Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: nVidia GTX 260 - audio přes DVI - jde to?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Zdravím,

    potřeboval bych poradit, zda lze na grafické kartě Gigabyte nVidia GTX260 896MB 448bit DDR3, 2xDVI, HDTV, PCIE2.0 přenášet audio přes DVI výstup. Motherboard má interní spdi/f výstup a grafika má (alespoń si myslím) spdi/f vstup. Propojím-li MB s grafikou interně pomocí spdif audio kabelu, přenese mi následně kabel (DVI>HDMI) do televize obraz i zvuk? Pokud ano, může mi sem prosím někdo hodit odkaz na spdif kabel, kterým interně propojím MB a GK? Jen abych měl jistotu, co koupit. Doufám, že jsem byl srozumitelnej a díky moc za případnou pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Pokudvim, tak DVI nema ve specifikacich prenos zvuku. Jedine, ze bys pouzil redukci DVI -> HDMI do ktery jde zapojit i audio kabel - potom by sel i zvuk. Ale nemam tuseni zda takova redukce existuje, je to jen neco co me napadlo.

    Pokud mas jen DVI vystup, HDMI vstup a potrebujes i zvuk, tak dneska ma snad vse i obyc audio vstup a da se pouzit bezny kabel s 3,5mm jackem, ktery staci pripevnit k DVI kabelu a je to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Pokudvim, tak DVI nema ve specifikacich prenos zvuku. Jedine, ze bys pouzil redukci DVI -> HDMI do ktery jde zapojit i audio kabel - potom by sel i zvuk. Ale nemam tuseni zda takova redukce existuje, je to jen neco co me napadlo.

    Pokud mas jen DVI vystup, HDMI vstup a potrebujes i zvuk, tak dneska ma snad vse i obyc audio vstup a da se pouzit bezny kabel s 3,5mm jackem, ktery staci pripevnit k DVI kabelu a je to.
    Určitě by to nějak analogově šlo. Ale já chci HDMI kabel vést do AV Recieveru (do HDMI vstupu), proto bych byl rád, kdyby mi z PC šel po jednom kabelu i zvuk. DVI>HDMI redukce určitě exitují (např. tady http://interlink.tsbohemia.cz/kabely...kce_c5948.html), ale prvně musím nějak dotlačit zvuk do toho DVI výstupu na GK. Motheboard a grafiku by snad měl propojovat nějakej 2pinovej SPDIF kablík, ale nemůžu ho nikde najít....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od funteek Zobrazit příspěvek
    Určitě by to nějak analogově šlo. Ale já chci HDMI kabel vést do AV Recieveru (do HDMI vstupu), proto bych byl rád, kdyby mi z PC šel po jednom kabelu i zvuk. DVI>HDMI redukce určitě exitují (např. tady http://interlink.tsbohemia.cz/kabely...kce_c5948.html), ale prvně musím nějak dotlačit zvuk do toho DVI výstupu na GK. Motheboard a grafiku by snad měl propojovat nějakej 2pinovej SPDIF kablík, ale nemůžu ho nikde najít....
    Do DVI kabelu zvuk nenacpes, protoze to nejde.

    Koukal jsem jentak zbezne po redukcich a vzdy maj jen DVI vstup a hdmi vystup ... zadna moznost jak tam nacpat zvuk.

    Nema ten AV receiver napriklad optickej vstup? Kdyz uz to nechces analogove ... (hodne desek ma opt. vystup zvukovky - treba i ta tvoje)

    //EDIT : na TVFreak foru to resili
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Do DVI kabelu zvuk nenacpes, protoze to nejde.

    Koukal jsem jentak zbezne po redukcich a vzdy maj jen DVI vstup a hdmi vystup ... zadna moznost jak tam nacpat zvuk.

    Nema ten AV receiver napriklad optickej vstup? Kdyz uz to nechces analogove ... (hodne desek ma opt. vystup zvukovky - treba i ta tvoje)

