Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Problém s grafickou kartou

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Dobrý den, mám novou grafickou kartu Sapphire HD6850 a nejde mi u ní druhý dvi konektor,
    zkoušel jsem jí i v jiném pc ale to samé. Také ve hrách se zasekává obraz. Jediné hry které mi jedou plynule jsou Metro2033, CaC red alert3.
    Zkusil jsem nejnovější ovladače, hotfix a další, ale stále nic. Teploty jsou ok. To samé se děje i v druhém pc.Zdroj mám 550W. Prosím o rady. Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od JanX Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, mám novou grafickou kartu Sapphire HD6850 a nejde mi u ní druhý dvi konektor.
    Mám pocit že pokud chcete, aby jel druhý DVI konektor musíte ho nejdříve povolit. Vzhledem k tomu že nemám 2 monitory tak nevím zda v biosu či v ovladačích.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Devouver Zobrazit příspěvek
    Mám pocit že pokud chcete, aby jel druhý DVI konektor musíte ho nejdříve povolit. Vzhledem k tomu že nemám 2 monitory tak nevím zda v biosu či v ovladačích.
    BIOS maji vsechny GK vlastni a neda se v nem stourat (da, ale jen pomoci specialnich programu - budeme predpokladat, ze neda)

    Co se tyce nastaveni GK, tak se vse provadi pres ovladace.

    Tim "nejede druhy DVI" myslis pri pripojeni 2 monitoru zaroven? To musis nastavit v ovladacich.

    Pokud to je nejakej 550W shit zdroj a zbytek sestavy je zravejsi, tak bych se docela bal. V pripade, ze je zdroj znackovy, tak neni problem.

    Ohledne teploty - co je podle tebe "normalni" a jakym zpusobem ji meris?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    6pin ATX konektor do grafiky zapojený máte? Některé grafiky bez něj dokáží operovat, ale na nižších taktech. Sám mám stejnou jako vy, ale nezkoušel jsem provoz bez přídavného napájení. Občas se na takovou prkotinu, ale zapomíná...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    vše mám zapojeno, i přídavný konektor pro napájení 6pin, druhé dvi nejde samostatně ani s dvěma monitory
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    teploty sleduji v catalystech i v afternburneru, zdroj je Artic Cooling 550W
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    Potom mám i stejný zdroj (550R) Každopádně na této straně to vše šlape jak má..

    Pokud se Vám neobjeví druhý displej v Catalystech, zkuste tyto dva monitory prohodit (přece jen jde o plug n play periferii)..

    Předpokládám, že v Catalystech postupujete Desktops and Displays -> Detect Displays
    Naposledy upraveno uživatelem bigless: 24-11-2010 v 20:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od bigless Zobrazit příspěvek
    Potom mám i stejný zdroj (550R) Každopádně na této straně to vše šlape jak má..

    Pokud se Vám neobjeví druhý displej v Catalystech, zkuste tyto dva monitory prohodit (přece jen jde o plug n play periferii)..

    Předpokládám, že v Catalystech postupujete Desktops and Displays -> Detect Displays
    Tak bohužel ani to nejde, prostě na druhém dvi se nic neidentifikuje, byl jsem grafiku reklamovat a dostal jsem novou, ale to samé, na reklamacích jim to taky nešlo a to měli svůj pc. Dali mi tedy novou, ale problém bude jinde. Napadá mě jestli to nemůže způsobovat základní deska. Protože mám Socket 775, tak jestli to nechce novou řadu desek s novým čipsetem.
    Naposledy upraveno uživatelem JanX: 25-11-2010 v 20:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    Předpokládám, že na reklamacích kde jim to nešlo neměli totožnou desku jako vy.. Taková doplňující otázka. O jaké konektory monitorů jde? Analog? Digital?

    Jde o to, že HD6850 nepodporuje analog Dual-Link což znamená, že tam pustíte 2monitory s DVI ale pouze jeden s klasickým VGA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od bigless Zobrazit příspěvek
    Předpokládám, že na reklamacích kde jim to nešlo neměli totožnou desku jako vy.. Taková doplňující otázka. O jaké konektory monitorů jde? Analog? Digital?
    No mám 2 monitry s vga, které mám připojené přez redukce do dvi, v prvním dvi jde první i druhý monitor, v druhém dvi nejde ani jeden
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Takže problém je v tom že druhý konektor dvi na grafice nepotporuje vga s dvi redukcí?????
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od JanX Zobrazit příspěvek
    No mám 2 monitry s vga, které mám připojené přez redukce do dvi, v prvním dvi jde první i druhý monitor, v druhém dvi nejde ani jeden
    tohle se shodu s tím co ti píše bigless
    jeden port zvládá i analog druhý nikoliv
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    To bude onen problém. U více monitorů jsou kombinace VGA (redukce) +DVI (Bez redukce) nebo DVI (Bez redukce)+DVI (Bez redukce). Tzn sehnat minimálně jeden monitor s nativním DVI konektorem. Více info o komninacích naleznete v manuálu k Vaší grafice na str.13.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    tohle se shodu s tím co ti píše bigless
    jeden port zvládá i analog druhý nikoliv
    Takže jestli to chápu dobře, tak když budu používat jen jeden monitor s vga výstupem, tak musí být vždy jen v tom prvním dvi.
    Vga je teda analog a dvi je tedy digital

    Chci používat jen jeden monitor, ale zarazilo mě, že jsem si nemohl vybrat v kterém bude dvi.

    Tedy já nepoužívám dva monitory zároveň, jen vždy jeden který jede pouze v prvním dvi
    Naposledy upraveno uživatelem JanX: 25-11-2010 v 20:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    49

    První konektor se jmenuje DVI-I a podporuje analogový+digitální přenos obrazu (tedy starý konektor VGA s redukcí do DVI+nativní DVI). Druhý konektor se jmenuje DVI-D a podporuje pouze nativní DVI konektory (přímo na kabelu od monitoru).

    A ano: VGA(D-sub) konektor = analog ; DVI, DP a HDMI = digital
    Naposledy upraveno uživatelem bigless: 25-11-2010 v 20:56
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s grafickou kartou
    Od GAGO444 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-11-2014, 12:17
  2. Problem s grafickou kartou...
    Od Frankie01 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-01-2012, 23:10
  3. Problém s Grafickou kartou
    Od fokus1969 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 19:19
  4. Problém s Grafickou kartou
    Od JusT1ce v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 26-10-2008, 10:47
  5. Problém s grafickou kartou
    Od chongoo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 19:26