Místo videa mám zelenou plochu :-(
Ahoj všem.
Mám grafiku GF 6600LE a P4 2,6GHz. Systém Windows Xp Pro.
Ještě minulý týden přehrávání video souborů Mpeg (mpg, avi..) programem BSplayer fungovalo normálně. Také přehrávání souborů wmv ve Windows Media Player šlo normálně. Nyní se místo videa otevře jen zelené okno. Zvuk je OK. Zkoušel jsem přehrávání MPG jak ve WMP tak i v BSplayer a stále jen zelené okno.
Mám ještě přehrávač Power DVD 6. Ten sice v pohodě přehrává VOB soubory (BSplayer také), ale mpeg a avi také ne, takže jsem si myslel, že jsou nějak "nakopnuté" kodeky. Odinstaloval jsem tedy CodePack a nainstaloval nové Codecs6030_allin1. Také jsem odinstaloval starší verzi BSplayeru a nainstaloval novější. Bohužel problém stále přetrvává. Jediné co jsem za poslední týden instaloval byl WindowBlinds na zkoušku. Ten jsem ale dnes odinstaloval.
Tak bych poprosil někoho o radu jak vše dát zase do pořádku.
Mám grafiku GF 6600LE a P4 2,6GHz. Systém Windows Xp Pro.
Ještě minulý týden přehrávání video souborů Mpeg (mpg, avi..) programem BSplayer fungovalo normálně. Také přehrávání souborů wmv ve Windows Media Player šlo normálně. Nyní se místo videa otevře jen zelené okno. Zvuk je OK. Zkoušel jsem přehrávání MPG jak ve WMP tak i v BSplayer a stále jen zelené okno.
Mám ještě přehrávač Power DVD 6. Ten sice v pohodě přehrává VOB soubory (BSplayer také), ale mpeg a avi také ne, takže jsem si myslel, že jsou nějak "nakopnuté" kodeky. Odinstaloval jsem tedy CodePack a nainstaloval nové Codecs6030_allin1. Také jsem odinstaloval starší verzi BSplayeru a nainstaloval novější. Bohužel problém stále přetrvává. Jediné co jsem za poslední týden instaloval byl WindowBlinds na zkoušku. Ten jsem ale dnes odinstaloval.
Tak bych poprosil někoho o radu jak vše dát zase do pořádku.
Jo, zapoměl jsem napsat, že jsem už vyzkoušel odinstalovat všechny kodeky a nainstalovat nové ffdshow. Problém stále přetrvával a tak jsem odinstaloval i ffdshow a nainstaloval CCCP. Bohužel se problém nevyřešil.
Ahoj ,sused má ten istý problém,zatiaľ sme s tým nič nedokázali urobiť.Ozval sa Ti už niekto a pomohol Ti odstrániť tento problém.Ak áno prosím napíš ako.
Ahoj Vlado.
Ahoj Vlado.
Zkuste ještě balík kodeků. Před jeho instalací je potřeba všechny ostatní kodeky odstranit. Při instalaci vyberte prakticky úplně vše, kromě utilit na konci. Pokud to nepomůže, ještě zkuste reinstall ovladačů grafické karty.
Pokud ani to nezabere, dejte prosím vědět a podíváme se na nastavení BSPlayeru, který si umí poradit i když vše ostatní selže :turtle
Pokud ani to nezabere, dejte prosím vědět a podíváme se na nastavení BSPlayeru, který si umí poradit i když vše ostatní selže :turtle
Tak jsem odinstaloval snad všechny kodeky, nainstaloval jsem po resetu balík kodeků K-Lite a problém přetrvává.
Nyní jsem v Nouzovém režimu odebral ovladače grafiky a po resetu nainstaloval zcela nové drivery a bohužel nepomohlo ani toto.
Je pro mě záhadou že ani Windows Media Player nepřehrává své soubory WMV. Zvuk sice jde ale místo obrazu je také zelená plocha.
Takže jediné co funguje je přehrávání VOB souborů. Jde to jak v BSplayeru tak i v Power DVD.
Nyní jsem v Nouzovém režimu odebral ovladače grafiky a po resetu nainstaloval zcela nové drivery a bohužel nepomohlo ani toto.
Je pro mě záhadou že ani Windows Media Player nepřehrává své soubory WMV. Zvuk sice jde ale místo obrazu je také zelená plocha.
