Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: PC se zapne ale nic se nezobrazí

  1. #1

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    Dobrý den, potřeboval bych poradit s problémem na stolním počítači. Zapnu počítač, vše vypadá, že je to jako obvykle, ale monitor nic nezobrazuje, myš i klávesnice svítí. Napadá mě, jestli neodešel třeba zdroj, protože když jsem to zkoušel zapínat několikrát po sobě, tak se počítač vždycky na 2-3 vteřiny zapnul a poté se vypnul, když jsem ho zapnul znova, už to fungovalo normálně, ale na tom monitoru se pořád nic nezobrazuje. Děkuji za každou radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Reset CMOS nepomáhá?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Vypísanie kompletnej konfigurácie PC by tiež nebolo od veci... aj so značkou zdroja
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    MB je Intel Rogers City DG965RYCK
    procesor Intel Core 2 Duo E6420 2,13 GHz
    disk Seagate Barracuda SATA II 7200 ot. 250 GB
    paměti 2x modul Kingston DDR2 667 MHz 1024MB
    grafika integrovaná na desce
    zdroj Fortron 350W
    dále je tam DVDRW mechanika LG, mechanika na diskety se čtečkou karet Teac, zvuková karta Creative SB Audigy SE a interní TV tuner Leadtek Winfast

    ten CMOS jsem ještě nezkoušel
    Naposledy upraveno uživatelem HjM: 19-12-2010 v 12:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak zkusit - priorita č.1
    Ten fortron je ještě v záruce? Pokud ne, doporučuju otevřít a zkontrolovat kondíky a případně odpor v místech v kroužku - velmi často způsoboval pootočení ventilátorů a následný shutdown. Po sejmutí bužírky byl prasklý/rozsypaný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    ten reset CMOS bych zkusit mohl, akorát teda nejsem v těchto věcech moc zběhlý, můžu to udělat i tak, že vyndám baterku?
    zdroj už v záruce není, s tím rozebráním, to bych sám nezvládl to bych musel někomu svěřit
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od HjM Zobrazit příspěvek
    ten reset CMOS bych zkusit mohl, akorát teda nejsem v těchto věcech moc zběhlý, můžu to udělat i tak, že vyndám baterku?
    Ano. Ale na nekterych deskach to trva zatracene dlouho. Nechal bych to pro jistotu vyndane pres noc (zdroj samozrejme take vypnout).
    Zdroj muzes vyzkouset jiny (mas-li), pokud se necitis na rozebrani.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    tady na té desce jak je ten červený kroužek jsou ty jumpery, ale moc tomu nerozumím, co s nima provést, aby se to vyresetovalo
    je tam napsáno:

    1-2 Normal
    2-3 Configuration
    No jumper recovery
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: deska 2.jpg 
Zobrazení: 232 
Velikost: 91.1 KB 
ID: 19928  
    Naposledy upraveno uživatelem HjM: 19-12-2010 v 13:18 Důvod: nesprávně jsem to označil na tom obrázku
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Nechal bych to pro jistotu vyndane pres noc (zdroj samozrejme take vypnout).
    To by musel mít ruskou epromu na 12v

    Normálně to pc vypni, zdroj taky a přehoď jumper na 2-3, nech to tak 5min a pak to přehoď zpět a zapni pc. NIKDY to ale nezapínej když je ten jumper přehozenej - můžeš si odpálit desku (resp. proletí ti to k nejbližší diodě, výsledkem bude přinejmenším "nepamatování si" nastavení biosu)

    edit: jestli se bojíš tak jen vyloupni baterku, nech ji venku 5min a pak zase vrať zpět
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    ten jumper můžu přehodit normálně rukou nebo je k tomu potřeba nějaký nástroj na to? mě to přijde, že je to taková násadka, kterou jen sundám a dám na jinou pozici
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od HjM Zobrazit příspěvek
    ten jumper můžu přehodit normálně rukou nebo je k tomu potřeba nějaký nástroj na to? mě to přijde, že je to taková násadka, kterou jen sundám a dám na jinou pozici
    Klestema... je to jenom spojovaci nasadka, ktera drzi na miste trenim.

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    To by musel mít ruskou epromu na 12v
    Tak nevim, ale napr MSI Neo-V (cislo ted nevim, je to na P4) BIOS nezresetovala ani po 1 hodine vyndane baterky. Povedlo se az po 4 hodinach a kontrolnim vyzkratovanim kontaktu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    ...NIKDY to ale nezapínej když je ten jumper přehozenej - můžeš si odpálit desku...
    To asi ne. Nedoporučuje se přepojovat jumper za chodu PC, ale nikde jsem neviděl, že by odpálení MB způsobil přepnutý jumper při jejím zapnutí (netvrdím ovšem, že jsem viděl všechno). MSI dokonce jeden čas dodávala nové MB s tímto jumperem přepnutým na "Clear data", což některým "skladačům" způsobovalo problémy při oživování.

    HjM
    Předpokládám, že monitor je v pořádku...
    Pokud nepomůže reset BIOSu, zvol klasický postup: odpoj vše uvnitř PC a vyndej ze slotů všechny karty (včetně RAM).
    Zkus PC zapnout a pokud se na monitoru nic nezobrazí, je problém MB, CPU nebo zdroji. Tím máš provedený základní výběr možných poruch.
    Pokud se PC rozjede (přesněji na monitoru se něco zobrazí), vypni ho a vlož do slotů RAM. Pokud bude vše v pořádku, postupně přidávej stejným způsobem další komponenty. Měl bys tak najít, v čem je problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Tak nevim, ale napr MSI Neo-V (cislo ted nevim, je to na P4) BIOS nezresetovala ani po 1 hodine vyndane baterky. Povedlo se az po 4 hodinach a kontrolnim vyzkratovanim kontaktu.
    MSI není deska

    @Alf: pro mě za mě si to zkus - moje deska to neni... Řikám ale předem že ti to zasmrdí a vypálí cestičku od baterky, která dostane "bombu" Copak je v manuálu napsáno ZAPÍNEJTE POD PROUDEM A NEJLÉPE ZA CHODU?

    edit> rukou, pinzetou... v žádném případě nepoužívat kleště, krumpáče motyky apod. - jde to naprosto lehce
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 19-12-2010 v 14:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    Alf: Předpokládám, že monitor je v pořádku...

    To já taky předpokládám ne tak nemám to zrovna jak vyzkoušet, jestli je nebo není v pořádku, ale včera šel, žádné známky, že by ocházel jsem nepozoroval, tak chci vyzkoušet zatím jiné možnosti
    ten monitor je 3 roky starý, Samsung

    edit: a navíc je tam ten jev, jak jsem popisoval na začátku, že zmáčknu tlačítko power, zdroj, procesor se roztočí na 2-3 sekundy a zastaví se to, po druhém zmáčknutí tlačítka se to už rozjede, tak proto ten monitor zatím nějak neuvažuju
    Naposledy upraveno uživatelem HjM: 19-12-2010 v 14:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    HjM HjM je offline
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    13

    tak jsem vyzkoušel ten reset CMOS a nic se nezměnilo, tak budu zkoušet dál
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Po připojení se zařízení nezobrazí
    Od Artep v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 24-05-2012, 18:00
  2. Při instalaci Win 7 se nezobrazí HDD
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-12-2011, 16:44
  3. Přehrávač nezobrazí titulky
    Od kowaltsky v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-12-2011, 11:24
  4. Pripojeni Externiho USB disku. Nezobrazi se
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-01-2011, 21:06
  5. 3,5" HDD SATA: Nezobrazí se WD Caviar 1 TB SATA2
    Od Speda v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 20:51