Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Problém se stavbou / nastavením wifi sítě

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    8

    Dobrý den,

    zdravím všechny, odpověď sice už asi znám, ale i tak bych rád požádal o pomoc či radu. Chtěl jsem si postavit síť, do které bych zakomponoval dva wifi routery, dole je menší nákres, dál je komentář.



    Kabelem mám přiveden internet do wifi routeru (TP-Link WR-542G) a nastavený pomocí přidělené pevné IP adresy. Router pomocí DHCP dál přiděluje IP adresy počítačům v síti (kabel/wireless), už tenkrát, když jsem ho koupil nějak DHCP blblo, ale doufal jsem, že se to updatem na nejnovější firmware změní... Problém nastal, když jsem chtěl pomocí dalšího wifi routeru, který má funkci klient, připojit server do sítě. Měl fungovat hlavně na streamování hudby a seriálů, takže do začátku mi mělo G stačit a vrtat jsem nemohl. Pořídil jsem lepší antény, abych propálil podlahu, ale tady začíná problém. Další router, (a jsem si jistý, že je nastavený správně, protože na čas určitou dobu fungoval) měl problém získat z TP-Linku IP - DHCP serveru adresu.

    1. Nejdřív byl nastavený jako Wireless ISP (podle rad na internetu), v tomto případě adresu od TP-Linku vůbec nedostalo. (Samozřejme, že ZCOMAX byl v režimu DHCP Client)

    2. Dále jsem zjistil, že abych mohl ten server vidět, musí být tzv. "na stejné síti", takže jsem tam místo Wireless ISP dal funkci BRIDGE a ejhle, ono to fungovalo. Nějakej čas...

    PROBLÉM


    Nejde internet. Dokud jsem byl přes TP-Link, který byl připojen na ZCOMAX, připojen na server, tak žádný z počítačů nezískal od TP-Linku přístup na internet.

    Takže, kde dělám chybu? Kdokoliv kdo správně poradí, bude uctíván a ctěn dokud nezapomenu :-/

    Díky za rady.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: wifi.jpg 
Zobrazení: 533 
Velikost: 72.2 KB 
ID: 19961  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Zcomaxu aktualizuj firmware, je to OEMko, takze muzes pouzit i firmware odjinud nejen ze stranek zcomaxu. Treba odsud jestli jsem odhad spravne typ: http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=26

    TP-Link bys mel mit dobre, privod do wan, z lan PC, WLAN nastavenou a zabezpecenou.

    Zcomaxu nastav rezim bridge, nastav mu pevnou IP adresu z konce segmentu(napr:192.168.1.252) vcetne DNS severu(192.168.1.1), vypni NAT, vypni Firewall, WLAN do rezimu Client a ze vsech 4 LAN portu bys mel dostat IP z DHCP TP-Linku.

    Je take mozne ze te jen nekdo zcal rusit, takze ve zcomaxu zkontroluj jestli je skutecne pripojen k TP-Linku a podle synchronizace casu poznas jestli je pripojen k inetu.

    Pokud te nekdo rusi, zmen kanal atd. atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    8

    Updatu firmwaru u zcomaxu bych se chtěl už raději vyhnout, po tom, co se tak desekrát zasekal a pokaždé jsem ho tak 15x!! musel tvrdě restartovat (vypnout, zapojit lan, držet reset, zapojit proud, držet cirka 20 sec a neustálý opakování je prostě MASAKR na všechno), než jsem mohl pomocí záchrané utility nahrát novej firmware ho mám plný zuby. (Vyzkoušel jsem různý verze ofico, appro český-polský/španělský-brazilský, potom tam byly ještě různý verze, který měly tomuto kusu hw odpovídat, ale nakonec žádnej dlouhodobě nefungoval a během dne, dvou se to zasekalo.)

    Jinak, díky moc za odpověď, zítra to vyzkouším a dám vědět co a jak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    V tom pripade bych koupil novy router, co umi klienta a nezlobil se tu s tim. Pokud je to opravdu takova tragedie, muze se dalsi chyba projevit bud permanentne (momentalni problem), nebo casem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Resil jsem podobnou sit' na chalupe, a pouzil jsem adapter pro prenos internetu po el. siti, tenhle.
    Jen poznamka, treba nebudes chtit do toho investovat dalsi penize nebo to neni reseni v tvym pripade
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Aytech Zobrazit příspěvek
    Resil jsem podobnou sit' na chalupe, a pouzil jsem adapter pro prenos internetu po el. siti, tenhle.
    Jen poznamka, treba nebudes chtit do toho investovat dalsi penize nebo to neni reseni v tvym pripade
    Stale v tomto pripade v pomeru cena/vykon drtive kraluje wifi reseni (router za 600 CZK). Timto zarizenim akorat pridavas do el. site dalsi nadherne frekvence, ktere przni uz tak zprznenou sinusovku. Taky byva problem projit pres jistice. Tuto moznost bych zvolil, bydlel-li bych ve Faradayove kleci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    No nevim, mam router ve 2 patre a wi-fi spojeni na 1 bylo nestabilni, toto reseni se mi zdalo fajn a zatim jsem spokolen. Teda zasuvky jsou na jedne fazi, takze jsem nemusel nic resit, jen zastrcil a uz to jelo.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Sítě: problem wifi
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-06-2014, 15:53
  2. Pomoc s nastavenim domaci site
    Od h4gH v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-03-2013, 12:32
  3. Sítě: problem k pripojeni k wifi
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2011, 20:04
  4. Problém s nastavením sítě
    Od iLianik v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-12-2009, 21:05
  5. Pomožte s nastavením WiFi sítě.
    Od pulcik v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 15:49