Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: NAS pro domácí použití

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    14

    Dobrý den. Omlouvám se že vytvářím nové téma s podobným názvem jaký už tu je, ale moje nároky na NAS jsou zcela odlišné.

    -NAS by měl být pro 2 hdd v raid 1 kvůli záloze rodiných fotek a videa.
    -budou na něm uloženy HD videa s bitrate 28Mbps a ty chci přehrávat pomocí ASUS O!Play Air HDP-R3, který bude taktéž připojen do sítě pomocí lan.
    -měl by mít nějak řešen přístup z internetu k datům, třeba pomocí webového rozhraní (u tohoto není vyžadována převratná rychlost)

    Moje první otázka je, jestli bude síť stačit přenášet takové HD video do přehrávače u televize bez sekání?
    Druhá otázka, jestli je potřeba do NAS dávat servrové hdd jako jsou tyto, nebo stačí normální?
    Třetí otázka, jaký NAS doporučíte? Můj favorit je zatím Synology DS211j.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Ahoj, mrkni se na Dlink DNS-323, z vlastni zkusenosti doporucuju. Pouzivam presne na to co mas v pozadavkach, jen nemam to v RAID, ale ta moznost tam je. HDD jsou obycejny, jako na PC, 3,5.

    Pouzivam to i na prehravani HD videa pres WD Live, funguje bezvadne, zadne sekani..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    14

    Tak díval jsem se na recenzi Dlink DNS-323 a je v ní, že max čtecí rychlost při gb síti je 24MB/s. Takže nevím jestli by to stíhalo číst video s datovým tokem 28Mbps. Jinak je za rozumnou cenu. Zatím se mi zdá ale lepší DS211 i když je o více jak 1000 drahší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Napsal jsem podle svych zkusenosti, s ostatnimi bohuzel neporadim
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    2

    Zdravím,

    projíždím fórum a narazil jsem na váš problém s NASem. Sice konkrétní zkušenosti nemám ale jenom chci doplnit že rychlost 28Mbit/s = 3,5MB/s. Takže pokud onen zmiňovaný NAS zvládá 24MB/s tak tj. 192Mbit/s. Jde o to že birtrate je udáván v megabitech za sekundu (Mbit/s) kdežto v recenzi o NASu je rychlost udávána v megabytech za sekundu(MB/s).

    Doufám že jsem Vám aspoň trochu pomohl.
    Hodně štěstí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Přesně jak píše rajtik - 24 MBps = 192 Mbps, takže nevím co řešíš. Podmínkou ovšem je, aby připojení k PC bylo 1 GBps.
    DNS-232 používám jako zálohovací disk taky a naprostá pohoda...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Ne, ze bych vam do toho chtel moc kecat :-) , ale asi bys taky
    mel zvazit, jak velke disky budes chtit pouzivat. Vzhledem k
    uvadenemu obsahu asi co mozna nejvetsi, ne? No a ty kousky,
    o kterych se tu vsichni zminuji, dovoluji pouziti jen mensich disku
    (tak v kapacite do 1TB/disk).
    Takze tvuj puvodni navrh na ten Synology jde spravnym smerem.
    Jinak da se vybirat z pomerne hodne zarizeni, urcitym dobrym
    pomocnikem jsou tabulky kompatibility atd. - priklad (viz zalozka prehled kompatibility).
    Jinak disky staci nejake obycejne (napr WD green 2TB apod),
    vhodne by bylo asi jen vzit kazdy z jine serie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Citace Původně odesláno od Doctor01 Zobrazit příspěvek
    Ahoj
    Vzhledem k
    uvadenemu obsahu asi co mozna nejvetsi, ne? No a ty kousky,
    o kterych se tu vsichni zminuji, dovoluji pouziti jen mensich disku
    (tak v kapacite do 1TB/disk).
    Mas nejaky podklad k tomuto tvrzeni? Zatim se tu zminuje krome puvodniho Synology jen o DNS-323 a ten podle popisu vyrobce podporuje neomezenou kapacitu HDD, osobne sice to nemam vyzkousene, ale 2x2TB by mel utahnout bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    14

    Podle mého omezení v kapacitě hdd může způsobit jen nevhodně použitý file systém. Jiný důvod pro omezení hdd neznám. Ale je to dobrá poznámka, že při výběru je potřeba dát si na to pozor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Citace Původně odesláno od Aytech Zobrazit příspěvek
    Mas nejaky podklad k tomuto tvrzeni? Zatim se tu zminuje krome puvodniho Synology jen o DNS-323 a ten podle popisu vyrobce podporuje neomezenou kapacitu HDD, osobne sice to nemam vyzkousene, ale 2x2TB by mel utahnout bez problemu.
    No, treba v popisu/recenzi (viz Libor) zarizeni?
    Citace: " ... DNS-323 pojme jakékoliv SATA disky s kapacitou až 750 GB (jistě brzy dojde i na novější firmware s podporou 1TB disků Hitachi) ... "
    Navic vetsina techto zarizeni, tak jak jsem psal,
    podporuje do 1TB/disk coz znamena celkove az 2TB v RAIDu0.
    Jde tu hlavne o to, co ti povoli firmware a ne to co si myslis, ze by utahl harware.
    Proc myslis, ze by pak delali to same, jen na vetsi kapacitu s vice funkcemi za vice penez?
    Naposledy upraveno uživatelem Doctor01: 18-12-2010 v 13:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ja si myslim ze to vezme zcela libovolny disk. Casto uvadeji ze to vezme "maximalne az 2x1TB" jen proto, ze v tu dobu proste vetsi disky neexistujou, ale ne protoze by to bylo omezeny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Citace Původně odesláno od Doctor01 Zobrazit příspěvek
    No, treba v popisu/recenzi (viz Libor) zarizeni?
    Citace: " ... DNS-323 pojme jakékoliv SATA disky s kapacitou až 750 GB (jistě brzy dojde i na novější firmware s podporou 1TB disků Hitachi) ... "
    Navic vetsina techto zarizeni, tak jak jsem psal,
    podporuje do 1TB/disk coz znamena celkove az 2TB v RAIDu0.
    Jde tu hlavne o to, co ti povoli firmware a ne to co si myslis, ze by utahl harware.
    Proc myslis, ze by pak delali to same, jen na vetsi kapacitu s vice funkcemi za vice penez?
    Recenze je z roku 2007, posledni firmware na tento NAS je letosni, takze podporuje 2TB disky, uvadi to i vyrobce na svych strankach.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Citace Původně odesláno od Aytech Zobrazit příspěvek
    Recenze je z roku 2007, posledni firmware na tento NAS je letosni, takze podporuje 2TB disky, uvadi to i vyrobce na svych strankach.
    Tak to je jen dobre. Takze to ma omezeni uz jen na disky vetsi jak 2TB :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Citace Původně odesláno od Doctor01 Zobrazit příspěvek
    Tak to je jen dobre. Takze to ma omezeni uz jen na disky vetsi jak 2TB :-)
    No zatim asi jo
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    14

    Ještě jedna otázka pro vyjasnění. Bude stíhat 100MB/s router přenost HD videa s datovým tokem 28Mbps, nebo raděj k routeru připojit gigabajtový switch a přes něj vše vést?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestava pro CAD, ale i domácí použití
    Od 7475 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 18-03-2009, 16:45
  2. LCD: 19 palcové LCD pro domácí použití
    Od jindra.majer v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-11-2008, 11:36
  3. LCD: Výběr 22" LCD - domácí použití
    Od suder v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 16:16
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 30-05-2008, 01:49
  5. Monitory: Monitor 20´´ pro domáci použití
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-05-2008, 16:05