NAS a USB
zdravím, uvažuji o koupi nějakého levného NAS (bez HDD)
s tím, ale že potřebuji aby :
- 1x disk SATA-II
- byl 1 Gbs
- měl USB, který když připojím do počítače... aby se mi v počítači načetl obsah disku NAS (jako falsh)
nikoliv jak jsem několikráte viděl v návodu, že USB funguje tak, že když připojím flash, tak jí zkopíruje na NAS
- můžete mi někdo poradit? typ a hlavně jak se chová to USB?
printserver by ten NAS mít neměl
PS: předpokládám, že následné připojení po síti využívá sambu ... takže se jeví jako běžný disk... protože všude čtu, že používá rozhraní http či ftp... a to mě fakt trošku mate
s tím, ale že potřebuji aby :
- 1x disk SATA-II
- byl 1 Gbs
- měl USB, který když připojím do počítače... aby se mi v počítači načetl obsah disku NAS (jako falsh)
nikoliv jak jsem několikráte viděl v návodu, že USB funguje tak, že když připojím flash, tak jí zkopíruje na NAS
- můžete mi někdo poradit? typ a hlavně jak se chová to USB?
printserver by ten NAS mít neměl
PS: předpokládám, že následné připojení po síti využívá sambu ... takže se jeví jako běžný disk... protože všude čtu, že používá rozhraní http či ftp... a to mě fakt trošku mate
Tak o zadnem NAS, ktere se umi pripojit k USB teda bohuzel nevim ... pripojeni po siti nestaci? (ono by to USB asi nebylo o moc rychlejsi) ony ty vnitrni disky byvaji vetsinou formatovane na system ext3 nebo ext4, nevim, jak by si s tim windows poradily.
Vetsina disku sdili data pres sambu, nfs, ftp ... a nastaveni probiha pres to webove rozhrani (je to stejne jako napr. u routeru).
//EDIT: ja nedavno kupoval [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a musim rict, ze zatim spokojenost :)
//jeste me napada, jestli nezkusti koupit tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + normalni USB externi disk, tim by se to asi vyresilo ...
Vetsina disku sdili data pres sambu, nfs, ftp ... a nastaveni probiha pres to webove rozhrani (je to stejne jako napr. u routeru).
//EDIT: ja nedavno kupoval [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a musim rict, ze zatim spokojenost :)
//jeste me napada, jestli nezkusti koupit tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + normalni USB externi disk, tim by se to asi vyresilo ...
já teď někde viděl, ale už si nevzpomenu kde, přesně to co chceš, ale bylo to vedený jako rámeček/externí disk, kterej se dá připojit jak přes usb tak přes lan. ale co to přesně bylo a kde... no, u alzy nebo czc ;)
Jo, mas pravdu ... tady neco takoveho je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale jake budou rychlosti pri prenosu po siti + moznosti nastaveni ... cert vi ...
Ale jake budou rychlosti pri prenosu po siti + moznosti nastaveni ... cert vi ...
hmm... je spousta NAS co mají USB, ale jestli dobře čtu
např. u toho Vašeho http://www.icybox.com.tw/pdf_spec/datasheet_ib-nas4210_e.pdf
tak sice usb umí... ale UMÍ POUZE KOPÍROVAT DATA Z FLASH NA DISK
nikoliv připojením USB k počítači se stát USB diskem (flaskou) ... a to je naprd
protože potřebujit disk přes USB k zařízení, který na usb ukládá
a nadruhou stranu, bych ten disk chtěl mít přístupný pro pc... takže NAS
např. u toho Vašeho http://www.icybox.com.tw/pdf_spec/datasheet_ib-nas4210_e.pdf
tak sice usb umí... ale UMÍ POUZE KOPÍROVAT DATA Z FLASH NA DISK
nikoliv připojením USB k počítači se stát USB diskem (flaskou) ... a to je naprd
protože potřebujit disk přes USB k zařízení, který na usb ukládá
a nadruhou stranu, bych ten disk chtěl mít přístupný pro pc... takže NAS
zřejmě jsem něco našel...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
otázkou ale zůstává, zda dokáže disk být současně připojen na LAN i USB
nevíte?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
otázkou ale zůstává, zda dokáže disk být současně připojen na LAN i USB
nevíte?
Ten IOCELL ?
