Problém pri zapínaní PC
Dobrý deň,
keď zapnem pc, monitor vôbec nereaguje, len cvakajú dookola dvdromky, keď som ich odpojil spolu s hdd a zapol tak, len s ramkou a cpu a grafikou, po pár sekundách to vydalo dlhý a za tým 3 krátke pípnutia... kde môže byť problém? tipujem grafika alebo doska.. môže to byť aj niečo iné?
zostava:
CPU AMD Athlon 64 X2
RAM DDR2 Kingston 2x1GB
VGA ASUS EN8600GT silent
MB ASUS M2N-E SLI PCIe
vopred ďakujem za vaše rady
keď zapnem pc, monitor vôbec nereaguje, len cvakajú dookola dvdromky, keď som ich odpojil spolu s hdd a zapol tak, len s ramkou a cpu a grafikou, po pár sekundách to vydalo dlhý a za tým 3 krátke pípnutia... kde môže byť problém? tipujem grafika alebo doska.. môže to byť aj niečo iné?
zostava:
CPU AMD Athlon 64 X2
RAM DDR2 Kingston 2x1GB
VGA ASUS EN8600GT silent
MB ASUS M2N-E SLI PCIe
vopred ďakujem za vaše rady
Podle beep code to vypadá na grafiku, zkusil bych jí v druhým slotu prřípadně zkusil v jiném pc/jinou grafiku ve stávající desce

ďakujem za odpoveď, ale stále si niesom istý čo to môže byť...
skúšal som vymeniť monitor, zdroj, ramky a robilo to isté, tak som išiel ku kamarátovi a tam som skúsil moje grafiku do jeho pc, a zaplo to v pohode, potom som skúsil jeho grafiku do môjho pc a vypísalo tento error:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
po tom ako som dal F1 zaplo v pohode, po reštarte už ani nevypísalo error... a tak som teda nakoniec skúsil moju grafiku v mojom pc, a zase cvakanie, potom to isté pípanie...
v čom môže byť problém? už neviem čo viac môžem urobiť... vopred ďakuejm za odpovede
skúšal som vymeniť monitor, zdroj, ramky a robilo to isté, tak som išiel ku kamarátovi a tam som skúsil moje grafiku do jeho pc, a zaplo to v pohode, potom som skúsil jeho grafiku do môjho pc a vypísalo tento error:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
po tom ako som dal F1 zaplo v pohode, po reštarte už ani nevypísalo error... a tak som teda nakoniec skúsil moju grafiku v mojom pc, a zase cvakanie, potom to isté pípanie...
v čom môže byť problém? už neviem čo viac môžem urobiť... vopred ďakuejm za odpovede
to dole co tam je to checksum error nebo co to je je normál když takhle něco vyměníš .. u mě se to zobrazí jenom jednou a pak to jede dál a všechno je OK ;-) ale až tam dáš zase svojí grafiku do toho PC zkus na desce clear cmos dělá se to jumperem :-) nebo čímkoli vodivím se spojí ty 2 kontakty až to uděláš zkus zapnout mohlo by to pomoct :-) mě to taky čas od času udělalo :-) že mi to nejelo udělal sem ten clear cmos a šlo to
http://www.unitycorp.co.jp/asus/motherboard/amd/socket_am2/m2n-e_sli/big_photo.jpg tady je obrázek hned u baterie jsou 3 piny a na 2 z nich je jumper tak ho přendej na druhé dva zhruba na 2 sec pak ho vyndej a dej ho spět ako byl :-) je u toho napsáno clrc jestli to dobře vidim :-) hned nad baterkou
tak ten error už viem prečo bol, dal som dal dnes nový hdd, tak to bolo asi kvôli tomu... inak skúšal som ten jumper a nepomohlo to :( po tom pípaní mám taký pociť že sa normálne načítava win, lebo aj kláveska mi normálne svieti, caps a tie veci, len proste monotor nejde... môže to byť chyba v doske, ak tá klávesnica normálne ide? mne to vychádza na tú grafiku, len mi nejde do hlavy že na druhom pc tá grafika nabehla, žeby náhoda?..