Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: EuroCase Q3, 350W - stale bere proud i pri OFF vypinaci !!!

  1. #1

    rys rys je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Zdravim,
    v EuroCase Q3, 350W jsem merenim zjistil, ze kdyz vypnu PC tlacitkem na zdroji STALE ODEBIRA PROUD !!! Spotreba cca 11 W.

    Zkusil jsem jine PC a kdyz ho vypnu tlacitkem na zdroji tak neodebira nic a tak to dle meho nazoru ma byt. Kdyz je ON (vypnute PC) tak bere tech cca 11 W.

    Je tu nekdo, kdo by mohl rici zda to neni dokonce proti elektrickym predpisum !!! Kdyz je zarizeni pod proudem i kdyz je vypnuto prepinacem !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Nevím sice,jaké jiné PC jste použil (nebylo to náhodou AT namísto ATX?), ale je to normální.

    Oba zdroje, co mám doma odebírají proud i ve vypnutém stavu s přepínačem na OFF. Jedná se o Eurocase 350W (taky nějak kolem 10W) a CoolerMaster iGreen 600W (15W, vypnutý PC a ON 25W).

    Můj názor je ten, že zdroje při přepnutí na OFF odpojí PC, ale samy stále proud odebírají.

    Zda je to proti předpisům, to opravdu nevím, ale košer se mi to nezdá. Ale co chcete dělat? Stěžovat si ESČ ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    rys rys je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Predstavte si to u pracky - vypnete vypinac a sahnete do ni pro pradlo...
    Myslim, ze tu jde o zakladni nedodrzeni norem a takovy vyrobek by mel byt stazen z trhu a mel by byt zakazan!

    (Oba zdroje jsou ATX - ten OK i ten co zere.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Já naprosto chápu vaše obavy, také mě to šokovalo když jsem to zjistil.

    Chtělo by to změřit i u jiných zdrojů, zda se jedná o typickou vlastnost PC zdrojů nebo náhodu. Přece jen série iGreen jsou vynikající zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    rys rys je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Mam 2 case:
    Výrobce EuroCase
    Kód CAMLQ3
    ATX MiddleTower, EuroCase Q3, 350W, P4, LCD, PFC
    viz napr.: http://www.nc.cz/?cls=stoitem&stiid=1294

    U obou pri vypnutem vypinaci je zmerena spotreba 9 W !!!
    Primo na zdoji je napsano: MACRON MPT-350P

    U jinych 2 case jsem zjistil, ze pri vypnutem vypinaci neni zmeren odber - OK.
    Konkretne oznaceni zdroju:
    EUROCASE ATX-400 JSP
    EUROCASE EC MODEL: 350X

    Takze tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Podle mě to dělá velká většina zdrojů. Jedná se o to, že síťový filtr je aktivní i při vypnutém vypínači na zdroji. Tudíš, síťový filtr je stále pod napětím a součástí je i vybíjecí odpor, který stále spotřebovává energii (nehledě na ostatní obsažené pasivní součástky). 11W se mi ale zdá docela dost. Pokud se tohoto nepěkného jevu chcete zbavit, můžete buď zdroj rozdělat a síťový filtr zařadit až za vypínač nebo si pořídit zdroj, který to má již v základu řešeno takto (není jich ale moc). Jinak, pokud je vypínač na zdroji v poloze ON, příkon bude činit zpravidla okolo 20W, protože některé části PC jsou neustále pod proudem a zdroj samozřejmě také. Nulovou spotřebu ve vypnutém stavu měly jen AT zdroje, které buďto běžely nebo ne

    Pokud chcete zdroj, který po vypnutí bude opravdu vypnutý, doporučuji např. Enermax Liberty.

    Jinak si s tím ale nemusíte dělat hlavu. Podobné výsledky měření (ale zřejmě s menším příkonem než 11W) zaznamenáte i u běžných Fortronů nebo Seasoniců. -Tedy, není to výsada jen Eurocase
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 28-04-2007 v 22:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    při vypnutém počítači a zapnutém vypínači vzadu na zdroji vždy naměříte nějaký odběr, ale pokud je ten vypínač vypnutý neměl by být odběr běžnými wattmetry do zásuvky měřitelný, a 11W už vůbec ne!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    rys rys je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Vzhledem k tomu, ze nejde o ojedinely problem viz komentar:
    P@pi - Redaktor SHW / Moderátor - 29.4. 15:57 navrhuji pro shw:
    * otestovat vice zdroju
    * probrat to s odborniky, zda je to v poradku (elektricky/dle zakona)
    * elektricka bezpecnost
    * ekologicke hledisko
    * informovanost zakaznika (kdo to ma vedet, ze pri vypnutem spinaci to muze neco spotrebovavat)
    * a napsat o tom clanek (urcite to bude zajimat spoustu lidi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    ...no zdálo se mi to hodně ale jakmile je vypnut vypínač, pod proudem zůstává pouze síťový filtr, nic jiného přeci zapojeno není. Co tedy může způsobovat kolem 10W ztráty?! -nechce se mi to přisoudit tak velké chybě měření...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zdroj Eurocase ATX-350W problém.
    Od Bufuova v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 24-04-2010, 21:39
  2. Čističe: Spyware Terminator bere vic než 200MB RAM. Je to možné?
    Od bluenite38 v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-02-2010, 18:04
  3. služba svchost.exe bere všechno CPU
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 04-01-2010, 10:33
  4. Vypínací modul pro UPS bez možnosti pc komunikace
    Od Fangcz v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 01:19
  5. Eurocase 350W PSU
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 14:01