Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: PS nechce bootovat

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    8

    Zdravím,
    Mám následující problém s příbuzného PC. Problém se objevil z ničeho nic, jeden den vypnul PC běžným způsobem, druhý den nastala následující situace:

    Po zapnutí vyskočila hláška (http://ukaz.at/139) a po zmáčknutí shift+f10 Network boot menu(http://ukaz.at/13a). Pokud jsem shift+10 nezmáčkl, PC se po hlášce restartoval a takto to šlo stále dokola.. (systém vůbec nezacal najizdet)

    Po vyjetí z network boot menu se objevila hláška s flash recovery (http://ukaz.at/13b). Zda strejda zkusil „Yes“ netuším, ale mozny to je.

    Zakázal jsem tedy v BIOSu Lan boot. Po restartu se vždy objevilo jen MSI logo, pak černá obrazovka s krátkým pípnutím a samovolný restart a takto stále dokola. Někdy vyskočilo také toto (http://ukaz.at/13c).

    A tam jsem skončil. Můžete mi poradit, jak mám dále postupovat? Kde by mohl být problém? Co mám zkusit udělat, nastavit atd.. ? Já jen zkusil vyndat ramky a zas zandat, baterku na chvili vyndat atd .. jinak sem se v tom nehrabal.

    Ještě jedno Info: asi dva dny před timto problémem strejda zapojoval k PC televizi (monitor ma na digitlnim vystupu a plazmu na AVG) .. ale to by s tim nemelo mit nic spolecnyho ne .. pro jistotu ale uvadim ..

    Zakladni deska je MSI, konkretni typ nevim, ani nevim jak zjistit, nikde to napsany nevidim .. bios je tam AMIBIOS. Ma to dva disky, na jednom z nich je system. Dalsi info k tomu muzu dodat jeste.

    Diky za kazdou radu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Resetuj BIOS, pak vypni lan boot a spravne nastav prioritu bootovani z HDD
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    8

    Provedl jsem.

    Po zapnuti naskoci logo MSI, pak cerno, jedno kratke pipnuti a restart a stale dokola ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Vypni v BIOSU "silent boot" nebo "boot logo" aby zmizela ta obrazovka MSI. Obcas to vadi, kdyz to hodi nejakou hlasku.

    Resetoval si BIOS? JAK? Vyndal baterku nebo pouzil Jumper na desce? Muzes taky zkusit v BIOSu "naloadovat System Optimised Default, nebo Safe".

    Dale bych zkusil jen jednu RAMku, odpojit nesystemovej disk a vsechno nepotrebny. Ujisti se, jestli mas dobre zapojenej datovej kabel. Treba je prohod.
    Zjisti, co je to za desku. Je to na ni napsany.

    Jsou oba disky videt v BIOSU? Roztoci se po zapnuti? Sviti HDD ledka?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    8

    Logo vypnuto.
    Resetoval sem jak vyndanim baterky a zkratovanim kontaktu tak jumperem.
    Muzes taky zkusit v BIOSu "naloadovat System Optimised Default, nebo Safe". / to myslis nastavit default paramety v biosu? to sem taky udelal, nasledne zakazal network boot
    Odpojil sem vse nepotrebne, mam tam jen jednu ramku a disk se systemem. kabely sem taky zkusil oboje.
    Oba disky byly videt v BIOSu pred odpojenim, vypada to i ze se toci, ledka sviti. Kdyz sem dal HDD do svyho kopmu tak ho vidim a muzu listovat slozkama tak by mel byt ok ne?
    Deska je to msi 865pe neo2-p.