Takže jediné co funguje je přehrávání VOB souborů. Jde to jak v BSplayeru tak i v Power DVD.
takže budete potřebovat některou z novějších verzí BSPlayeru a doufám, že s ním se problém vyřešit povede. Nastavení budu ilustovat na své verzi 2.15.943 Pro. Je potřeba změnit režim přehrávání videa.
1) Spustit BSPlayer
2) Klávesová zkratka CTRL+P vás přenese do "volby --> předvolby"
3) V záložce VIDEO zvolte kartu VYKRESLOVÁNÍ VIDEA
4) Důležitá pro vás je položka mód vykreslování (viz. obr.)
5) Zvolte VMR9, pokud nepůjde, tak VMR9 bez vykreslování
6) Pokud nepůjde ani ten, vyzkoušejte postupně i ostatní módy vykreslování
Někdy je potřeba po změně módu zavřít a znovu otevřít BSPlayer
Pokud vám ani tohle nepomůže....:turtle Tak nevím:slug
1) Spustit BSPlayer
Někdy je potřeba po změně módu zavřít a znovu otevřít BSPlayer
Pokud vám ani tohle nepomůže....:turtle Tak nevím:slug
WindowBlinds kdyz jsem nainstaloval a odinstaloval tak mi nakoply system tak ze jsem ho musel reinstalovat
Mýval jsem tento problém. Ale ne tak velký jako vy. Mě pomohlo přeinstalovat přehrávače. Díky tomu jsem přestoupil na BSPlayer. Skus nainstalovat jiný přehrávač něž jaký máš. Ale není to chyba ani kodeků ani přehrávačů. Jestli máš zálohu systému z doby kdy to šlo, obnov systém. To mi plně pomohlo. Jinak pak jedině reinstal. Na více jsem nepřišel.
[quote=endivie]WindowBlinds kdyz jsem nainstaloval a odinstaloval tak mi nakoply system tak ze jsem ho musel reinstalovat[/quote]
To je taky dost možné - bohužel i já se setkal u zákazníků s velkými problémy po deinstalaci WindowBlinds - často to nakonec končilo reinstallem systému nebo obnovením z image.:turtle
To je taky dost možné - bohužel i já se setkal u zákazníků s velkými problémy po deinstalaci WindowBlinds - často to nakonec končilo reinstallem systému nebo obnovením z image.:turtle
Reinstall kolikrát bývá při takových problémech nejrychlejším řešením:)
K tomu zelenému obrazu - já se setkal pouze s problémem, kdy ve WMP bylo video z velké části zelené, nicméně šly aspoň vidět obrysy, nebylo to jednolité pozadí...a dělal to jen WMP, BSplayer a ostatní ne...a setkal sem se s tím jen u ATI karet 9700, 9800, X800 (9200 tím kupodivu netrpěla). Řešením bylo ve WMP vypnout volbu Použít směšovací zobrazovací jednotku pro video: nástroje > možnosti > výkon > upřesnit > Použít směšovací zobrazovací jednotku pro video...ale hádám že v tomhle případě to nepomůže, vzhledem k tomu že ani BSp nefunguje:/
K tomu zelenému obrazu - já se setkal pouze s problémem, kdy ve WMP bylo video z velké části zelené, nicméně šly aspoň vidět obrysy, nebylo to jednolité pozadí...a dělal to jen WMP, BSplayer a ostatní ne...a setkal sem se s tím jen u ATI karet 9700, 9800, X800 (9200 tím kupodivu netrpěla). Řešením bylo ve WMP vypnout volbu Použít směšovací zobrazovací jednotku pro video: nástroje > možnosti > výkon > upřesnit > Použít směšovací zobrazovací jednotku pro video...ale hádám že v tomhle případě to nepomůže, vzhledem k tomu že ani BSp nefunguje:/
[QUOTE=boboco]takže budete potřebovat některou z novějších verzí BSPlayeru a doufám, že s ním se problém vyřešit povede. Nastavení budu ilustovat na své verzi 2.15.943 Pro. Je potřeba změnit režim přehrávání videa.
1) Spustit BSPlayer
Někdy je potřeba po změně módu zavřít a znovu otevřít BSPlayer[/QUOTE]
SUPER !! Po nastavení módu vykreslování v BSplayeru na VMR9 to je opět v naprostém pořádku.
DÍKY MOC.
A jak to nastavit ve WMP náhodou nevíte?
1) Spustit BSPlayer
Někdy je potřeba po změně módu zavřít a znovu otevřít BSPlayer[/QUOTE]
SUPER !! Po nastavení módu vykreslování v BSplayeru na VMR9 to je opět v naprostém pořádku.
