Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Sestava s cenou do 25 000 Kč bez DPH

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    27

    Dobré odpoledne,

    chtěl bych se zeptat co říkáte na tuto sestavu:

    Intel Core i5-760 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78635)
    GIGABYTE GTX 460 (GV-N460OC-1GI) 1GB, PCI-E (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78869)
    Samsung SpinPoint F3 - 1TB(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69326)
    Asus P8P67 PRO - Intel P67(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84646)
    Seasonic SS-500ET-T3 500W, OEM (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61369)
    Enermax ECA3170-BR Staray (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67203)
    LG Flatron W2240T-PN - LCD monitor 22" (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76453)
    Kingston HyperX 8GB (4x2GB) DDR3 1600 (KHX1600C8D3K4/8GX) (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69793)
    LG CH08LS černá bulk(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68335)

    Chtěl bych sestavu do 25 000bez DPH max. tak aby se výkon co nejvíce projevil ve hrách.

    S videem si nehraju, vlastně to bude jen takové PC na hry.

    Chtěl bych vás poprosit o komentáře k tomu co by se dalo případně vyměnit beze ztráty výkonu.

    Předem moc děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nekompatibilní deska (socket 1155 vs. 1156), zbytečných 8 GB paměti (stačí 4), monitor se mi taky moc nelíbí, ale na hry budiž. Case neznám. A mohl by jsi to naházet do košíku v Alfě, ať je to přehledné a je vidět výsledná cena. Já to teda přepočítávat ručně nebudu.

    Edit: má to být složené ještě do Vánoc?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    CPU - OK
    GPU - Nebral bych od Gigabyte (ani Gainward), mívají hlučné chladiče, dobré jsou třeba MSI
    Disk - OK
    MB - Deska by šla vzít levnější, o nic nepřijdeš a pokud by jsi chtěl taktovat, tak ti víc pomůže lepší chladič CPU, třeba ASUS P7P55D-E LX http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M0982XNYL8
    Zdroj - tahle sestava by si zasloužila plný Seasonic SII-12 520W
    Skříň - neznám, asi bude OK, ale musíš k ní dokoupit 1x120mm ventilátor na zadní pozici
    Monitor - vezmi rovnou 24 palců!
    RAM - zzal bych jenom 4GB, zatím to stačí, přikoupit můžeš vždycky a určitě slabší model. Výkon pamětí se na výkonu celého PC v hrách prakticky neprojeví. Akorát neber Zepeliny. Dobré levné třeba: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450821Y50ALIYL
    BR - neznám, asi OK

    A pokud by jsi chtěl ušetřit, tak nekupuj v Czechcomputeru
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Viz NHKG - gpu je fpoho, tahle se dvema vetrakama je celkem ticha.
    Chladic na cpu tenhle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    27

    Ahoj,

    Moc děkuju za poznatky: zde je sestava tak jak jsem ji upravil na alze:

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0111XJ010WRT01

    Nějaké peníze tam do 25 000 jěště zbývají, co by jste doporučili za ně pořídit lepšího?

    Hodně váhám na grafice, jestli ATI a nebo Nvidiu ( HD 5850 je alternativa )

    Moc děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od bufac Zobrazit příspěvek
    Ahoj,

    Moc děkuju za poznatky: zde je sestava tak jak jsem ji upravil na alze:

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0111XJ010WRT01

    Nějaké peníze tam do 25 000 jěště zbývají, co by jste doporučili za ně pořídit lepšího?

    Moc děkuji
    Vybral by som širšiu skrinku. Tebou vybraná má iba 185mm, čo by mohlo spôsobovať problém pri kúpe väčšieho chladiča cpu .... Ten v košíku mimochodom nemáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Všechny změny co jsi provedl, byly podle mě jenom k lepšímu
    Přesto jsem ti to ještě trošku upravil: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010FT2010UAW01
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Skříň vem alespoň Centurion Light, ten enermax vypadá jen jako přebrandovaná Elite (papírová case). Disky Seagate na tom poslední dobou nejsou moc dobře, vezmi raději WD Caviar Blue 1TB, případně Samsung F3, ale ten má prý poslední dobou nějaký špatný série (hlavně co se týče hluku), takže tam záleží na štěstí. Paměti jsou zbytečně drahý, pokud chceš taktovat, tak vem o stovku levnější HyperX Blu se stejnýma parametrama nebo v pohodě stačí Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz 1,5V.

