Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Chyba disku?

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, snad mi s necim poradite, nejak si nevim rady.

    Sel jsem si pujcit ke kamosovi redukci y 2,5 na 3,5HDD. Chvili ji hledal, a nasel ji zapojenou v PC, ( pouze napajeci kabel tzn. 4 pin), kterej vedl do samostatne vetve od zdroje ( nic jinyho k tomu nebylo zaponeny)
    No, ja rikam, natlac redukci a on ji vypojil pri zapnutem PC, trosku jsem nad tim zauvazoval, nadechoval sem se, ale uz sem to nestihnul. No, ale rikal sem si, ze je to asi fuk.
    Ale najednou se disk prepnul do PIO, PC slo ukrutne pomalu, restart a pri restartu to napsalo " z disku nelze cist", znova restart, vse OK, odebral sem radic, vratil zpatky UDMA a byl klid....
    Ale den na to vola, ze prej mu to pri startu hodilo nejdriv BS ( nevi jakej ) a tak to teda restartoval, a zase to napsalo " z disku nelze cist"

    Prikladam screen ze SMART ( ja na nem neslhledal nic spatne).
    Ted jede Error Test ( prvne se to brutalne zpomalilo na 4 tem radku a rychlost byla 0,5Mb/s
    Jedna se o Tamtung Spinpoint F3 500GB (rozdelenej na dva) Disk je stary 9 mesicu.

    Takze se ptam, jdu ted pryc, necham to dojet a napisu vysledek.
    Napada vas neco? Muze to mit souvislost s tim odpojenim te redukce?

    Dikes
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 100 
Velikost: 68.2 KB 
ID: 19929  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    jako že odpojení ide redukce zničilo sata disk?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Vyměnit kabel
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    PS: Ten radek jak to predtim jelo 0,5MB/s po restartu a znovu spusteni testu to projelo normalne 100Mb/s

    to matty: taky mi to prijde divny...
    to Richmod: k tomu jsem se jeste nedostal ( akorat jsem prepojil SATA port)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    C7 - Ultra DMA CRC Error Count - 707 = kabel vyměnit jako první

    edit: co je to za redukci? ....nebo je to jen omáčka okolo? Jinak na Ťamťungy je lepší používat novější HD Tune... Občas krákaji, že je něco v nepořádku i u Unknown položek apod.
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 19-12-2010 v 15:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Podle toho SMARTu tam nic v neporadku neni, vsechno je tak v normalu. Kabel sem vzmenil, dal to do jinyho portu, zatim to jede.
    Tady Unknown polozky nebyly.

    PS: To je ta redukce ( Byl zapojenej jen ten napajeci kablik na volnou vetev zdroje) Prijde mi divny, ze to zpusobilo prepnuti do PIO a ten zasek... Jestli to nebyla jen shoda nahod
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Chyba na externim disku (damaged)?
    Od roamn v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-10-2014, 20:42
  2. Chyba disku v S.M.A.R.T kontrole
    Od reddevil1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-04-2012, 21:49
  3. Chyba flash disku
    Od bluenite38 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-08-2010, 10:41
  4. Chyba čtení disku
    Od pasecak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-04-2009, 11:42