Tak E5200 není zrovna ze starého železa, aby E8400 udělal najednou díru do světa.. přijde mi to za hodně peněz, málo muziky.
Tak E5200 není zrovna ze starého železa, aby E8400 udělal najednou díru do světa.. přijde mi to za hodně peněz, málo muziky.
To už radšej postaviť na AMD + DDR2 + 4 jadro
Ještě bych chtěl radu. Který z těch to CPU vybrat? http://www.czechcomputer.cz/product_...=58003&artno3=
Jedno má 2 jádra, jeden na 3GHz, druhej je 4 jádro a jede na 2.66GHz. Který mám vzít spíš? Cenově to je o nějakou pětistovku.
Veď sa Ťa to tu pýtam aké máš ramky, aby sme vybrali vhodnú MB... a ktomu AMD procík... čisto teoreticky, aký by bol finančný limit na "Vianočný upgrade" CPU + MB + RAM.. ak sa Vám to nechce... tak si kúpte to 4-jadro od Intelu ale bez pretaktovania bude skoro rovnako výkonný ako E5200, s výnimkou hier, ktoré naozaj ťažia s Quadcore...
Nebo ještě teda takhle. Co byste mi teda doporučili za CPU, aby zvládal náročné CAD programy, kancelářské aplikace a hry? Dík.
Co znamená "náročný"? Pokud jde o rendering jako takový tak platí čím více jader tím lépe, čím vyšší frekvence tím lépe, čím větší cache tím lépe (ve stejném pořadí), na druhou stranu pokud jde o rychlost vykreslování scény tak mnohem více než cpu pomůže silnější grafika![]()
V jakém programu/rendereru pracujete?
Jednoznačně quad, nejlépe nataktovaný přes 3.2ghz a tý pětistovky bych nelitioval![]()