Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: rychlost HDD

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele peekaa
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    26

    Rychlost HD mi výrazně klesla. Vše se velmi zpomalilo. Např. kopírování na flašku nebo jiný usb disk jeden jen 1MB/s (ale i méně), dříve to bylo klidne i 20MB/s.
    Checkdisk jsem udělal, defragmentaci taky, cleaning registry taky. Co by to ještě mohlo být?

    HD 80GB, 20GB volno, xp sp3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    V správcovi zariadení odinštaluj radič, na ktorý je predmetný disk pripojený - po reštarte to bude v poriadku ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele peekaa
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    26

    i když je to systémový disk? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    áno, bez problémov .... radič ti beží v PIO móde (namiesto DMA) preto tá malá rýchlosť
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele peekaa
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    26

    hotovo, ale moc se to nezlepšilo, skoro vůbec. Kde poznám, jestli to mám PIO nebo DMA?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ovladaci panely/System/Hardware/Spravce zarizeni/Radice IDE(ATA), otevres Primarni kanal nebo Sekundarni kanal a Upresnit nastaveni....
    Tam je videt jestli je to PIO nebo DMA

    Jestli si odebral ten spravnej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Skontroluješ to v správcovi zariadení, vo vlastnostiach radiča ....

    Pokiaľ sa to nezlepšilo (rýchlosť) je možné, že sa disk opätovne prepína do PIO. To môže spôsobovať chybný radič, disk samotný alebo - a to je najčastejšou príčinou - vadný kábel (dátový) a nestabilné napájanie ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    29

    A čo hovorí test rýchlosti disku napr. s CrystalDiskMark.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele peekaa
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    26

    hmm, tak tam mám pořád PIO :-( (u HD Primary master). U DVD RW (secondary slave mám ultradma2. Zítra zkusím vytahat a zasunout všechny kable, zkusím jiný kabel (kšandu), zkusím jiné zdířky (Primary slave). Díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Přeinstaloval bych i ovladače chipsetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Valda
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    65

    Také bych zkusil HDD přehodit na jiný kanál/řadič (pokud další volný není tak zkus prohodit s mechanikou)

    Stáhni si HDScan http://www.slunecnice.cz/sw/hdd-scan/

    [New task] / Surface test / [o] Werify / [Add Test]

    v okně "Test Manager" si dvojklikni na řádek VR-Verify, poté na záložku "Map"

    Počkej na dokončení testu a položka "Bads" musí zůstat na nule (pokud ne, tak ti pravděpodobně odchází disk)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele peekaa
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    26

    Výměna kšandy, výměna napájecího kablu nepomohla.
    Prohození DVD a HD - úspěch!! Nyní mám místo PIO ultra dma5! Super! Kopírování jede z disku na disk 29MBs.

    Díky všem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    A DVD mechanika funguje také jak má ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele peekaa
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    26

    jsi mě trochu zaskočil ;-) - ale je to ok, mazání i vypalování rw funguje, tak snad jo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od peekaa Zobrazit příspěvek
    jsi mě trochu zaskočil ;-) - ale je to ok, mazání i vypalování rw funguje, tak snad jo.
    Myslím tím, jestli neběží DVD mechanika v PIO modu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rychlost (S)FTP
    Od DrZelenka v sekci OS Linux
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-09-2013, 20:08
  2. Rychlost HDD přesně 1MB/s
    Od DrZelenka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-02-2012, 10:56
  3. Windows 7: Rychlost
    Od Matherdet v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-04-2011, 09:53
  4. Rychlost HDD
    Od dejwory v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-12-2010, 12:50
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 21:40