Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Poraďte s výběrem desky

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Ahoj,

    a opět jsem tu já. Nad MB Asus P5N-D nForce 750i SLI, DDR2, s. 775 ATX jsem už zanevřela. Takže potřebuji poradit s výběrem nové desky.

    Na PC hlavně koukám na seriály (megavideo atd.), surfuju, pouštím hudbu a dělám grafiku (photoshop). Nějaké mega top nové hry nehraji.

    Investice... hmm... řekněme, tak do 3000 Kč.

    Konfigurace:
    CPU Intel Conroe Core2 Duo E6300 1,86GHz/2MB/1066MHz/LGA
    HDD Samsung SpinPoint F3, HD103SJ, SATA II, 32MB - 1TB
    VGA Sapphire Atlantis ATI Radeon X550 256MB PCI-E VIVO
    DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-H22L OEM DualL.
    CDRW Asus CB-5216A Quiet 52x/32x/52x /16xDVD černá retail
    FDD mechanika 3,5'' 1,44MB
    CASE Middletower Thermaltake Aquila VD1000SNA
    Zdroj Fortron Blue Storm II 400W/PFC FSP400-60THN/THN-P
    RAM Corsair 2x2GB DDR2 800 MHz CL5 (VS4GBKIT800D2)
    MB Asus P5N-D nForce 750i SLI, DDR2, s. 775 ATX

    Předem děkuji za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Nová deska podle mě do té staré sestavy nemá smysl. Podívej se třeba na Aukru, nejlépe od firmy Ausus (případně Gigabyte nebo MSI). Chipset Intel P35, P43 nebo P45. Třeba http://aukro.cz/item1350883725_zakla..._platinum.html a http://aukro.cz/item1343741306_gigab...y.html#gallery
    Samozřejmě na stránkách výrobce desky je potřeba se ujistit, že podporuje tvůj procesor (někdy k podpoře může být potřeba flash firmware).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Důvod výměny základní desky ? Souhlasím s NHKG, že investice do nové základní desky pro platformu LGA775 se nevyplatí. Vybíral bych spíše z chipsetů P43 a P45.
    Než aukro, bych asi nejdříve obešel místní bazary, jestli nemají základní desku pro daný socket a nabízí k ní nějakou záruku na vyzkoušení. Osobně moc aukru nevěřím, ale to je na každém ke zvážení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Eh. Do bazaru bych moc nešla. Preferuji novou desku. Třeba tu Asus jsem kupovala před půl rokem. Ale jelikož nVidia ovladača jsou na...., tak chci přejít na Intel. Ale ani nevím, jakou patici potřebuji. Vím, že teď mám 775. Ale to je asi tak vše. Ani vlastně nevím, proč musí být ta či ta patice.

    edit: jo... už vidim na stránce intelu. Procesor
    Naposledy upraveno uživatelem zzuzu22: 03-12-2010 v 17:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Pokud chceš novou základní desku, tak budiž. Sice to jsou IMHO zbytečně investované peníze, jsou tvoje. Doporučím Ti Asus P5QD Turbo. Základní deska podporuje tvůj procesor s BIOSem 0102.

    Co je na ovladačích nVidia nForce špatného, resp. co Ti nefunguje ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud chceš novou základní desku, tak budiž. Sice to jsou IMHO zbytečně investované peníze, jsou tvoje. Doporučím Ti Asus P5QD Turbo. Základní deska podporuje tvůj procesor s BIOSem 0102.

    Co je na ovladačích nVidia nForce špatného, resp. co Ti nefunguje ?
    Řekla bych to takhle... 3 důvody:

    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=51981
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=54338
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=54747

    Ještě jsem zapomněla na tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22774

    mám to doma. Ale jaksi nevím, kam to zapojit. Jestli do PCI-E nebo jinam...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od zzuzu22 Zobrazit příspěvek
    Ještě jsem zapomněla na tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22774

    mám to doma. Ale jaksi nevím, kam to zapojit. Jestli do PCI-E nebo jinam...
    Cti to poradne, holka Je to PCI sitova karta, tak kam asi...

