Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Obraz u her se neroztahuje přes celou obrazovku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    16

    Zdravím, koupil jsem si ntb s grafickou kartou Ati Mobility Radeon HD5470 a operačním systémem W7. Jsem vyznavač starších her s nižším rozlišením a dospěl jsem k nemilému zjištění, že po spuštění hry se obraz zobrazí vycentrovaný a neroztáhne se na celou obrazovku. Pročetl jsem celé fórum, ale řešení jsem nenašel. Nevíte někdo co s tím? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od Teutonic Zobrazit příspěvek
    Zdravím, koupil jsem si ntb s grafickou kartou Ati Mobility Radeon HD5470 a operačním systémem W7. Jsem vyznavač starších her s nižším rozlišením a dospěl jsem k nemilému zjištění, že po spuštění hry se obraz zobrazí vycentrovaný a neroztáhne se na celou obrazovku. Pročetl jsem celé fórum, ale řešení jsem nenašel. Nevíte někdo co s tím? Díky
    O jake hry konkretne se jedna? Ja na W7 x64 rozbeh na fullscreenu i supaplex.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ja na to pouzivam DosBox Tam si pak nastavis,co chces.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    16

    zkoušel jsem Warcraft3, tam to šlo vyřešit přes registry, pak jsem zkoušel Heroes of Might and Magic 3 a Soldat, na PC se to roztahuje automaticky na rozlišení 1680x1050 a na ntb nic no, k tomu ještě W7 ve kterých se zatím moc dobře neorientuju a problém je na světě
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Ja na to pouzivam DosBox Tam si pak nastavis,co chces.
    v popisu toho programu je spouštění starších her na novějších OS, s tím já ale problém nemám, rozlišení tam lze také nastavit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Teutonic Zobrazit příspěvek
    v popisu toho programu je spouštění starších her na novějších OS, s tím já ale problém nemám, rozlišení tam lze také nastavit?
    Nemam to ted u sebe, ale pred mesicem jsem na tom hral Keen. Taky mi to slo jen v okne a nesel zvuk. Prez DosBox to jelo krasne.
    4 dily za 4 hodinky otoceny ( kdyz sem byl malej hral sem to mesice).
    Da se tam nastavovat celoobrazovkovy rezim, i rezim GK, simulace rychlosti CPU a spoustu ruznych veci.

    Zkus to, na tech strankach je i navod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    16

    tak ta hra co chci hrát není až tak stará aby ji ten program mohl spustit
    nezná někdo jiný řešení, jak dosáhnout fullscreenu? četl sem něco o vypnutí/zapnutí převzorkování, ale nemám tušení, kde to tu mám najít :/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od Teutonic Zobrazit příspěvek
    tak ta hra co chci hrát není až tak stará aby ji ten program mohl spustit
    nezná někdo jiný řešení, jak dosáhnout fullscreenu? četl sem něco o vypnutí/zapnutí převzorkování, ale nemám tušení, kde to tu mám najít :/
    Zacal bych kliknutim pravym na zastupce a nastaveni rezimu kompatibility.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Prozradíš nám výrobce a konkrétní model notebooku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Prozradíš nám výrobce a konkrétní model notebooku?
    HP ProBook 4520s Champagne ;-)

    DrZelenka: nemám potíže to spustit, mám problém s tím, že ntb neroztáhne obraz přes celou obrazovku..je jen uprostřed a po krajích sou černý pruhy..
    Naposledy upraveno uživatelem Teutonic: 08-12-2010 v 18:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od Teutonic Zobrazit příspěvek
    HP ProBook 4520s Champagne ;-)

    DrZelenka: nemám potíže to spustit, mám problém s tím, že ntb neroztáhne obraz přes celou obrazovku..je jen uprostřed a po krajích sou černý pruhy..
    Pockat, to celou dobu resime to, ze stara hra neumi sirokouhly rozliseni a sirokouhlej monitor si pridava pruhy po stranach (misto deformovani obrazu)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Pockat, to celou dobu resime to, ze stara hra neumi sirokouhly rozliseni a sirokouhlej monitor si pridava pruhy po stranach (misto deformovani obrazu)?
    četl sis název topicu?
    mně jde o to, že na PC se to roztáhne v poho na rozlišení ještě vyšší a vypadá to i dobře a chtěl bych vědět, jestli toho lze docílit i na notebooku, aby se to zobrazovalo v nativním rozlišení notebooku..nějak to jít určitě musí a s tím potřebuju poradit ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od Teutonic Zobrazit příspěvek
    četl sis název topicu?
    mně jde o to, že na PC se to roztáhne v poho na rozlišení ještě vyšší a vypadá to i dobře a chtěl bych vědět, jestli toho lze docílit i na notebooku, aby se to zobrazovalo v nativním rozlišení notebooku..nějak to jít určitě musí a s tím potřebuju poradit ;-)
    Ano, cetl, ale z posledniho prispevku jsem pochopil jak to asi vypada (a vsichni resime neco jinyho)

    Takze hra bezi normalne v celoobrazovkovym rezimu, ale jsou tam na stranach pruhy (viz. priloha)? Projistotu posli screen at to je naprosto jasny.

