Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Vyplatí se 6Gb/s?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123

    Kdyby ne ušetřím kus peněz na MB, vyplatí se to teda?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Pokud nehodlas v blizke dobe kupovat nejake drahe hitech (mysleno superrychle) SSD tak se to nevyplati.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Momentálně rozdíl ve výkonu pevných disků SATA3(6Gb/s) a SATA2(3Gb/s) je minimální, ale u většiny desek není příplatek zas tak velký a časem možná vyjdou rychlé SSD disky, u kterých už SATA3 půjde poznat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123

    V Alfe stoji treba nejlevnejsi deska pro socket 1156 2400,- u AMD je to o hodne niz
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    aktuálně je na trhu jediný cenově dostupný ssd disk se sata3

    crucial c300 - řadič micron (čtení cca 350MBs)

    příští rok se na trhu objeví řadiče sata3
    indilix jetstream
    sandforce sf2000 (prej čtení až 500MBs)

    klasický rotační disky se momentálně snad přehouply ze sata1 na sata2 (cca 150MBs)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123

    Takže desku s 6Gb/s konektory jo, ale hadr stačí 3Gb/s? A co pamet cache, je znatelný rozdíl mezi 16, 32, 64 MB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Spíš záleží na konkrétním modelu. Některým diskům stačí 16, některé potřebují 32, takhle obecně to nelze říct. Principielně je víc samozřejmě lépe, ale špatný disk (řídící elektronikou) ani 128Mb cache nezachrání.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    640GB ne, má 2 plotny po 320Gb.. Čím větší kapacita na plotnu, tím vyšší výkon.

    Ten 500Gb má jednu plotnu, 1Tb má 2 plotny po 500. Z těchto dvou WD Blue bych vybíral (500 Gb se mi už zdá pro nový PC poměrně málo)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123

    Jak poznám jestli je dvouplotnový nebo jedno? Respektive je disk 1TB jednoplotnový?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Niickll Zobrazit příspěvek
    Jak poznám jestli je dvouplotnový nebo jedno? Respektive je disk 1TB jednoplotnový?
    1tb určitě není
    možná už jsou nějaký 640GB (určitě je 1plotna 5000aaks)
    poznáš to tak že v hd tach nebo ht tune má disk maximum přes 130MBs
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123

    Aha, díky za info. A jáký mám teda vzít aby to vyšlo nejlépe výkon/cena/kapacita? Asi jak poradil speedsnail 1TB WD Blue http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007H1TZ1YT116S
    Naposledy upraveno uživatelem Niickll: 23-11-2010 v 22:27
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. SSD: SSD Disk vyplatí se?
    Od semik123 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 17:13
  2. vyplati se to ??
    Od sapin II v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-12-2008, 17:03
  3. Vyplatí se 4 GB?
    Od Lindows Hlista v sekci Operační paměti
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 21-12-2007, 15:21
  4. vyplati se
    Od MICT14N v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-11-2006, 22:07
  5. Vyplatí se teď kupovat GK?
    Od Architect v sekci Grafické karty
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 30-08-2006, 18:26