DÍKY MOC.
A jak to nastavit ve WMP náhodou nevíte?
WMP neznám (nepoužívám), ale možná má také někde podobné nastavení. Výhoda WMR9 je, že poskytuje lepší, čistější a prokreslenější obraz, nevýhodou je, že někdy nastává problém při zobrazování titulků:turtle.
[QUOTE=elpsycho]Reinstall kolikrát bývá při takových problémech nejrychlejším řešením:)
K tomu zelenému obrazu - já se setkal pouze s problémem, kdy ve WMP bylo video z velké části zelené, nicméně šly aspoň vidět obrysy, nebylo to jednolité pozadí...a dělal to jen WMP, BSplayer a ostatní ne...a setkal sem se s tím jen u ATI karet 9700, 9800, X800 (9200 tím kupodivu netrpěla). Řešením bylo ve WMP vypnout volbu Použít směšovací zobrazovací jednotku pro video: nástroje > možnosti > výkon > upřesnit > Použít směšovací zobrazovací jednotku pro video...ale hádám že v tomhle případě to nepomůže, vzhledem k tomu že ani BSp nefunguje:/[/QUOTE]
Vypl jsem pokusně akceleraci videa - nástroje > možnosti > výkon > upřesnit >Zapnout akceleravi videa DirectX a najednou funguje i WMP. Hurá :-))
Pak jsem tu akceleraci opět zapl a funguje to stále. Je to sice pro mě nelogické ale důležitý je výsledek.
Takže díky za rady.
K tomu zelenému obrazu - já se setkal pouze s problémem, kdy ve WMP bylo video z velké části zelené, nicméně šly aspoň vidět obrysy, nebylo to jednolité pozadí...a dělal to jen WMP, BSplayer a ostatní ne...a setkal sem se s tím jen u ATI karet 9700, 9800, X800 (9200 tím kupodivu netrpěla). Řešením bylo ve WMP vypnout volbu Použít směšovací zobrazovací jednotku pro video: nástroje > možnosti > výkon > upřesnit > Použít směšovací zobrazovací jednotku pro video...ale hádám že v tomhle případě to nepomůže, vzhledem k tomu že ani BSp nefunguje:/[/QUOTE]
Vypl jsem pokusně akceleraci videa - nástroje > možnosti > výkon > upřesnit >Zapnout akceleravi videa DirectX a najednou funguje i WMP. Hurá :-))
Pak jsem tu akceleraci opět zapl a funguje to stále. Je to sice pro mě nelogické ale důležitý je výsledek.
Takže díky za rady.
Ten je obsažen v balíku K-Lite Mega Codec Pack. Je to jistá alternativa k BSku, ale BSPlayer toho přesto umí víc a já jeho funkce rád využívám. Nevýhodou je občasná nestabilita/bugy v programu. -Řídím se heslem: Vše je lepší než Windows Media Player...:turtle
Mam problem, kdyz spustim bps player a film, tak se mi zobrazi pouze cerny obraz, ale zvuk a titulky bezi. Skusil sem nastaveni zde, dle toho obrazku a nejake filmy zacali fungovat, ale presto u nejakych filmu mam stale cernou obrazovku. Kupodivu u starsich filmu. Pomerne novy film Eragon mi jde ale starsi film Resident evil mi nejde. Asi to stim nesouvisi ale uz nevim v cem by to mohlo byt. Pouzivam all in codec 6 a ffdshow ale nic, Me spis zarazi to ze u jendoho filmu to bezi a u druheho ne. Poradite?
Na email nebo icq dekuji
Na email nebo icq dekuji
Zdravim. Mam velmi podobny problem jako sotu zelenou obrazovkou. Ja mam zase cernou obrazovku, zvuk a titulky jdou. PO precteni zde prispevku sem pouzil nastaveni z obrazku a nektere fily mi funguji, podotykam nektere, protoze u nekterych problem pretrvava a obraz se mi nechce zobrazit. KOdeky mam ffdshow a all in pac 6
Sem cerstve po formatu a stare kodeky co jsem skousel predtim sem odinstaloval.
Me zarazi to ze pulka filmu jde a u druhych problem pretrvav.
Sem cerstve po formatu a stare kodeky co jsem skousel predtim sem odinstaloval.
Me zarazi to ze pulka filmu jde a u druhych problem pretrvav.