Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Výběr RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5

    Dobrý večer,
    mám základní desku Gigabyte GA-770TA-UD3 a chci si k ní koupit nové 4GB ram - http://pameti.heureka.cz/kingston-ddr3-4gb-1600mhz-cl9-2x2gb/poradna/ nebo http://pameti.heureka.cz/a-data-ddr3-4gb-1600mhz-cl9-2x2gb/ , ale nevím kterou vybrat. Když jsem se díval které RAM podporuje tato deska, tak jsem našel jen A-Data, čož se mi něják nezdá a proto se chci zeptat která z těchto RAM by byla pro desku lepší a jestli vůbec tyto Kingston RAM deska podporuje. Už bych si vybral, ale rozhodování mi stěžuje ten fakt že A-data má záruku jen rok a Kingston má záruku doživotní.

    Za případné odpovědi děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    A jaký máš současný paměti RAM (případně celou sestavu)? Jaké je použití PC? Kolik máš rozpočet? Bude se taktovat?

    Jinak podpora pamětí na stránkách desky u výrobce znamená, že to s těma paměťma výrobce testoval a většinou jsou to modely v době, kdy deska vyšla, od tý doby přibyly nové paměti, které už výrobce netestuje (takže je jasné, že nemůže otestovat všechny). V dnešní době problémy s kompatibilitou nejsou (až na nějaké výjimky - Zeppelin), takže většinou není problém, spíš bych se zaměřil na parametry a cenu pamětí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,148

    Ono je to v podstatě jedno, které koupíš. Oboje budou bez problémů fungovat. Osobně bych koupil např.: Geil Black Dragon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5

    A jaký máš současný paměti RAM (případně celou sestavu)? Jaké je použití PC? Kolik máš rozpočet? Bude se taktovat?

    Sestavuji si PC takže RAM ještě žádné nemám mám akorát tuto desku, procesor - AMD Athlon X4 640 a grafiku ATI HD 2600XT. Rozpočet mám okolo 1200,- a taktovat je zatím neplánuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Takže použití PC bude na převody videa nebo podobné věci, u kterých je dobrý výkon procesoru a na grafiku se nehledí? (soudim podle výběru GK).

    Paměti bych bral levné Kingston
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5

    Grafika je jen dočasná volba než si vydělám na lepší, mám ji ze strašího PC. Jinak jsem si tedy objednal RAM Kingston už je kvůli té záruce. Mockrát tedy děkuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    33

    Zdar, abych nezakladal nove tema s podobnym nametem, tak "zneuziju" tohle...mam tu jeden kviz:-)
    V ramci drobneho upgradu pc (nova GPU 460GTX) a prechodu (konecne) na W7 64bit bych navysil ram. V soucasne dobe mam DDR2 2X1GB APACER PC2-6400, casovani na 400MHz je 5-5-5-18. Default napeti 1,8V. Rad bych prikoupil 4GB (kit 2x2GB) a resim:
    vybrat nejakou "lepsi" pamet s nizsim casovanim a nechat pouze nove 4GB a nebo koupit pamet se stejnym casovanim jako soucasne moduly, risknout kompatibilitu a mit treba 6GB? Kamos tvrdi,ze u pameti je spise plusem kapacita nez rychlost..
    Zbytek sestavy C2D E6600+ASUS P5K PRO. Osobne jsem spise pro tech 6GB. Diky za nazory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    "Kamos tvrdi,ze u pameti je spise plusem kapacita nez rychlost.."
    To je rozhodně pravda a držel bych se toho.
    A ano, stačí vzít libovolné DDR2 800MHz Cl5 moduly.
    Ono by jely i libovolné DDR2 moduly. Rychlost a časování by se ti nastavila dle nejpomalejšího článku.

    Nekompatibilita je výjimečná, no nelze ji 100% vyloučit. Slušný prodejce ti nabídne možnost výměny za jiný kus RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    33

    ok, diky za nazor. Vezmu tyhle Kingstony: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79476
    maji 800MHz CL5 pri 1,8V stejne jako ty stavajici Apacer. Uvidim esi pujdou nejak pretaktovat, Apacery jsem dostal na 920MHz...ale ne na W7 a s jinou GPU. Tak uz jen vybrat HDD...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Vzal bych raději tyto Corsairy ....Kingston v poslední době moc dobré paměti nedělá a objevují se tady na fóru často, ptže v alfě nemaj žádnej výběr.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vyber ZK
    Od DuchyCZ v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-04-2014, 22:59
  2. GeForce: Vyber GPU
    Od zajdax3 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-10-2008, 11:17
  3. Výběr
    Od k750flasher v sekci Grafické karty
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 12-09-2008, 00:58
  4. Vyber NTB
    Od Prochy_ v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 11-07-2008, 16:18
  5. 3,5" HDD SATA: Výběr HDD
    Od davka v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-11-2006, 12:47