Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: výběr zdroje

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    ahoj
    teď tady řeším který zdroj použít do svě sestavy :-) není to už žádná herní mašina je to deska http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=2755#ov v ní je CPU AMD Athlon 64x2 5000+
    jedna dvougigová ramka 800mhz a 160gb HDD vybírám mezi http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48081 a http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26632 oba tady mám na stole proto vybírám mezi nimi :-) když sem na internetu hledal různé kalkulačky výkonu vycházelo mi něco kolem 220-240w ale pro jistotu se radši zeptám :-) který z těchto dvou mám použít
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Boha jeho, z tech prosim Te ani jeden

    Minimalne investuj do tohohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61623
    nebo pripadne do 400W verze...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Grafiku používáš tu integrovanou? Jestli ano, tak těch 200 - 240 W je dost mimo mísu, reálně je to polovina (leda by jsi počítal odběr ze zásuvky včetně LCD a periferií).
    Jestli nutně musíš vybrat z těch dvou šrotů tak spíše Fortrona. Ale nejlíp tenhle Seasonic SS-350ET, je o třídu lepší (a z Alfacompu snad vyjde levněji než u CZC i kdyby ti ho posílali poštou).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    jj grafiku mam integrovanou vim že to jsou oba krámy... ale tenhle PC mam jenom když jsem doma na intru mam mnohem lepší :-) hlavně tam neni zdroj takovejhle šrot :-D a investovat se mi do toho moc nechce přece jenom používam to jenom o vejkendu když se nudim ale díky dam tam toho fortrona :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    teď mě ještě tak napadlo... co třeba tahle grafika ? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K000000XOS myslíte že by byla dostatečná i na dnešní hry ? s případnou koupí nového zdroje a dalšími 2gb ram ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Citace Původně odesláno od winie Zobrazit příspěvek
    teď mě ještě tak napadlo... co třeba tahle grafika ? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K000000XOS myslíte že by byla dostatečná i na dnešní hry ? s případnou koupí nového zdroje a dalšími 2gb ram ?
    Zbytecne vyhozeny penize ... Kdyz uz, tak aspon HD 5650 nebo 5670

    A tech 512MB pameti na 64bit sbernici je dost komickejch
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Zbytecne vyhozeny penize ... Kdyz uz, tak aspon HD 5650 nebo 5670

    A tech 512MB pameti na 64bit sbernici je dost komickejch
    nemusíš mi to hnedka urážet ;-) nevyznám se v tom... a tak se ptám... nejsem IT ... ani nic podobnýho... takže jsem se zeptal.. ale ty GKU budou asi výrazně dražší že ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Citace Původně odesláno od winie Zobrazit příspěvek
    nemusíš mi to hnedka urážet ;-) nevyznám se v tom... a tak se ptám... nejsem IT ... ani nic podobnýho... takže jsem se zeptal.. ale ty GKU budou asi výrazně dražší že ?
    No, nerekl bych vyrazne, ale tyhle uplne levny grafiky jsou vazne jenom vyhazovani penez, oproti te integrovane si az tak moc nepomuzes ...

    A jestli jsem te nejak urazil, tak sorry, ale prislo me to az vtipny, veset 512MB pameti na tak uzkou sbernici
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    No, nerekl bych vyrazne, ale tyhle uplne levny grafiky jsou vazne jenom vyhazovani penez, oproti te integrovane si az tak moc nepomuzes ...

    A jestli jsem te nejak urazil, tak sorry, ale prislo me to az vtipny, veset 512MB pameti na tak uzkou sbernici
    ne tak neurazil jsi mě ;-) jenom jsem nečekal že se budeš smát tomu co sem tam "vybral" nebyl to výběr poze sem vyjel podle ceny ty grafiky a koukal aby to mělo 512mb a aspoň 5000+ :-D ale jinak se v těch parametrech nevyznám třeba tohel by bylo už lepší ? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K000000WM0
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Podivej, u techhle grafik by naprosto stacilo i 256MB, vic to proste neprotlaci ...
    nejlevnejsi o cem bych uvazoval je tahle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...507K0BT00010HZ
    ale spis bych kouknul po nejake bazarove 8800GT, ktera je dneska za pusu a vykonem uplne jinde ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Podivej, u techhle grafik by naprosto stacilo i 256MB, vic to proste neprotlaci ...
    nejlevnejsi o cem bych uvazoval je tahle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...507K0BT00010HZ
    ale spis bych kouknul po nejake bazarove 8800GT, ktera je dneska za pusu a vykonem uplne jinde ...
    jj asi máš pravdu ale nebude problém s tím že mam AMD procesor a dávam NV grafiku ? a kort když teď ATI není a je to AMD není lepší tam dát nějaké to AMD (ati) nebo je to v podstatě jedno ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Je to jedno...důležitý je, že má deska PCIe 16x slot...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od winie Zobrazit příspěvek
    ne tak neurazil jsi mě ;-) jenom jsem nečekal že se budeš smát tomu co sem tam "vybral" nebyl to výběr poze sem vyjel podle ceny ty grafiky a koukal aby to mělo 512mb a aspoň 5000+ :-D ale jinak se v těch parametrech nevyznám třeba tohel by bylo už lepší ? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K000000WM0
    Taky špatně, 1 GB pomalé paměti je k ničemu. Minimum co se dá nazvat grafikou na hry je tohle. Jinak viz výše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Souhlasím s Johnym, ale vyplatí se příplatek za HD5670. Každopádně u kategorie herních karet do 3000Kč nebrat s jinou pamětí, než 512 DDR5. DDR3 jsou pomalé a 1GB u těchto karet je naprosto zbytečný a karty ho neumí využít.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Výběr zdroje?
    Od MichalCin v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-08-2013, 12:40
  2. Výběr zdroje pro GeForce GTX 650
    Od Adibas v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 14-07-2013, 22:18
  3. vyběr kvalitního zdroje
    Od Majkl92 v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-01-2013, 20:15
  4. výběr zdroje
    Od zajdax3 v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 19:28
  5. Zdroje: Vyber zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2007, 21:46