Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Převod knihy A4 na A5

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Zdravím,

    mám takový problém, nemohl jsem sehnat jednu knihu v žádném obchodě, tak jsem byl bohužel donucen si ji stáhnout ve formátu PDF velikosti A4. A teď bych potřeboval toto PDF převést do klasického knižního formátu k tisknutí tzn. A5 dvě stránky vedle sebe a správné poskládání, aby v ní šlo listovat.
    Nevíte někdo jak můžu docílit tíženého výsledku?

    Děkkuji za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Pokud ti moc nezáleží na výsledném vzhledu, tak stačí v možnostech tisku nastavit "dvě stránky na list" a pak něco jako "rozložení jako kniha" ... pak se ti to samo vytiskne správně.

    Pokud to ale chceš mít ťip ťop (a třeba si nezmenšit písmo), tak to asi budeš muset prohnat něčím jako Acrobatem, InDesignem atp.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Právě moje stará laserová tiskárna nemá možnost tisku jako knihu, nebo jsme to alespoň nenašel... Jsme doufal, že existuje jen nějáká lehká utilitka na to...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Právě moje stará laserová tiskárna nemá možnost tisku jako knihu, nebo jsme to alespoň nenašel... Jsme doufal, že existuje jen nějáká lehká utilitka na to...
    Cheche, "jednoduchá utilita" - tou je ovladač tiskárny (případně RIP osvitky), který ti to "rozlistuje" na archy - musíš tisknout duplexem 1. a třeba (jako příklad u sešitu o 64 stranách) 64. stranu současně na liché a 63. s 2. na sudé straně atd. To zmenšení z A4 na A5 pak samozřejmě není problem.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 10-12-2010 v 19:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Toto mě nabízí tiskárna:
    http://img338.imageshack.us/gal.php?g=beznzvuka.jpg
    Jestli víte co kde naklikat, tak budu jedině rád...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Obrázky se dávají sem do příspěvku jako příloha - nemíním zvyšovat návštěvnost cizím serverům a likvidovat jejich pop-up reklamu... Stejně z toho tam nic nevidím ani s brýlemi.
    P.S. Zatím tady nikdo neví, co je to za tiskárna a zda umí duplex, případně z čeho to chceš tisknout. Acrobat Reader?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Duplex nemá, je to SAMSUNG ML-1510. A pokud jde o ty obrázky tak když se na ně párkrát klikne tak jsou v orginální velikosti...
    A tisknout asi z Acrobatu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Duplex nemá, je to SAMSUNG ML-1510. A pokud jde o ty obrázky tak když se na ně párkrát klikne tak jsou v orginální velikosti...
    A tisknout asi z Acrobatu.
    Jakého? Plnotučného nebo jen Readeru? Jaké verze? Zas' jak u výslechu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Acrobat Reader 9.4.1 free version.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Acrobat Reader 9.4.1 free version.
    Tak to nevím jestli ti to s ním půjde (hledej v Print Options), já se mohu v pondělí v práci tak maximálně kouknout do plnotučné aktuální devítky Standard, jestli to v ní půjde pustit ven rozstránkované bez toho, aby se předtím nemusely manuálně "natvrdo" přesouvat stránky uvnitř dokumentu (vyřazení). Tady doma mám jen starou 4ku.

    Já to dělám rovnou se zdrojem (Quark Xpress) a tam to mám přímo v tiskových možnostech: volby na Arch a Rozstránkovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Jakého? Plnotučného nebo jen Readeru? Jaké verze? Zas' jak u výslechu...
    To je dost zbytečné pruzení, když to máš v tom obrázku jasně napsáno, ne? Možnosti tisku se za poslední čtyři verze nijak nezměnili.

    koren3> Ve skutečnosti k tomu vůbec nepotřebuješ ovladač od tiskárny, všechna potřebná nastavení máš přímo v Acrobat Readeru (tzn. v té "pravější" tabulce"). Dvě stránky na stránku je pod položkou "měřítko stránky" a pořadí stránkek jak se budou tisknout tam taky někde je, nejspíš pod tím "Další volby".
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Moc děkuji, nakonec se mě to nějak podařilo vytisknout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od czhunter Zobrazit příspěvek
    To je dost zbytečné pruzení, když to máš v tom obrázku jasně napsáno, ne?....
    [OT] Na obrázky "jinam" se zásadně nedívám. Dodržuji antivir/antipopup karanténu... [/OT]
    Jinak jsem mu snad napsal totéž, ne? Print Options aplikace a musí mu to umožnit ovladač tiskárny. O nic jiného nejde. Ovšem obávám se, že Reader ho nechá tak maximálně stránky zmenšit a tisknout liché-sudé, nic víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Moc děkuji, nakonec se mě to nějak podařilo vytisknout.
    Mě neděkuj, raději sem dej Print Screen nastavení tiskárny, jak jsi to udělal, ať to téma má nějakou vypovídací hodnotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Nastavil jsem to podle obrázku, nejdříve tisk předních stran a pak zadních.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Untitled.png 
Zobrazení: 274 
Velikost: 20.3 KB 
ID: 19877  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak vytvorit audio knihy s titulky?
    Od homi v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-11-2012, 19:51
  2. OO CALC - jak vypsat v buňce stáří knihy
    Od petulka.mutik v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-01-2010, 13:01
  3. Knihy, aneb co čtete?
    Od P@pi v sekci Volná témata
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 12-02-2009, 12:57
  4. Převod na DVD
    Od Mr.Tom v sekci Video a TV
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-09-2007, 10:36