Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: CZ rekord a HWBOT WR-Formula, Thuban, vzduch

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    Get it to the max 8) . Ano, absolutně jasný CZ rekord, na HWbot s jasným náskokem, ve světě 3 nejlepší výsledek Thubana na vzduchové chlazení. Použil jsem napětí 1.565V a bootoval téměř na 4400 Mhz do windows. Několik prvních pokusů nevyšlo, co se dá dělat, ale viděl jsem, že CPU dnes bude mít svůj den (ty frekvence tam prostě chvilku byly). A...povedlo se. A mohlo se povést více!! Použil jsem klasicky F7 pro uložení validace. krok 1 OK (validace se však neuložila), další navýšení OK-validace se uložila, držel, další navýšení OK, validace se však neuložila a ca za 3s se systém zhroutil . Ale...
    4871 MHz na vzduchové chlazení a AMD procesor?! :shock:



    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1501618

    PSpravdu 4892 MHz jsme chvilku na CPU měl a věřím, že se tedy na tuto hranici dohrabu
    PS2: pro ty, co chtějí znát komponenty:AMD x6 1090T BE 1015 série, ASUS Crosshair IV Formula, A-Data 2000x, Xigmatek 1283 Dark Knight
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    Včera jsem trochu vytweakoval windows (jak říkal Bluestorm, konečně jsem začal s tweakováním winů :-D ) a pomohlo mi to dostat validačně +20 MHz. Tak jak byl posledně "stabilní" takt 4870, tak na stejné hodnotě byl nyní 4890...Nuže, posuďte sami.

    4894 MHz validation at Aircooling

    Pochopitelně to není vše co jsem zkoušel. Napadlo mě vylepšit si osobní benchmarky
    Cinebench R10


    Cinebench R11.5-velmi náročný na RAM, CPU i uncore, zkoušel jsem i 4680 na několikrát, ale pokaždé ke konci zamrzl


    Superpi 1M (zde jsem se dopustil školácké chyby, podívejte se na relativně nízký NB-toto platí pouze pro Thubany, zapomněl jsem ho nastavit o jeden násobič výše a to se mohlo podepsat přibližně 0.05s na výsledku). I tak však je to můj rekord


    Winrar bench, 4100kb/s prolomeno, vyšší jsem nezkoušel, ale myslím, že by ještě ještě 2 kroky busspedu navíc zvládl


    Narychlo a spíše pro zajímavost Everest benchmarky








    A příště už se podíváme na 1100T BE .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Gratuluji ke Světovému rekordu... Akorát nevím k čemu je to dobrý, páč se mi zdá že mi protlačí starý X2 na 3GHz podobný množství Ještě že tu není latence...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    u toho memory kopírování asi ne...no, Everest je spíš pro zajímavost
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Původně jsem myslel, že je to nějaká chyba páč přes 10GB/s dá cokoliv quadcore a výš se sebehoršíma paměťma s default nastavením, kolem 9GB/s musí dát X2 jen to hvízne...

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Jé Rich, ten screenshot je mi povedomý

    Pozerám, že mám rovnaké pamäte ako flanker, no zatiaľ som sa nedostal k ich testovaniu/ladeniu .... tak dúfam, že flankerových 7-7-6-20 by mohlo ísť aj u mňa ....
    flanker, koľko im dávaš šťavy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Povedomý by ti měl být spíš tenhle nebo starej dobrej DualCore
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3600 1600 7 7 7 21.png 
Zobrazení: 82 
Velikost: 184.8 KB 
ID: 19762   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cachemem-3321-214FSB.png 
Zobrazení: 83 
Velikost: 207.5 KB 
ID: 19763   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: BEcko.9.5GHz.jpg 
Zobrazení: 84 
Velikost: 153.2 KB 
ID: 19764  
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 27-11-2010 v 17:12
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    ono nad 12 000 v copy není až tak lehký se dostat, na tom screenu si lze všimnout, že dokonce zřetelně překonává triplechannel na i7 bloomfield
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No já ti nevím, ale z prvního screenu co jsem dával je patrné, že jediný co jsem udělal bylo mírné zvednutí fsb, ani na paměť jsem nesáhl Jednoduchý to nebylo, to nepopírám ale že bych kvůli tomu musel zakládat téma (nejlevnější schůdná Asus deska s 785G)

