Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Systémový céda nebootujou

Capaj (3)|29.4.2007 22:14
Mám čerstvě Acer aspire E700([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]). Chtěl jsem upgradovat na Vistu a zapnout RAID(0), tak jsem zapnul RAID, čímž se mi vymazali samozřejmě disky a vložil dvd Vist a čekal jsem, než naběhne instalace, nicméně toho jsem se nikdy nedočkal....pokaždé se jen roztočí DVD v mechanice, jako normálka, ale nic se nestane.
Myslel jsem si, že to bude vadný DVD Vist, ale na ostatních počítačích se instaluje bez problémů. Zkoušel jsem i XPčka, to samý dělali. Nevíte čím by to mohlo být? Já zatím co jsem se tím dneska zabýval a hledal na netu, mám podezření na SATA DVD mechaniku, která nerozchodí instalaci.
Taky mě štve Acer, ani nikde nenapíšou technickou specifikaci, taže jsem si musel při bootu rychle opsat, že mám od LG HL-DT-STDVD+-RW GSA-H31N.
pls help....
pas!k (3765)|30.4.2007 07:09
A mas nastavne spravne poradi bootovani v biosu ? Musis tam nastavit aby prvni boot sel z cdrom
Capaj (3)|19.5.2007 23:24
JJ, to jsem měl nastavený, tím to nebylo, už mi to nabootovalo, problém byl v RAIDu, Intel Matrix Storage není zas takovej zázrak, jak se říká, musel jsem zrušit raid, každej disk zformátovat samostatně(zapojil jsem vždy jen jeden) a pak teprve udělat RAID a pak už to běhalo krásně.