Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Problem - instalace DVD mechaniky

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    58

    Cus, mam problem, koupil jsem si novou dvd samsung mechaniku IDE a po pripojeni do kompu to chcu nastavit v biosu, ale vubec nevim jak,
    protoze kdyz v BOOT prehodim floppy, atapi cdrom nebo harddisc, tak je to uplne jedno, protoze me to vzdycky napise please reboot and set up boot device nebo tak neco.
    A kdyz nastavim v MAIN napriklad v primary master nebo v primary slave cdrom, tak mi to porad ukazuje "not detected" a pri restartu primary master incompatible.

    Napsal jsem to v rychlosti a to co si pamatuju, takze sorry jestli je to nejake neprehledne. Diky za kazdou pomoc. Jsem z toho dost nestastny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    V biose sa nič nenastavuje (maximálne poradie bootovania). Mechaniku IDE je potrebné správne naswitchovať - k tomu nám ale musíš napísať, ako je pripojená. Je samostatne na kábli alebo spolu s nejakou inou mechanikou alebo diskom?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    58

    aha, no je to tak:

    IDE interface jde do harddiscu

    a

    Power: kabliky jsou rozdelene, jedna cast jde do hardu a dalsi do disketovky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Blackhawx Zobrazit příspěvek
    aha, no je to tak:

    IDE interface jde do harddiscu

    a

    Power: kabliky jsou rozdelene, jedna cast jde do hardu a dalsi do disketovky
    Takze poradne.

    Napajeni nas nezajima (pokud je zapojene).

    Z desky do mechaniky vede sirokej kabel (IDE). Na nem jsou 3 konektory - jeden je v desce, druhy v mechanice a co treti? Je volny, nebo je zapojen napr. do HDD?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Na mechanike prehodíš jumper (to je na obrázku to čierne čudo nasadené na pinoch) do polohy SLAVE, na disku do polohy MASTER
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 08-optical-jumper.jpg 
Zobrazení: 383 
Velikost: 29.8 KB 
ID: 19897  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    58

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Na mechanike prehodíš jumper (to je na obrázku to čierne čudo nasadené na pinoch) do polohy SLAVE, na disku do polohy MASTER
    jenom toto udelam?

    Takze pokud se divam dobre, tak jak jsem to tam daval tak jsem mel celou dobu nastaven na mechanice master. Takze to byl ten problem jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Presne tak
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    58

    Takze vyreseno diky uzivateli Robky :-)

    Kdybych mohl, tak ti dam aspon +rep

    Takhle muzu pouze rict: Diky moooc!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Instalace HDD a DVD mechaniky
    Od Rewi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-08-2013, 14:59
  2. Instalace Win 7 - Problém
    Od LopoCz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-08-2012, 23:09
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-04-2012, 21:03
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-03-2011, 17:42