    Ale na co ji mas? Na desce uz jednu mas, tak se zeptam - kam strkas drat od Internetu? nebo je na tuhle nejal vazany?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Cti to poradne, holka Je to PCI sitova karta, tak kam asi...

    Ale na co ji mas? Na desce uz jednu mas, tak se zeptam - kam strkas drat od Internetu? nebo je na tuhle nejal vazany?
    Právě, že jsem to do PCI rvala a nešlo to. Proto se raději ujišťuju, že to nestrkám jinam

    Drat od modemu jde právě do LAN. I když má modem 4 LANky. Stejně preferuji připojení přes PC k notebooku
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od zzuzu22 Zobrazit příspěvek
    Drat od modemu jde právě do LAN. I když má modem 4 LANky. Stejně preferuji připojení přes PC k notebooku
    Chceš říct, že používáš sdílení internetu přes desktop do notebooku? Proč? V čem je to lepší než se píchnout rovnou na modem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Chceš říct, že používáš sdílení internetu přes desktop do notebooku? Proč? V čem je to lepší než se píchnout rovnou na modem?
    To ne. Mluvím o sdílení dat mezi PC a NB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od zzuzu22
    Právě, že jsem to do PCI rvala a nešlo to. Proto se raději ujišťuju, že to nestrkám jinam
    Neslo to mechanicky - neco prekazelo uvnitr slotu ci bylo dlouhy/kratky/posunuty?

    To ne. Mluvím o sdílení dat mezi PC a NB.
    A to by pri propojeni pres 'modem' /no on je to spis router/ neslo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Neslo to mechanicky - neco prekazelo uvnitr slotu ci bylo dlouhy/kratky/posunuty?


    A to by pri propojeni pres 'modem' /no on je to spis router/ neslo?
    I když t-debil uvádí, že je to modem, taky bych řekla, že je to spíš router. Já raději mám, když je LAN přímo na PC. Páč nikdy nevím, kdy to budu potřebovat.

    Ohledně té LAN... nejde tam vůbec narvat. Je kratší a takovou tu zárážku má asi o 1 mm blíže k zadní straně než deska.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od zzuzu22 Zobrazit příspěvek
    Ohledně té LAN... nejde tam vůbec narvat. Je kratší a takovou tu zárážku má asi o 1 mm blíže k zadní straně než deska.
    Můžeš slot na síťové kartě vyfotit a uploadovat sem obrázek ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Můžeš slot na síťové kartě vyfotit a uploadovat sem obrázek ?
    Bohužel, PC mám stále u CZC

    Každopádně chci ale novou desku. Rozhodně s Intelem. Ale otázka je... jakou? Defakto potřebuji, aby kromě jiného tam byl COM port (babička tiskárna) a připojení k monitoru (DVI - myslím?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od zzuzu22 Zobrazit příspěvek
    Defakto potřebuji, aby kromě jiného tam byl COM port (babička tiskárna) a připojení k monitoru (DVI - myslím?)
    COM? Spíš LPT, ne? Neznám žádnou ttiskárnu připojitelnou na COM. S tím monitorem si to taky raději ověř, myslet znamená ... víš co. Je to tohle?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Poraďte mi prosím s výběrem graf. karty .)
    Od Drepo02 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-01-2013, 10:41
  2. Poraďte prosím s výběrem komponent pro vodníka
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 70
    Poslední příspěvek: 10-07-2011, 08:19
  3. Poraďte pls s výběrem malého ale výkonného notebooku
    Od zvoniva1 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-12-2010, 17:20
  4. Socket 1156/1366: Rada s výběrem desky
    Od Gregorek v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-11-2010, 15:49
  5. Socket 775: Poraďte s výběrem
    Od xslide v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 14-12-2008, 00:28