    Jinak osobně bych měl asi taky dilema jestli vzít HD6870 (která je momentálně levnější a méně žravá než GTX470 a trochu méně výkonná) nebo GTX470 (tam nevím jestli nebude potřeba silnější zdroj, kdyby jsi chtěl taktovat, taky bude více topit - větší spotřeba) v této ceně...

    EDIT: ....jo a chladič na CPU taky...např. Scythe Mugen 2 rev.B....nebo zmiňovaný Gelid
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    27

    Moc vám všem děkuji, myslím že ta sestava kterou jsme dali dohromady s NHKG je velice slušivá
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    27

    Chtěl bych se jenom jěště zeptat, ta grafická karta, nikde na ni nemůžu najít ani žádnou recenzi ani žádné testy...podle parametrů se mi velice líbí ale , nemáte někdo zkušenosti s touto kartou?

    MSI N470GTX Twin Frozr II 1280MB DDR5

    Děkuji moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    27

    Zdravím,

    našel jsem ted na alfakompu složenou sestavu která nevypadá úplně špatně:

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008R09720T11ZM

    naproti tomu mám složenou svoji(cena je přibližně stejná, moje je jěště o trochu levnější) :

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010WXU0111UL01

    jaký na to máte nazor prosím ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Sestavy v alfacompu "ALFA" stojí přibližně tolik, kolik tam stojí komponenty + montáž. Když si vybereš vlastní sestavu a necháš si ji u nich složit, budeš to mít přesně podle svojich potřeb a cenově to vyjde stejně. Jinak ta sestava není špatná, ale i5-760 je na hry vhodnější než šstijádro.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ta tvoje je celkově lepší, máš lepší výběr procesoru pro hry, GK máš výkonnější, u té jejich je použita akorát větší skříňka (osobně bych za ty prachy bral něco jinýho ale). Jinak u tebe bych změnil disk za WD Blue WD10EALX, případně pokud bys chtěl vysoký výkon disku (vzhledem ke klasickým HDD), tak bych vzal verzi Black (WD1002FAEX). A tu GK máš nedostupnou, takže buďto vzít s referenčním chladičem anebo z jiného obchodu. Pokud budeš chtít taktovat GK i CPU (popř. i se zvyšováním napětí), tak to bude se zdrojem jen tak tak, možná bych zakoupil raději tento Corsair TX650 (oproti S12II 620 má skoro stejnou cenu a nabízí navíc 5 letou záruku a má i větší výkon na 12V větvi, možná bude ale hlučnější, těžko říct - vyrábí ho taky Seasonic)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    27

    Tento je SATA III

    WD Caviar Blue WD10EALX 3.5" 1TB
    pevný disk, HDD, 3.5", SATAIII/600, 1TB, 7200ot./min., 32MB cache, Western Digital

    Tento je SATA II

    Seagate Barracuda 7200.12 3.5" 1TB ST31000528AS
    pevný disk, HDD, 3.5", SATAII/300, 1TB, 7200ot./min., 32MB cache, přístupová doba 8.5ms, technologie NCQ

    Deska

    ASUS P7P55D-E LX
    základní deska, MB, ATX, socket 1156, Intel P55, 1x PCIe x16, 4x PCIe x1, 2x PCI, 4x DDR3, 6x SATA, 2x SATA 6Gb/s, 1x eSATA, 1x Gb LAN, 2x USB 3.0, audio 7.1

    Pojede to tam vůbec?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Pojede, tvoje deska podporuje SATA 2 i SATA3 a navíc SATA jsou navzájem kompatibilní, řešíš blbosti. Navíckdyby něco bylo navzájem nekompatibilní, tak ti to v Alfě odmítnou poskládat a navrhnou funkční variantu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rada s cenou
    Od WING_43krat v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-11-2011, 19:29
  2. LCD: LCD s cenou kolem 2000,-
    Od The lachiM v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-10-2011, 20:30
  3. Problem s cenou ntb pls odpovedte!
    Od vinnetou v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-08-2009, 21:22
  4. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 23-02-2008, 12:18