam kde se zadá jméno administrátora a heslo a bez problému to vyplním. Pak dojde na předepsaný Resrat neb OS je instalovaný, vidím plochu atd. vše funguje myš, klávesnice. Vypínám .... jdu spát ostatní udělám druhý den a jsem spokojený že to funguje. Ráno vstanu zapnu Notebook ať pokračuji v instalaci ostatních věcí. A zase opět to zmrzne když mám zadat heslo administrátora. Ani tlačítko pro vypnutí nefunguje. Musím drasticky vyndat baterku. Čím to je ? RAM paměť ? Ale to by ani nenaběhl OS. Nějaký nový druh viru ? A nebo HDD blbne ?
kevin00 (10238)|17.11.2010 12:19
Drivery jsi po instalaci OS instaloval také ?
imported_tomros (63)|17.11.2010 12:27
[quote=kevin00;416972]Drivery jsi po instalaci OS instaloval také ?[/quote]

To bych rád. Ale ono to nenaběhne. A když jsem instaloval jak je ta modrá obrazovka, na levo ten seznam úkolů, co již je instalováno a atd. Tak přeci to dojde nejprve na místo kde jsem, čas a město , dále rozložení klávesnice. A pak zadat jméno administrátora a.................. nejde nic přepsat myš nefunguje ( alt-ctrl-del ) vůbec nejde. Ted to mám zapnuté a jako by to mělo velmy ale velmy spomalené reakce. Skusím co to děla když instaluji SUSE což je úplně jiné kafe.
imported_tomros (63)|17.11.2010 16:26
Tak jsem instaloval linux suse a ten problémy nedělá . Tak už vůbec nevím čím to je. Linux funguje a Win nefunguje :-) To je krása že ? Linuxáři se určitě radují, že WIN dostal další ránu, jak je to ale neschopný operační systém, přičemž si myslím, stále, že chyba bude jinde, tedy zda jsem neudělal někde chybu .Ale kde když stále postupiji podle pravidel, tak jak to WIN ukazují. Ale jinak děkuji všem, kteří hledí a vidí co potřebuji, a jak je vidět, tak sami nic neví, neb by již dávno něco řekly či napsaly. Inu nejsou zde žádní odborníci za slovo vzatí. A neb, ,, zas nějaký hlupák píše nic ať se topí ve svých problémech ,, :-)