Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: LAN: Potize s otevrenim sdilenych slozek v domaci siti LAN (2 pocitace @ XP/SP3)

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    64

    Zdravim,

    rozhodl jsem si vytvorit domaci sit, ktera bude citat jen dva pocitace a bude tedy k nemu stacit pouze metalicke propojeni odpovidajicim UTP (RJ-45) kabelem bez nutnosti vlastnit switch ci hub.

    vytvorit sit se mi hadam podarilo. ping test mi totiz prosel zdarne a to u obou pocitacu. kazdy nasel kazdeho. pote jsem vytvoril na kazdem slozky ke sdileni, kliknul jsem na mista v siti, nasel pozadovane PC a dokonce i sdilene slozky. pak se ale vyskytl problem: sdilene slozky mi nejdou z druheho pocitace otevrit, a to oboustranne - v obou smerech. pritom se mi objevila tato informativni hlaska:

    "Polozka \\Nazev volaneho PC\Sdilena slozka neni pristupna. Zrejme nemate dostatecna opravneni pro pristup k teto polzce. Obratte se na spravce a overte opravneni. Ke zpracovani tohoto prikazu neni dost ulozneho prostoru na serveru". (viz. obr.)

    oc se jedna? k oboum PC pristupuji jako spravce. kde se nastavuji ona opravneni o kterych je tam rec? dale nechapu zminku o nedostatku mista na serveru. na obou PC mam desitky volnych GB..
    jinak v mych PC pouzivam sw jako xp-Antispy (ale v sekci "Sit" nemam zaple nic krome volby "Vypnout integrovany firewall). tzn., ze integrovany firewall Windows mam vypnuty. jiny zatim nepouzivam.

    MUZETE MI NEKDO PROSIM PORADIT A SDELIT V CEM JE PROBLEM?

    dle meho nazoru to bude zrejme nejaka malickost v nastaveni sdileni, prav a podobne. zkousel jsem z meho pohledu snad vse, ale stale nemuzu slozky na druhem pocitaci otevrit. neco mi muselo uniknout. jak je na tom nastaveni firewallu? firewall treti strany nemam a ten integrovany od Windows mam vypnuty.
    opet dodavam, ze ping test je uspesny, v obou smerech - pocitace se navzajem vidi.

    opravdu budu rad za jakoukoli pomoc!
    predem diky
    Sub

    p.s.: v priloze zasilam nahled one informativni hlasky oznamujici proc nelze otevrit sdilene slozky druheho pocitace. snad to muze byt pro zasvecene prima indicie k rekogniskaci problemu.

    Naposledy upraveno uživatelem Subtech: 22-12-2010 v 05:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od Subtech
    p.s.: v priloze zasilam nahled one informativni hlasky oznamujici proc nelze otevrit sdilene slozky druheho pocitace. snad to muze byt pro zasvecene prima indicie k rekogniskaci problemu.
    Zacal bych tim, ze sdilena slozka nebude obsahovat mezeru. A je spolehlivejsi si ji pres net use pripojit jako dalsi pismenko.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    64

    vyzkousim to. zkusim priradit te slozce pismeno jako diskovemu oddilu, ale co myslite tim net use?
    stadartne se pismena meni pouze ve Spravci disku.

    nicmene jsou tu dalsi veci co to muze zpusobovat?

    S.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od Subtech Zobrazit příspěvek
    vyzkousim to. zkusim priradit te slozce pismeno jako diskovemu oddilu, ale co myslite tim net use?
    stadartne se pismena meni pouze ve Spravci disku.
    Takhle ne.
    Sorry za zmateni, ono to jde i naklikat /Tento pocitac-Nastroje-Pripojit sit. jednotku/, ale zvyk je zelezna kosile...
    Jde o pripojeni sdilene jednotky jineho pocitace coby dalsi pismeno meho pocitace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    64

    Jasne, v poradku, rozumim tomu. nicmene je tento zpusob nevyhnutelny pro sdileni jakekoliv slozky s jinym pocatcem? resp. musim mit ke slozce prirazeno pismono? mel jsem za to, ze sdileni v siti funguje bez toho aniz bych musel prirazovat slozce pismeno..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    14

    Není-li shodné uživatelské jméno a heslo, připojuje se PC jako Guest, a ten musí mít povolený přístup.