    edit: u toho posledního už by to byla historka trochu jiná, ale nešlo o vzduch...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 28-11-2010 v 01:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    A máme tu další rekordy , všechny osobní a 2 z toho absolutní ve světové databázi HWBOT . Získate je však nebylo až tak snadné...Teplota u PC skříně (otevřené pochopitelně) činila celých 10 C. CPU měl teploty okolo 17C v idle.
    Validace: znovu "pouze" 4892 MHz, další navýšení znamenalo blackscreen.

    Superpí 1M: Nevěřil jsem vlastním očím a nebýt školácké chyby, mohl jsem tu ukázat výsledek mnohem lepší !! Projel jsem totiž superpí na frekvenci 4760 MHz, pohodově si ukládal snímek přes aplikaci malování (vypisoval jsem se s názvem souboru "CPU takt-NB takt-napětí-výsledek" ) a jakmile jsem toto měl a chystal se uložit na konkrétní místo, bum, zátuh. Ačkoliv jsem to poté ještě několikrát zkoušel, štěstí jsem neměl ..Takže poučení? Ukládat extrémně dobré výsledky rovnou na plochu a nebo ihned nsížit CPU takt jakmile udělám printscreen.
    I tak jsem dosáhl WR se vdzuchovým chlazením a to při frekvenci 4740 MHz při 1.535V a časem 14.657s


    Superpi 32M:
    Mojím snem bylo překročení 15minutové magické bariéry na AMD a to se povedlo . Frekvence 4590 MHz a výsledný čas 14min 58s


    Zde jsem následoval i vyšší CPU frekvenci, avšak v 16 běhu došlo k výpočetní chybě (vliv dávám za vinu již pamětem, které již na takové frekvenci nezvládly korektně dlouhý výpočet)

    wprime 32M
    Zde jsem dorovnal WR , výsledek na frekvenci 4522 MHz a výsledný čas 5.484s.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Trošku nechápu ty WR s vzduchovým chladičem. Je nějak určena minimální teplota v místnosti s PC pro uznání rekordu, nebo můžeš dát PC ven, i když tam je -10°C.
    Každopádně Gratulace
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    myslím, že to můžeš vrazit i ven, ale v mém případě to není kam dát v paneláku ...Ovšem založil jsem vlákno na zahraničním webu o prvních 5 GHz na AMD a vzduchu a podmínkou bylo jako minimum +10 C v místnosti...A případně foto či video. Já měl dnes otevřené okno (resp ventilace), u PC však bylo právě jen těsně pod 10 C nad nulou - je umístěné na blbém místě, kam se ten studený vzduch neodstane. Ano, šlo by lépe přemístit, ale jsem příliš líný kvůli cca 10-50 MHz na rozpojování kabeláže a motáním se pod stolem a mezi topením
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak to si dej bacha na disky - nemají rádi nízký teploty a následný oteplení - orosí se plotny a pápá
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    tak rozdíl cca 10 C jim nic moc neudělá....normálně mívámv pokoji 20 C
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket AM3: AMD THuban - důležité info, upozornění
    Od flanker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-06-2010, 12:08
  2. Sestavy, notebooky a PDA: stlačený vzduch
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-02-2010, 18:04
  3. Corsair prelomilo rekord - 2533MHz DDR3
    Od karo1 v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-05-2009, 13:36
  4. Nový rekord v 3Dmarku 05 a 06
    Od karo1 v sekci Aktuality
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-05-2009, 21:25
  5. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-03-2007, 22:15