Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nefunkční vstupy

Numerix (4)|28.11.2010 22:41
Mám několik let staré repro, creative 4.1, typ přesně nevím. Problém je v tom, že mi přestal jít zvuk ze satelitů, mohl by odejít nějaký kondenzátor, nevím přesně co a jak mám změřit, v elektrotechnice teprve začínám. Ještě regulace hlasitosti je přípojná přes kabel, vypadá to jako PS2, občas s tím musím zacloumat, aby mi začal jít alespoň zesilovač.
kevin00 (10238)|28.11.2010 22:46
Můžeš napsat přesný typ reproduktorů ?
Asi před týdnem jsem opravoval jedny repro Genius, kde taktéž nehráli reproduktory - v zesilovači byly prasklé 2 axiální pojistky.
Numerix (4)|28.11.2010 22:58
Ta soustava je opravdu dědeček a krabice jsou kdo ví kde, takt že jediné co jsem našel je FPS1600.
Richmond (8084)|28.11.2010 23:03
V tomhle většinou pojistky nejsou, má to svoje externí trafo. To spíš vypadá na ten kondík (většinou ten největší co tam je) - každopádně nevylučuju ani problém s konektorama/zlomeným káblem

edit: ještě to může být potenciometrem na tom káblu - ten po takových letech může být ko
Numerix (4)|28.11.2010 23:12
[quote=Richmond;419634]V tomhle většinou pojistky nejsou, má to svoje externí trafo. To spíš vypadá na ten kondík (většinou ten největší co tam je) - každopádně nevylučuju ani problém s konektorama/zlomeným káblem

edit: ještě to může být potenciometrem na tom káblu - ten po takových letech může být ko[/quote]
Potenciometr, to je taky možnost, občas s ním musím zahejbat , aby se to rozjelo. No a co mám teda přesně měřit nebo jak se dopátrat k problému obecně?
Richmond (8084)|28.11.2010 23:18
Začal bych výměnou kabelů (tzn. cinche > jack a klidně bez potenciometru), pokud se zapne... Jestli svítí ledka tak by mělo stačit vybudit ho jakoukoliv mp3 (stačí volume ve windows na půlku - pokud je ten kondík jen "lízlej" tak se po chvilce zapne woofer a bude to hrát, maximálně se bude vypínat po chvilce když do něj nepůjde žádný signál). Pokud bude kondík ko definitivně tak to hrát nebude vůbec. Já je mám asi 7-8let a byl ko částečně ten potenciometr a kondík nedržel kapacitu ;)
Numerix (4)|28.11.2010 23:22
Bez potenciometru to nejede, a jede mi basovej repro, jen mi nejdou satelity, než to umřelo úplně, tak mi občas vypadával zvuk.
Richmond (8084)|28.11.2010 23:31
Hmm, tak jedině připojit jiný satelity (tuším 5w 4ohmy) nebo ty původní kuchnout a zkusit "předrátovat". Blbý je to, že se do nich leze zepředu skrz tu kovovou mřížku - 4 ohnutý "packy" v rohách :thumbdown takže už nebudou vypadat jako nový