Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Nechápu proč nejde

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    3

    Zdravím. Můj milí počítač mi nechce naskočit... stávalo se mi to už dýl ale dycky po dvou třech dnech naskočil a zase šel zapnout normálně. Probíhá to tak že když zapnu pc a je vše ok tak mi blikne vypalovačka i dvd... A pc naskočí windows se spustí. Ale teď ho zapnu, rozsvítí se vypalovačka a tím to končí... nic nenaběhne. Když to nevypnu na tvrdo tak hučí větráčky vypalovačka svítí ale systém nenaskočí.. Dycky musím počkat tak 4-5 dní a pak zase naskočí. Po 1 dni v zaplém stavu sám spadne opět do prázdné obrazovky a nedá se stím hnout jinak než to vypnout na tvrdo... nevíte co stím?...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak tohle vím naprosto přesně - je to rozbitý.

    Může to dělat zdroj nebo vadná základní deska, to jsou nejpravděpodobnější možnosti. Ale nedá se vyloučit že je to i něco jiného. Začal bych zdrojem - výměna za jiný, prohlédnout desku a stav kondenzátorů.

    A jestli se ti podaří napsat i konfiguraci počítače (přesnou a úplnou), můžem se bavit dál.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    3

    No je to starej šunt.. má 30gb harddisk 512 ram 1Ghz procesor a grafika 16mb... Mě de jenom o to že tam mám uložené všechny moje obrázky a návrhy které potřebuji... Ale nikdy nemám jistotu jestli se zapne... Koupil sem si nedavno novej.. a potřebuju si svoje výtvory přetáhnout do nového pc..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Ankost Zobrazit příspěvek
    No je to starej šunt.. má 30gb harddisk 512 ram 1Ghz procesor a grafika 16mb... Mě de jenom o to že tam mám uložené všechny moje obrázky a návrhy které potřebuji... Ale nikdy nemám jistotu jestli se zapne... Koupil sem si nedavno novej.. a potřebuju si svoje výtvory přetáhnout do nového pc..
    Bylo receno at napises presnou a uplnou sestavu. Tohle je jako bys napsal, ze mas auto s benzinovym motorem a 5 sedackama - velmi neurcite.

    Jestli mas novy PC a tento blbne, tak bych ho zahodil, protoze nema smysl do nej vrazet penize (nevim co to je, ale podle kapacity HDD a frekvence CPU je velmi stary a temer bezcenny). Vytahni z nej HDD, zapoj do noveho PC a jednoduse prekopiruj data.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Tak to by asi stačilo vybrať disk, zapojiť ho do nového pc a odzálohovať/skopírovať z neho potrebné veci ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    3

    No zkoušel sem to...jenomže harddisk v tomhle šuntu do toho new nepasuje... Ten novej má uplně jiný zástrčky na hard... Nechápu jenom to že když to nechám těch cca 5 dní v klídku tak mi zase jede...Jo a stou sestavou...to teda netuším. Já to koupil tak jak to je a tím to pro mě končilo... Takže nevím co myslíte
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Ankost Zobrazit příspěvek
    No zkoušel sem to...jenomže harddisk v tomhle šuntu do toho new nepasuje... Ten novej má uplně jiný zástrčky na hard... Nechápu jenom to že když to nechám těch cca 5 dní v klídku tak mi zase jede...Jo a stou sestavou...to teda netuším. Já to koupil tak jak to je a tím to pro mě končilo... Takže nevím co myslíte
    Jako, ze novej pocitac nema ani 1 ATA konektor? To me prijde hodne divny. O jaky PC se jedna PRESNE?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,114

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Jako, ze novej pocitac nema ani 1 ATA konektor? To me prijde hodne divny. O jaky PC se jedna PRESNE?
    Co je na tom divneho, desky pro LGA1156 PATA porty moc neoplyvaji napr. MSI H55M-P31 ci MSI H55M-E32. Je treba vybirat, MSI H55M-E33 ho ma.. Holt setri se.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Co je na tom divneho, desky pro LGA1156 PATA porty moc neoplyvaji napr. MSI H55M-P31 ci MSI H55M-E32. Je treba vybirat, MSI H55M-E33 ho ma.. Holt setri se.
    2 ze 3 s ATA ... to jeste jde. Jen jsem predpokladal, ze vzhledem ke znalostem Ankosta a urovni nasich prodejcu mu prodaj neco co ma mozna i socket 775 a jeste to budou opevovat co to je za delo (zazil jsem to, kdyz si znamej koupil kancl PC za 20 000 co huci jak vysavac... hlavne, ze to je od "profika")
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Ankost Zobrazit příspěvek
    No zkoušel sem to...jenomže harddisk v tomhle šuntu do toho new nepasuje... Ten novej má uplně jiný zástrčky na hard... Nechápu jenom to že když to nechám těch cca 5 dní v klídku tak mi zase jede...Jo a stou sestavou...to teda netuším. Já to koupil tak jak to je a tím to pro mě končilo... Takže nevím co myslíte
    A co třeba přímo na základní desce novýho PC přečíst co to je za model, nebo sem dám fotku, to zvládneš? Nebo je třeba výpis komponent na faktuře, pokud ti to neprodal rákosník v průjezdu ...

    Jinak ten starý PC raději už netrap, jestli tam máš důležitá data a odcházející zdroj, můžeš taky o ně přijít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,114

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    2 ze 3 s ATA ... to jeste jde.
    Jestli jsem se neuklepl, je to obracene - 2 ze 3 BEZ PATA ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. proč tak málo?
    Od Celofan v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-04-2014, 15:30
  2. Software: Proč nejde odložit restart u aktualizací
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-03-2010, 16:49
  3. Chlazení chipsetů: 85 °c na chipsetu proč?
    Od Dona v sekci Chlazení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 01-07-2009, 20:38
  4. Proč nejdou hry??
    Od horsefeathers213 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-11-2008, 16:56
  5. Co to je? nechápu prosím pomoc...
    Od gObla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 08:50