Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nepochopitelny problem se zvukem

jmbounce (4)|23.11.2010 10:57
Dobry den. Stal se mi pomerne zajimavy problem. Mam zakladni desku GIGABYTE Ga-EP35-DS3R/DS3 s integrovanou zvukouvkou (Reltek HD audio). OS W7. Stalo se mi, ze se mi prohodil predni panel se zadnim (samozrejme pouze softwarove) a aby toho nebylo malo tak zadni zdirky jsou pouze na nahravani zvuku tudiz na mikrofon. Nemit 5.1 sestavu tak je mi to celkem jedno. Abych jeste upresnil tak mam zapojeno normalne zezadu, ale musim mit povoleny predni panel (protoze je to prohozeny). V zivote jsem tohle nevidel. Samozrejme jsem zkousel ovladace a par dalsich veci. Priznam se, ze jsem byl tak sikovnej a za chodu jsem napichl F_audio abych zapojil predni panel. Mohlo dojit asi k nejakemu zkratu nebo necemu podobnemu. Prosim o radu protoze jsem uz v koncich a vyzkousel jsem snad vsechno mozny. Dodavam obrazek. Dekuji za kazdou radu.
Bez názvu.jpg
tone20 (0)|25.11.2010 14:13
zkus nainstalovat nejnovější ovladače Realteku, jestli si už nějaké instaloval tak je nejdřív odinstaluj. Stáhovat můžeš zde: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#High%20Definition%20Audio%20Codecs
Honza23 (490)|25.11.2010 14:42
V takovýhle případech je ideální odebrat zvukovku včetně ovladačů a nainstalovat vše znova.Máš nejaktuálnejší ovladače ?
Já jsem zase měl problém s repro 5.1,protože po nastavení v ovladačích na systém 5.1,tak nehrály zadní reproduktory.Musel jsem nastavit repro 7.1 a vypnout boční reproduktory.
jmbounce (4)|28.11.2010 11:14
Ovladace jsem samozrejme zkousel.I odinstalovani komplet zvuku a znovu nainstalovani.Jeste me napadlo preinstalovat cele W7 to jediny sem jeste nezkousel.Ale do toho se mi moc nechce :-(
Deexer (365)|30.11.2010 19:05
zkus vypnout zvukovku v biosu nastartuj OS pak se podivej do panelu zvuku zda tam nic neni restartuj PC zapni zvukovku a podivej se zda se ti to srovnalo.
pokud se ti to stalo samovolne tak by to mohlo pomoct
jmbounce (4)|2.12.2010 13:45
[quote=Deexer;420011]zkus vypnout zvukovku v biosu nastartuj OS pak se podivej do panelu zvuku zda tam nic neni restartuj PC zapni zvukovku a podivej se zda se ti to srovnalo.
pokud se ti to stalo samovolne tak by to mohlo pomoct[/quote]

Dekuji za radu ale bohuzel to nepomohlo. Vidim to na reinstal W7 nebo koupi externi zvukovky.
DrZelenka (2491)|2.12.2010 15:04
[quote=jmbounce;420370]Dekuji za radu ale bohuzel to nepomohlo. Vidim to na reinstal W7 nebo koupi externi zvukovky.[/quote]

Nez to preinstalujes, tak zkus live distribuci linuxu - tam by zvukovka snad mela fungovat a kdyz bude, tak uvidis jestli to bude prohozeny - pokud ano, tak neni chyba ve windows a reinstall by byl zbytecny.
jmbounce (4)|3.12.2010 16:25
[quote=DrZelenka;420378]Nez to preinstalujes, tak zkus live distribuci linuxu - tam by zvukovka snad mela fungovat a kdyz bude, tak uvidis jestli to bude prohozeny - pokud ano, tak neni chyba ve windows a reinstall by byl zbytecny.[/quote]

Dekuju za radu. Vyzkousim.