    Resenim je nastavit vysku obrazu podle monitoru (tzn napr. u monitoru 1300x768 nastavit hru na 1024x768) a postanni cerny pruhy neresit.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: widescreen.jpg 
Zobrazení: 211 
Velikost: 136.6 KB 
ID: 19875  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od Teutonic Zobrazit příspěvek
    mně jde o to, že na PC se to roztáhne v poho na rozlišení ještě vyšší a vypadá to i dobře a chtěl bych vědět, jestli toho lze docílit i na notebooku, aby se to zobrazovalo v nativním rozlišení notebooku..nějak to jít určitě musí a s tím potřebuju poradit ;-)
    Zkus následující postup:

    TLDR: If you have black bars while playing games on Windows 7 and you have an ATI GPU then this is how you get rid of them.

    1. First of all always download and install the latest STABLE drivers from amd.com, try your best not to download beta drivers or drivers from some random website, as the stability of these drivers is questionable.
    2. You need to know what kind of GPU you have, in order to figure this out go to Windows control panel>hardware and sound>devices and printers, under devices and printers there should be an option to go to DEVICE MANAGER. You need to be the administrator to run this so make sure you are the administrator. Device manager will open up and will list all hardware that is installed on your PC. Click on display adapters and under it should be the name of your GPU (mine is called "ATI Radeon HD 3200 Graphics") and if you want to make sure this isn't the incomplete name of the GPU then right click on your display adapter and click properties, this should give you your device name which you can now use to go to the AMD website and get drivers for your GPU. You can also find out using catalyst if you have it, some versions of catalyst are different, but it should be under system info if you are familiar with catalyst and this will go into more detail than device manager.
    3. Go to the AMD website and figure out which drivers are the right drivers for your GPU, it will ask you your OS, laptop or PC, your graphics card name. Then just click on the drivers and download tab and the latest drivers should be there ready for you to download catalyst is probably gonna be included in your latest install . Download and install, restart if you have to.
    4. If you try to run games on Windows 7 now, you will see that there are still black bars on your games, regardless of your resolution(s), the drivers are merely to ensure that the drivers are not the problem. So now go to Catalyst Control Center (if you had an older version the newer version should differ slightly) configure everything to your liking, get to know the newer catalyst (that's what I did), and make sure you are in ADVANCED view, not basic, otherwise some options won't be visible.
    5. Restart if you have made any changes, then open up catalyst control center, there should be a dropdown menu labeled "Graphics" click that and you'll see a few options. Click on "desktop and displays", select your display, right click on your display and click "configure..." the screen will change and you will see that there are 3 tabs here (keep in mind that different versions of catalyst differ in interface, so the options may be moved around, but they are all there), the scaling option should be under one of these. Congrats! you have found the scaling option, but (if you have the newer versions of catalyst) you can't do anything in the scaling option because it's all greyed out =(. So this is what you do.
    6. Close catalyst control center, open up windows control panel, set your resolution to your desired resolution (if it is not already so mine is already at 1366x768 which is max on my laptop), save changes, now set your resolution to one that ISN'T your desired resolution, close windows control panel and open up your catalyst and go find the scaling option. The option should now no longer be greyed out and you should be able to change the scaling option now, if your scaling option is already set to "full screen" then change it to something else and then change it back to "full screen", if your scaling option wasn't originally full screen then go ahead and set it to "full screen". Save your changes in catalyst and then close it. Open up windows control panel, change your resolution back to your desired resolution (mine was 1366x768), save changes and close windows control panel, restart if you wish.
    7. Run your games (I used Left for Dead 2) and there should now no longer be any black bars. Now go to the options and set your game resolution to whatever you want it (mine will be the lowest 800x600) and once the game resolution has changed, you will see that there are still no black bars. Go ahead and try it out on all of your other games. I did and WoW no longer had any black bars, neither Did Dawn of War 2 or Left 4 Dead 1, even when I changed their game resolutions.

    Zdroj: http://social.answers.microsoft.com/...1-21deed2c6c2a
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    16

    mno, pěknej postup až na to, že žádný "scaling options" v tom pitomým CCC vůbec nikde není
    DrZelenka: tybys to neřešil, ale mě to celkem štve, vypadá to stejně jako tvůj screen a nějak to vyřešit jít musí, jen očividně nikdo bohužel neví jak..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: cmd.exe samostatně přes celou obrazovku
    Od ketivab v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2014, 16:26
  2. Nhl 09 na celou obrazovku
    Od First v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-02-2013, 13:22
  3. LCD: Svislý pruh přes obrazovku
    Od pavel1980 v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-02-2010, 13:29
  4. LCD: Pruhy na LCD u notebooku HP přes celou obrazovku
    Od Cocteau v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-08-2009, 21:38
  5. LCD monitor má přes notebook lepší obraz než přes PC
    Od luig v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-12-2008, 11:05