Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vista nenaběhne

awas (56)|30.11.2010 11:05
Mám tento problém: Jak spustím pc s nainst.vistama zobrazí se mi jen černá plocha a spuštěná lupa nic víc nejde.Nepomáhá oprava startup v pc nejsou žádný body obnovení a kompletní přeinstalaci kamarád nechce.Napadá vás něco jak systém opravit? Nejde spustit ani správce úloh.
Zoidik (1405)|30.11.2010 11:16
stav nouze jde? Pročisti cc cleanerem registry a veškerý balast co je v kompu. Projeď antivirem a podobnejma srandama system. Když se chytne tak to bude dobré, ale je to jenom z nouze cnost... reinstal je nejlepší volbou, ideální kdyby jsi ho přesvědčil k tomu reinstalu...
awas (56)|30.11.2010 11:21
Nouzový režim se zobrazí úplně stejně- černá obrazovka jak použít cc,když nic nevidím? Zkusit nabootovat nějakým live CD?
Zoidik (1405)|30.11.2010 12:42
live CD zkusit můžeš taky, ale v tom stavu v jakém je systém, tak jedině reinstal. Jaké koliv jiné řešení bude nouzové a dočasné. Ještě můžeš zkusit nabootovat z instalačního CD Vist a udělat opravu instalace. Stará data budou dostupná. Měla by se ti zobrazit složka winold nebo něco na ten způsob.
DrZelenka (2491)|30.11.2010 15:30
[quote=Zoidik;419964]live CD zkusit můžeš taky, ale v tom stavu v jakém je systém, tak jedině reinstal. Jaké koliv jiné řešení bude nouzové a dočasné. Ještě můžeš zkusit nabootovat z instalačního CD Vist a udělat opravu instalace. Stará data budou dostupná. Měla by se ti zobrazit složka winold nebo něco na ten způsob.[/quote]

Pokud jsem to dobre pochopil, tak opravu jiz zkousel a neuspesne.

Jinak se pridavam k tomu, ze i kdyby se to podarilo opravit, tak je system rozhazen uz pravdepodobne tak, ze ho do perfektne funkcniho stavu nedostanes.

Vzhledem k tomu, ze oprava ani nouzak nejde, tak ten system s nejvetsi pravdepodobnosti nedostanes ani do castecne funkcniho stavu a zbyva ti jen zaloha dat a reinstall. Mozna nekdo zna konkretni prikazy, pomoci kterych se to da opravit pres prikazovy radek, ale kdyz se neda poradne urcit co to zpusobilo, tak se to tezko opravi.