Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Problem se zobrazenim a pameti po par hodinach behu notebooku

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Kdyz uz jsem si udelal pracovni vikend s resenim pocitacu, tak mam se svym notebookem takovyto problem.
    Po nekolika hodinach (tak 3 hodiny) behu Windows XP SP3 zacnou problemy se zobrazenim a pameti. Zde je popis nekterych problemu:
    - Pri otevreni txt souboru z plochy ruzne chyby:
    - K souboru neni pridruzen program, ktery by mohl akce provest.
    - Jindy hlaska s nazvem souboru a v druhem radku je text K dokonceni pozadovane sluzby neni k dispozici dostatek pameti
    - Nebo Ke spusteni prostredku tohoto programu neni dost pameti
    - V jiz otevrenych txt souborech (pres notepad) nejsou videt texty nebo casti textu
    - Mizi zobrazeni mysi (pres touchpad), ale jinak funguje
    - Pri stisknuti ALT+TAB se zobrazi okno s programama, ale nejsou videt ikony a nazvy programu. Ale jinak funkcni, aplikace to normalne prepne.
    - Pri stisku CTRL+SHIFT+ESC pro task managera to napise chybu Spravna inicializace aplikace (0xc000012d) se nezdarila
    - Kdyz jsem si nechal bezet okno taskmanagera spustenim po startu pocitace, tak vyuzit pameti v dobe techto chyb je neco pod 1GB/2200MB. Fyzicky ma notebook 768MB ram.
    - Ve FF a IE se v tu dobu nezobrazuji nektere textu a ruzna menu se taky zobrazuji spatne.

    Zkousel jsem v tu dobu hibernaci a po navratu problem pretrvava i kdyz jsem nechal notebook treba 1/2 hodiny vypnuty. Po restartu chodi zase par hodin OK.

    Pripada me to jako nejaky problem s nejakou windows cache pro zobrazeni, nebo tak neco.

    Napada nekoho, na co mam kouknout az to zase nepujde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Tak co, nikoho nic nenapada?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Jak dlouho je ten systém na počítači nainstlovaný? Nebylo by nejjednodušší zkusit reinstal Windows?
    Pro jistotu ještě zkus zkontrolovat jestli nejsou vadné paměti v programu Goldmemory (memtest nepoužívat, často nenajde chybu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Jak dlouho je ten systém na počítači nainstlovaný? Nebylo by nejjednodušší zkusit reinstal Windows?
    Pro jistotu ještě zkus zkontrolovat jestli nejsou vadné paměti v programu Goldmemory (memtest nepoužívat, často nenajde chybu).
    System je tam tusim od roku 2003. Je to pravidelne udrzovane a bez problemu. Az tak pred tim mesicem toto zacalo delat. Bohuzel jsem nenasel nejaky ne moc stary bod obnoveni. Pameti jsou OK, zkouseno pres GM.
    Reinstall Windows? Ani nahodou. Mam tam totiz tolik potrebnych programu, ze bych to daval dohromady tak tyden. Stejne tak se branim koupi noveho stroje, zde hraje roli take zvyk na klavesnici notebooku.
    HW problem to na 99% neni, protoze jsem zkousel na jiny disk nahrat 3 mesice starou zalohu komplet disku a to chodilo OK. Take kdyz dam hibernaci v tu chvili kdy to blbne a pak to obnovim treba za hodinu, tak to blbne porad.
    Predtim jsem mival zapnute Windowsy (s hibernaci) treba mesic v kuse.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Koukal jsem se na svoje poznámky k 0xc000012d. Sice to nebylo na NTB, ale již jsem to párkráte řešil. Většinou marně, ale někdy momohlo následující, ale nevím po jakém kroku..... To jsem si nenapsal. Zkopíruji sem co jsem si poznamenal, určitě jsi něco zkoušel i tady psal, ale já to zkopíruji celé, tak nenadávat.
    1. paměti
    2. přehřívání
    3. viry - jednou to pomohlo
    4. vymazání hiberfil.sys
    5. temp, cache
    6. repair
    7. chkdsk
    8. directx
    9. ovladače grafiky
    - Update databáze vymazat
    * Zkus dát pryč nod

    Třeba něco pomůže, ale prosím nekamenovat, musel jsem reinstalovat. Ale to už je tak rok zpátky co jsem si to psal jen takhle, ne do databáze

    P.S. Ještě jsme si napsal něco o Google, ale bohužel bez podrobností. Možná něco s tou jejich službou update, ale už nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    to astec:
    Urcite se nezlobim. Vsechno to vyzkousim a pak dam vedet cim to je. Problem je, ze se to projevuje az po tak 5 hodinach chodu, takze nez to vsechno vyzkousim, tak to bude mozna trvat.
    Mota se to kolem grafiky, mozna ty ovladace, ale mam tam ATI M7 a nejake Omega ovladace, ale tusim, ze uz jsem jednou hledal novejsi a nic nebylo.
    Nebo pak jeste kolem pagefile.sys, protoze nejake hlasky za teto situace jsou kolem nedostatku pameti. I kdyz volna virtualni pamet je, muze to byt nejak posahane.
    Na ten hiberfil.sys bych to nevidel, tam se uklada az pri hibernaci.

    Pak dam kazdopadne vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s použitelnosti RAM paměti na notebooku
    Od Happysek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-08-2014, 10:27
  2. Problém při startu PC a potom občas i při běhu
    Od dogs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 20:23
  3. GeForce: Problém se zobrazením GK GeForce FX 5200
    Od Weluxis v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-10-2009, 13:07
  4. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 23-08-2008, 23:53
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-07-2006, 18:45