    Problem pretrvava ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    8

    Nějakej nápad? Já tam asi zkusim vrazit install CD Win XP ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od BartOOlomej Zobrazit příspěvek
    Nějakej nápad? Já tam asi zkusim vrazit install CD Win XP ..
    Já bych si vsadil na problém se sys diskem. Pokud máš nějakej volnej HDD vraž ho tam a zkus na něj dát systém, případně ten sys disk zkus připojit v jiném počítači a zjistit, jestli jsou na něm přístupný data. Pokud jo, udělej zálohu a zkus ho přeinstalovat. V lepším případě to bude zhavarovanej systém, v horším to bude disk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    8

    Jojo, asi to tak dopadne.
    Snazil sem se najit reseni, abych se reinstalaci vyhnul .. strejda tam ma spoustu programu ktery mu pak budu slozite shanet, protoze on je celkem pocitacovej analfabet .. tak sem si myslel ze to rozbehnu a tim to pro me hasne, at uz se s tim pak popere jak bude umet (btw. dneska mi rikal ze ten komp byl naposled reinstalen pred 4 rokama a to jede na XPckach .. tak to mluvi za vse)

    Z disku jde normalne cist, takze ten by mel byt ok. Zrejme tedy zborenej system, mozna nejaka cast disku kde bylo zrovna neco systemovyho dulezityho ..


    Disk sem si hodil ke svymu kompu, zazalohuju dulezity veci a pak uz s tim muzu zkouset. Pokud by mel nekdo nakej napad tak sem s nim, zkusim nez se vrhnu na reinstalaci .. Zkusim nejakou fragmentaci atd .. pak opravu pomoci install CD ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Kdyz uz jsi vypnul to logo, tak v jake casti bootovani PRESNE zacne restartovani?

    Chybu disku potvrdis uz jen tim, ze nabootujes cokoliv z CD (linux, instalacku, diagnosticke programy,...) - staci jen uspesnej boot, nemusis instalaci/testy dokoncovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    8

    Restartuje se to ihned po uvodni obrazovce, kde jsou vypsany pripojene disky a mechaniky atd.

    Z install CD Win XP system prave ted nabootoval ..

    Takze zrejme zborenej system ze? (s ohledem na to ze z disku pripojenem jinde jde normalne kopirovat atd.)

    Vypada to ze se reinstalaci nevyhnu .. zkusim nejdriv Konzolu pro zotaveni ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    868

    jeste nez zacnes s cistou instalackou, zkus HDDRecovery, jestli najde nejake chyby..., me parkrat pomohl, je soucasti hiren's bootcd, sice se doporucuje pred spustenim vytahnout z HDD dulezite data, ale ja tento problem nikdy nemel, bud neco opravil, nebo ne a nic se neztratilo/neposkodilo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    8

    Uz jedu cistek reinstal. Po domluve s majitelem a po 5ti letech na jednich XP sem mu tenhle defekt doporucil jako idealni prilezitost ..

    DEKUJI MOC vsem ze se mi venovali!

    Muzete to tady zavrit ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,099

    Citace Původně odesláno od BartOOlomej Zobrazit příspěvek
    Restartuje se to ihned po uvodni obrazovce, kde jsou vypsany pripojene disky a mechaniky atd.
    Z install CD Win XP system prave ted nabootoval ..
    Doted jsem to tipoval na vadny radic, toto to asi vyvraci..i kdyz HDD a mechanika - nejsou na stejne ksande?
    A F8 pro boot menu XP funguje? Zkus polozku 'zakazat automaticke restartovani'.

    Citace Původně odesláno od BartOOlomej
    Vypada to ze se reinstalaci nevyhnu .. zkusim nejdriv Konzolu pro zotaveni ..
    A umis s ni nejak vic nebo si jen pustis chkdsk?
    Muzes zkusit primo opravu instalace a tam je treba si dat pozor vicemene jen na verzi IE.

    // Pozde!? To bylo treba tolik spechat?
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 14-12-2010 v 16:36 Důvod: doplneni
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    8

    Od vcera zadna nova rada v cem by mohl byt problem, krome systemu nebo disku .. tak sem se do toho dal, netusil sem ze jeste prijde nekdo s necim novym ..
    Specha to no, pozdeji uz na to nebudu mit cas ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. SUSE nechce bootovat
    Od Overdose v sekci OS Linux
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-01-2012, 07:36
  2. Nechce bootovat z DVD
    Od pheno v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 26-06-2010, 16:08
  3. jak bootovat
    Od Majki246 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-09-2009, 16:27
  4. Ne a ne začít bootovat ....
    Od Gesor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 21:03
  5. Nelze bootovat
    Od Clawner v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-04-2009, 09:23