Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Pomalý HDD SATA III

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123

    Čau,
    zda se mi že HDD je poněkud pomalý, při kopírování z C na D je ze začátku rychlost 130MB/s a potom klesne až na 10MB/s. To už z externího přes USB to "fičí" 30MB/s. Myslim si že je někde chyba, ale bohužel nevím kde a proto se obracím na Vás.

    MB: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000YL8
    HDD: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0000000000116S

    OS: Win 7

    Chtel jsem udělat nějáky test např v HD Tune, ale je to omezená verze a nevím který freeware program by zjistil vše. Diky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    699

    jestli mas disk zapojen v SATA6Gb, zkus ho zapojit do SATA3Gb, uz jsem nekde videl, ze disk jel spatne v techto portech (pridavne od jmicron, konkretne SSD), tohle by mohlo byt taky ono..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123

    to už jsem zkoušel a vysledek byl stejny, nejdriv +100MB/s a pak pod 10MB/s
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    HDTune ve verzi 2.55 je free, je i tu na webu v downloadech. Pak můžeš zkusit ten benchmark a případně zjistit info SMART a provést kontrolu vadných sektorů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123

    ale aspon to v BIOSU ukazalo ze je na SATA 2 ten disk pripojeny, je tam SATA1 - SATA6 pro disky SATA II, ale dva konektory pro SATAIII v biosu nejsou zobrazeny, tim padem kdyz to dam do konektoru SATAIII tak v BIOSU nevidim v jakem konektoru je treba HDD zapojen.. taky divne

    ok stahnu
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 10-12-2010 v 20:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123






    Error Scan pri Quick scan nenašel nic, zkusim bez Quick
    Naposledy upraveno uživatelem Niickll: 10-12-2010 v 20:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123




    mít ten soubor třeba 15GB tak to klesne až k 10MB/s
    Naposledy upraveno uživatelem Niickll: 10-12-2010 v 20:32
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Partície C: a D: sú na tom istom disku?

    Je/sú disky defragmentované?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Ja myslim, ze odpoved je jasna- windows si cuca z prstu informace o rychlosti prenosu. Ze zacatku rychlost vyleti na vice jak giga za sekundu pri kopceni na jednom disku, kdy hlava nevi, kde driv skocit. Pak ale musi ten svuj omyl procentualne "vykompenzovat" a to udela jakoby snizenim rychlosti. Dle me je vsak ta opravdova rychlost stejna- vsak se podivej na pekny prumer 91MB/s.
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 10-12-2010 v 21:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    V HDTune se mi nelíbí to Ultra DMA CRC Error count, zkoušel jsi jiný datový kabel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123

    zkusím defragmentovat a pohledam jiny kabel, ale myslim že kabel 6GB/s byl jen jeden :X
    Naposledy upraveno uživatelem Niickll: 11-12-2010 v 15:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele Niickll
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    123



    po vymene kabelu a zastrceni do druheho portu, error scan bez quick neukazal zadnou chybu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Kabel 6Gb/s je ti stejně k ničemu, ten disk nevyužije ani SATA II natož SATA III, můžeš to připojovat v pohodě přes klasický kabel a zapojovat do SATA II portu, výkon to neztratí. Jde o to, že UDMA CRC Error znamená buď vadný kabel nebo vadný řadič na desce. Takže připojit klidně na jiný řadič než ten SATA III. Ty propady v benchmarku jsou taky nepěkný, to by novej disk neměl dělat, takže nejdřív prostě úplně jiný kabel na jiný řadič a pak zkusit defragmentaci (např. pomocí Defraggleru)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    A jsou instalovány aktuální ovladače pro řadič ?
    Disky C a D jsou na jednom pevném disku ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows Vista: SATA>IDE na SATA>AHCI (SATA>RAID) + Vista
    Od Lo v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 11:06
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 20:55
  3. Asus P4P800-E Deluxe, zapojenie 2x SATA HDD + 1x SATA DVDRW
    Od stano11 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-04-2008, 15:50
  4. SATA + SATA/300, pomalý zápis na SATA/300
    Od dup v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-11-2007, 14:14