    //EDIT : na TVFreak foru to resili

    Má. I deska i reciever. To bude asi nejjednoduší řešení - použít kabel zvlášť na video a na audio. Díky moc.
    Ale i tak... jen pro zajímavost, kdyby někdo věděl, zda vůbec je tato možnost propojení (tedy audio i video z DVI), tak budu rád za odpověď. Dost by mě to zajímalo. Podle tohoto odkazu: http://www.nvidia.com/object/product...tx_260_us.html má GK audio vstup pro HDMI, tudíž by to jít mělo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od funteek Zobrazit příspěvek
    Má. I deska i reciever. To bude asi nejjednoduší řešení - použít kabel zvlášť na video a na audio. Díky moc.
    Ale i tak... jen pro zajímavost, kdyby někdo věděl, zda vůbec je tato možnost propojení (tedy audio i video z DVI), tak budu rád za odpověď. Dost by mě to zajímalo. Podle tohoto odkazu: http://www.nvidia.com/object/product...tx_260_us.html má GK audio vstup pro HDMI, tudíž by to jít mělo
    A mas ve spravci zarizeni mezi zvukovyma radicema nacpany neco od nvidie? Treba by to mohlo fungovat podobne jako u AMD (ATI) pomoci specialni redukce DVI->HDMI (viz. odkaz na forum tvfreak).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    A mas ve spravci zarizeni mezi zvukovyma radicema nacpany neco od nvidie? Treba by to mohlo fungovat podobne jako u AMD (ATI) pomoci specialni redukce DVI->HDMI (viz. odkaz na forum tvfreak).
    V řadičích nic není, jen od zvukovky. Ale i tu pod prvním obrázkem v druhém odstavci píšou....http://www.guru3d.com/article/geforc...-review-test/4 , takže si myslím, že sehnat 2pin kablík k propojení MB a GK a zvuk už na výstupu bude. Pak už jen tu správnou redukci, která pustí i zvuk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Podle mě bude jednodušší táhnout ten zvuk rovnou z desky přes ten optickej....ten speciální adaptér nejspíš nebude zadarmo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Podle mě bude jednodušší táhnout ten zvuk rovnou z desky přes ten optickej....ten speciální adaptér nejspíš nebude zadarmo...
    Asi máš recht Zůstaneme při této variantě Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Pořád mi to nedá a pídím se po tom propojení obrazu i zvuku přes jeden HDMI kabel.... jít by to tedy mělo, ale jak jsem se různě dočetl, tak ne každá redukce DVI-HDMI umí přenášet zvuk.... Tahle by to měla umět: http://www.lan-shop.cz/sapphire-ad00028-r0-78803 Je to speciálka ATI pro Radeon HD3xxx a 4xxx. A mě by zajímalo, jestli má někdo zkušenost s tím, že je tato redukce kompatibilní i s nVidia GTX260 ?? Samozřejmě mi jde hlavně o přenos audia. Dííky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od funteek Zobrazit příspěvek
    Pořád mi to nedá a pídím se po tom propojení obrazu i zvuku přes jeden HDMI kabel.... jít by to tedy mělo, ale jak jsem se různě dočetl, tak ne každá redukce DVI-HDMI umí přenášet zvuk.... Tahle by to měla umět: http://www.lan-shop.cz/sapphire-ad00028-r0-78803 Je to speciálka ATI pro Radeon HD3xxx a 4xxx. A mě by zajímalo, jestli má někdo zkušenost s tím, že je tato redukce kompatibilní i s nVidia GTX260 ?? Samozřejmě mi jde hlavně o přenos audia. Dííky
    Je mozne, ze radeony a geforce to maji resene jinak (neexistuje na to standard) a nemusi to fungovat.

    Nejjednodussi bude asi opravdu obraz a zvuk zvlast - podle toho co jsem cetl neni zvuk pres DVI u nvidie tak dobre funkcni jako u radeonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestli si dobře pamatuji, tak GT200 karty nemají v sobě zvukový kodek podobně jako ATi. Na to se nVidia zmohla až u Fermi. Níže je citace z nějakého fóra, myslím že je to celkem jasně vysvětleno.


    Unlike the ATI cards, Nvidia cards do not have any sort of audio processing built into them. Instead they use a passthrough system wherein you take the SPDIF out from your sound card (or motherboard's built-in audio) and feed it into your video card. On all nVidia cards (that are HDMI audio capable anyway) the SPDIF passthrough is located right next to the PCIE power connectors. On the GTX280 and 260 there is usually a little plastic or rubber cover you have to remove.

    Your card may have come with the proper passthrough cable or you might have to purchase one.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Jestli si dobře pamatuji, tak GT200 karty nemají v sobě zvukový kodek podobně jako ATi. Na to se nVidia zmohla až u Fermi. Níže je citace z nějakého fóra, myslím že je to celkem jasně vysvětleno.

    Jasně, musím propojit MB a GK 2pinovým spdif kablíkem. Takže předpokládám, že poté již do grafiky zvuk jde, otázkou tedy je, jestli se tento zvuk dostane před ATI DVI>HDMI redukci dál do HDMI kabelu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jestli chceš experimentovat, tak můžeš (podle mě to nepude s tou ATI redukcí), následky si pak řeš sám . Ale prostě bych nedělal blbosti a hodil to rovnou přes optiku do receiveru než to tahat přes sto redukcí a kabelů....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Jestli chceš experimentovat, tak můžeš (podle mě to nepude s tou ATI redukcí), následky si pak řeš sám . Ale prostě bych nedělal blbosti a hodil to rovnou přes optiku do receiveru než to tahat přes sto redukcí a kabelů....
    IMHO AMD / neAMD redukce bude klasická redukce. Specifikace DVI i HDMI podléhá nějakému předpisu, který je nutno dodržet. Nebo snad chcete říci, že na AMD grafické karty mají odlišný DVI/HDMI konektor než-li grafické karty nVidia

    Něco podobného řešil kdysi Zoidik, ale nevím, jak moc byl úspěšný.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Audio Devide on High Definition Audio Bus
    Od yebat v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-01-2013, 17:40
  2. Software: ATI Audio Device on High Definition Audio Bus
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-07-2012, 10:54
  3. Audio přes SPDIF - jak na 5.1 zvuk?
    Od dracihnev v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2011, 17:34
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 02:07
  5. Video+Audio pres LAN/Wi-Fi
    Od kluvanek v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-01-2008, 21:55