problém s počítačem v průběhu hry
Ahoj, mam takovy problem.. V posledni dobe se mi v prubehu hry začal zničehonic vypinat komp.. A přitom brácha má uplně stejný pc a jede mu vše suprově.. Např. Assassin's Creed II hraju 5 min a počitač se na 1 sekundu sekne a vzapeti vypne.. přitom hraju na nejnižší grafiku.. a bracha smaží na nejvyšší ! mam 2GB RAM a Core 2 Duo.. nechapu to.. už se mi to stavalo driv ale dal jsem pc formatovat a pomohlo to a ted to zas začalo.. RAMkama to neni.. ty sem si pujcil od brachy a porad to padalo.. nevim si rady.. poradte nekdo pls..
Premejslim jakou mas sestavu ... stejnou jako bracha? Premejslim jakou sestavu ma on ... porad nevim.
Stahni si napr. OCCT a otestuj CPU (test CPU:linpack) i GPU. Oboje tak 20 minut a napis teploty. V pripade, ze nejaky test nebude dokoncen z duvodu padu PC, tak napis ktery a jaka byla teplota TESNE pred padem.
Stahni si napr. OCCT a otestuj CPU (test CPU:linpack) i GPU. Oboje tak 20 minut a napis teploty. V pripade, ze nejaky test nebude dokoncen z duvodu padu PC, tak napis ktery a jaka byla teplota TESNE pred padem.
Nejdriv nam napis sestavu a chlazeni (kde a jaky vetraky mas)
Jestli nevis jak ma vypadat vypis sestavy, tak se podivej do podpisu nekterych lidi zde na foru. Vse potrebne bys mel najit v everestu, jen kvuli zdroji budes muset otevrit bednu a podivat se na stitek. Pri te prilezitosti bys mohl vnitrek skrine i vyfotit, at vime jak mas udelane chlazeni.
OCCT - Download sekce zde na foru, tlacitko hledat.
Jestli nevis jak ma vypadat vypis sestavy, tak se podivej do podpisu nekterych lidi zde na foru. Vse potrebne bys mel najit v everestu, jen kvuli zdroji budes muset otevrit bednu a podivat se na stitek. Pri te prilezitosti bys mohl vnitrek skrine i vyfotit, at vime jak mas udelane chlazeni.
OCCT - Download sekce zde na foru, tlacitko hledat.
Jen takova otazka - jak moc rozumis PC a odvazil by ses do nej stourat vevnitr?
Everest je takovy multifunkcni program, ktery ti zjisti o PC velmi mnoho informaci - pro nas je dulezita sestava (jake mas CPU, MB, RAMky ,grafiku ,... )
Everest je takovy multifunkcni program, ktery ti zjisti o PC velmi mnoho informaci - pro nas je dulezita sestava (jake mas CPU, MB, RAMky ,grafiku ,... )
Zkus to OCCT, abychom zjistili teploty, ale pokud to nebude prehrivani zpusobeny zanesenim prachem, tak bych do toho vic nestoural a byl bych pro servis (uvidime podle vysledku z OCCT).
Napis tu sestavu.... pripadne udelej fotky vnitrku, i zdroje. Vypne se to jako natvrdo, tj uplne? Muze to byt prehrivani GK, prehrivani CPU nebo vadny zdroj.
[quote=LukeD;421282]v pc už sem povysaval takže prachem to neni..[/quote]
Ze se to neprehriva vis podle toho, ze jsi to vysal? Pokud neprofouknes zebra chladice, tak zustanou zaneseny a vzduch se skrz ne stejne nedostane.
To, zda se to neprehriva ti reknu az uvidim grafy z toho OCCT.
Ze se to neprehriva vis podle toho, ze jsi to vysal? Pokud neprofouknes zebra chladice, tak zustanou zaneseny a vzduch se skrz ne stejne nedostane.
To, zda se to neprehriva ti reknu az uvidim grafy z toho OCCT.
DrZelenka ti tady radi dobre tak delej co ti rika :D
a ja bych z topho rammky vubec nevylucoval protoze rammky ti dokazou nadelat takovy divny veci ze bys ziral. jestli mas s brachou stejnej PC a znas nekoho (nebo taky mozna bracha) kdo se vyzna v skladani PC , at otestuje kazdej komponent na jeho PC a tak zjistis co to dela. ja osobne to vidim na grafiku nebo zdroj.
pred pul rokem mi neco podobnyho delal desktop a bylo to ucpanymi rebrami na chladici grafiky
a ja bych z topho rammky vubec nevylucoval protoze rammky ti dokazou nadelat takovy divny veci ze bys ziral. jestli mas s brachou stejnej PC a znas nekoho (nebo taky mozna bracha) kdo se vyzna v skladani PC , at otestuje kazdej komponent na jeho PC a tak zjistis co to dela. ja osobne to vidim na grafiku nebo zdroj.
pred pul rokem mi neco podobnyho delal desktop a bylo to ucpanymi rebrami na chladici grafiky
Hlavne to chce zacit postupne jednodussima vecma, ktery to pravdepodobne zpusobujou. Uz x prispevku se z nej snazim vytahnout 2 zakladni veci - jakou ma vubec sestavu a jeji teploty v zatezi (prace na pul hodiny i se stahovanim SW a testovanim) :runaway Pak bude mozny neco resit dal ...
LukeD: Uz jsi konecne pomoci everestu (odkaz uz jsem poslal davno) zjistil co mas za PC? Ze to ses ty, tak klidne posli ten nesmyslne dlouhej report, nejak se tim prohrabu (hlavne neco posli). A udelej ty testy teploty pomoci OCCT, abychom se konecne mohli alespon nekam pohnout.
Pokud nevis stale co a jak, tak zkus sehnat znameho/kamarada, ktery se v PC vyzna aspon trosku vic nez ty a veci, ktere potrebujeme udela za tebe. Dalsi moznosti je dat to do servisu s tim, aby zjistili teploty a zda se PC neprehriva - to bohuzel neco bude stat (koukal jsem u nas 250kc za hodinu prace)
LukeD: Uz jsi konecne pomoci everestu (odkaz uz jsem poslal davno) zjistil co mas za PC? Ze to ses ty, tak klidne posli ten nesmyslne dlouhej report, nejak se tim prohrabu (hlavne neco posli). A udelej ty testy teploty pomoci OCCT, abychom se konecne mohli alespon nekam pohnout.
Pokud nevis stale co a jak, tak zkus sehnat znameho/kamarada, ktery se v PC vyzna aspon trosku vic nez ty a veci, ktere potrebujeme udela za tebe. Dalsi moznosti je dat to do servisu s tim, aby zjistili teploty a zda se PC neprehriva - to bohuzel neco bude stat (koukal jsem u nas 250kc za hodinu prace)