[quote]The major downside with the Iocell 351UNE, is that once attached to the network only computers with the client installed will be able to access it, which means devices such as internet radios and media streamers miss out. There isn’t an awful lot else you can do with this drive either. Features that are traditional NAS fare – BitTorrent clients, user passwords and storage allocation management – are missing. If you can live with those restrictions, however, it’s a good buy: lightning quick, versatile and, best of all, reasonably priced.
[/quote]
takze pokud je pripojeny do site, je mozne na nej pristupovat pres usb a esata, ale jen s nejakym specialnim klientem ...
[quote]The major downside with the Iocell 351UNE, is that once attached to the network only computers with the client installed will be able to access it, which means devices such as internet radios and media streamers miss out. There isn’t an awful lot else you can do with this drive either. Features that are traditional NAS fare – BitTorrent clients, user passwords and storage allocation management – are missing. If you can live with those restrictions, however, it’s a good buy: lightning quick, versatile and, best of all, reasonably priced.
[/quote]
takze pokud je pripojeny do site, je mozne na nej pristupovat pres usb a esata, ale jen s nejakym specialnim klientem ...
[quote=Salamander;422506]Ten IOCELL ?
takze pokud je pripojeny do site, je mozne na nej pristupovat pres usb a esata, ale jen s nejakym specialnim klientem ...[/quote]
to jsem tačm četl... mají upravené NAS na DNAS... jako rychlejší
nicméně drivery jsou pro windows/mac/debian... takže s tím asi nebude problém (doufám)
takze pokud je pripojeny do site, je mozne na nej pristupovat pres usb a esata, ale jen s nejakym specialnim klientem ...[/quote]
to jsem tačm četl... mají upravené NAS na DNAS... jako rychlejší
nicméně drivery jsou pro windows/mac/debian... takže s tím asi nebude problém (doufám)
[quote=petr.svec;422509]to jsem tačm četl... mají upravené NAS na DNAS... jako rychlejší
nicméně drivery jsou pro windows/mac/debian... takže s tím asi nebude problém (doufám)[/quote]
porad moc nechapu to pouziti :notsure
pokud to budes tim usb/esata pripojovat jenom k PC, tak s tim driverem je to OK, ale treba nejakej multimedialni prehravac by si s tim neporadil ...
nicméně drivery jsou pro windows/mac/debian... takže s tím asi nebude problém (doufám)[/quote]
porad moc nechapu to pouziti :notsure
pokud to budes tim usb/esata pripojovat jenom k PC, tak s tim driverem je to OK, ale treba nejakej multimedialni prehravac by si s tim neporadil ...
nevím... ale specifikace píše toto:
USB
Plug & Play - No Driver installation required
Portable data storage with high-speed USB 2.0
ty drivery jsou podle toho co tam vidím jen instalaci přes LAN
USB
ty drivery jsou podle toho co tam vidím jen instalaci přes LAN
[quote=petr.svec;422532]nevím... ale specifikace píše toto:
USB
ty drivery jsou podle toho co tam vidím jen instalaci přes LAN[/quote]
No, podle me znamena toto
[quote]The major downside with the Iocell 351UNE, is that once attached to the network only computers with the client installed will be able to access it, which means devices such as internet radios and media streamers miss out.[/quote]
Ze pokud je pripojeny k siti, tak je mozne na nej pristupovat jen pres toho specialniho klienta ... ale mozna se pletu ... bohuzel jsem k tomu nenasel zadny lepsi popis.
USB
ty drivery jsou podle toho co tam vidím jen instalaci přes LAN[/quote]
No, podle me znamena toto
[quote]The major downside with the Iocell 351UNE, is that once attached to the network only computers with the client installed will be able to access it, which means devices such as internet radios and media streamers miss out.[/quote]
Ze pokud je pripojeny k siti, tak je mozne na nej pristupovat jen pres toho specialniho klienta ... ale mozna se pletu ... bohuzel jsem k tomu nenasel zadny lepsi popis.
no, takže je to stejně jedno... mám potvrzené od výrobce, že nelze připojeti oboje konektory najednou... takže je to na 2 věci
[quote=petr.svec;424306]no, takže je to stejně jedno... mám potvrzené od výrobce, že nelze připojeti oboje konektory najednou... takže je to na 2 věci[/quote]
na to bys potreboval zminovany externi ramecek s Lan - napr. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tam bylo treba doinstalovat spec.klienta pro sit.pristup.
na to bys potreboval zminovany externi ramecek s Lan - napr. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tam bylo treba doinstalovat spec.klienta pro sit.pristup.