    Naposledy upraveno uživatelem Caderom: 23-12-2010 v 06:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Další možnost je vytvořit na druhém PC stejného uživatele se stejným heslem jako na prvním PC a opačně... nebo použít stejné účty.

    Taky je obecně míň problémový používání hesla než jeho nepoužívání (dá se nastavit automatický přihlášení uživatele pomocí hesla, takže o hesle při běžném provozu ani nemusíš vědět - "controluserpasswords2" )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    64

    Zdravim,

    delsi dobu jsem tu nebyl, ale jiz jsem zpet s novymi poznatky ci komentari. stale se mi nepodarilo navazat mezi sdilenymi slozkami dvou pocitacu kontakt.

    to Caderom:
    bohuzel nevim, kde tyto nastaveni, ktere jsi v nahledu poslal v XP/SP3 hledat. prijde mi, ze je tento nahled ze serverovske verze, kde jsou nastaveni mnohem obsirnejsi.

    k tomu co uvadite.. uzivatelske jmeno a pro jistotu i heslo jsem docasne zkorigoval (prejmenoval) tak, aby byli na obouch PC naprosto identicke. presto se mi propojit pocitace skrze Sdilene slozky nepodarilo..

    to mech13:
    co myslis onim "controluserpasswords2", resp. kde toto nastaveni naleznu?


    cela tato vec mi opravdu nejde na rozum, je to padle na hlavu.. pocitace se vidi (ping test), a dokonce i vidi jeden druhemu Sdilene slozky. k tem se ale uz nelze pripojit/otevrit je a misto toho vyskoci chybove oknu (viz. nahore).

    jednu vec jsem preci jen vypozoroval. pokud se z meho PC nazvanem "Pocitac" pokusim pripojit na notebook s nazvem "Notebook" skrze zastupce, ktereho jsem si vytvoril na plose otevre se mi okno v teto posloupnosti: "Mista v siti > Sit Microsoft Windows > Moje Sit > Notebook > Sdilene Slozky NB, Tiskarny a faxy". nazev site "Moje sit" je tedy funkcni a na ni je i viden a pripojen notebook s nazvem "Notebook".

    naproti tomu, pokud to same udelam na mem notebooku a vyvolam zastupce meho PC s kterym se chci spojit otevre se mi okno v teto posloupnosti: "Mista v siti > Sit Microsoft Windows > Neznamy > Pocitac > Sdilene Slozky PC, Tiskarny a faxy".
    zde je tedy chyba! nazev site "Moje sit" je sice na mem notebooku v nabidce "Sit Microsoft Windows" videt, ale cely nasledny strom se neubira pod jejim jmenem, ale pod jmenem "Neznamy". sit "Moje Sit" neni pristupna..

    A TO PODLE ME MUZE BYT TA CHYBA.

    kdyz totiz chci z nabidky "Sit Microsoft Windows" vyvolat sit "Moje Sit" pod kterou by se vse, tedy rozpoznany pocitac a jeho sdilene slozky v siti, nasledne melo ubirat tak mi vyskoci zname chybove okno.

    [!] jak tedy donutit, resp. odstranit sit "Neznamy" a presmerovat vse na spravnou sit "Moje Sit", ktera je platna/shodna pro oba pocitace???

    zrejme se nekde pri vytvareni siti udelala chyba. bohuzel vlastnosti siti nenabizeji zadne moznosti ke zmene - zobrazi jen nazev site a kontextove nabidce neni shola nic uzitecneho (Prejmenovat ci Smazat), jen nabidky Sbalit, Prozkoumat, Otevrit a Vlastnosti (ktere citaji jen polozku Obecne).

    snad jsem problemu prisel na kloub. JAK TEDY PROSIM UVEDENE VECI ZMENIT CI VYMAZAT A ZACIT ZNOVU?
    moc diky za vase rady.
    Sub

    p.s.: zde jsou nahledy pro lepsi pochopeni:



    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s domácí sítí
    Od Alan Grey v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2011, 20:19
  2. Problém s domácí sítí
    Od koren3 v sekci Sítě
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-04-2011, 20:13
  3. Nelze se dostat do sdilenych slozek
    Od krtek989 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-05-2010, 15:24
  4. sdílení tiskárny v domácí síti
    Od Magnatt v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 17:19
  5. Problémy s domácí sítí
    Od zvoniva1 v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 24-11-2007, 23:04