Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: AMD L310 - virtualizace?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele bodja
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Zdravím,vlastním notebook acer 5538g osazený procesorem amd athlon x2 l310(1,2ghz).Rád bych věděl,zdali tento procesor podporuje virtualizaci.
    Mám W7 ultimate,potřebuji ale zároveň Xp.Proto sem se rozhodl pro W7,který podporuje Xp mód.
    Bohužel po nainstalování a spouštění Xp modu mi vyběhne hláška,že není zapnutá podpora virtualizace v biosu.V tomto notebooku je bios příliš chudý,něco o virtualizaci tam bohužel vůbec není.Vím,mohu nainstalovat jiný virtualizační prgm.,do něj pak instalovat W Xp,ale já si koupil W7 právě kvůli Xp modu.(snad sem nevyhodil tolik peněz pro nic).
    Má otázka zní 1.podporuje tento procesor virtualizaci ano či ne?(na internetu jsem nic nezjistil).
    2.pokud jí podporuje,jak a kde jí zapnout?
    3.pokud jí nepodporuje,lze sehnat jiný procesor,který toto podporuje?(označení/typ)
    4.pokud by toto podporoval jiný procesor,kde to potom zapnu?(pochybuji,že po výměně procesoru by mi bios najednou nabídl "virtualization ON/OFF).

    Předem děkuji za jakýkoliv nápad.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek.PNG 
Zobrazení: 101 
Velikost: 276.0 KB 
ID: 19971   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek1.PNG 
Zobrazení: 87 
Velikost: 68.2 KB 
ID: 19972  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od bodja Zobrazit příspěvek
    ..
    Má otázka zní 1.podporuje tento procesor virtualizaci ano či ne?(na internetu jsem nic nezjistil).
    ..
    Když se podíváš sem nebo sem, tak to vypadá že virtualizaci podporuje.

    Co ti vypíše tento tool? EDIT: nebo tenhle.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 23-12-2010 v 09:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele bodja
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Tak mi to vypíše že podporuje.(ty tvé odkazy jsem navštívil už před zakládáním tématu,ale na druhou stranu jsem taky narazil na nějaké forum v eng.,kde pisatel zjišťoval tu samou věc,ovšem bez dalších reakcí).
    Takže je šance to s tímto procesorem rozchodit,ale kde to zapnout??V tom biosu nic takového není,navíc zrovna u procesoru je vše zašedlé(nelze nic měnit).
    Lze to zapnout i nějakou soft.utilitou?

    Ted se na cca hodinu vzdálím....
    Jinak děkuji....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Zkusil bych aktualizovat BIOS. Pokud se po aktualizaci neobjeví možnost zapnutí virtualizace v BIOSu, těžko s tím něco uděláš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    Jestli procesor podporuje virtualizaci nebo ne ti ukáže třeba CPU-Z hned v první záložce CPU a pole Instrukce. Nebo můžeš použít tohle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele bodja
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zkusil bych aktualizovat BIOS. Pokud se po aktualizaci neobjeví možnost zapnutí virtualizace v BIOSu, těžko s tím něco uděláš.
    Děkuji za tvůj příspěvek,vypadá že aktualizace biosu "asi" pomohla.Sice v tom biosu stále nic o virtualizaci není,avšak při spuštění Xp modu mi místo hlášky o povolení virtualizace naběhla instalace samotných Xpček do virtuálního prostředí,tak snad 3x sláva to Kevin00 .Ale jak já říkám,neříkej hop,dokud nepřeskočíš.
    Počkám na dokončení instalace a 1.spuštění a pak sem znovu písnu,zdali je všechno v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele bodja
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    26

    Tak vše funguje tak jak sem si představoval,všem děkuji za rady.....
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Virtualizace v Linuxu
    Od |Mio| v sekci OS Linux
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 18:29
  2. hp 4510s, jde virtualizace?
    Od matata v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-04-2010, 22:42
  3. Windows 7: Virtualizace
    Od kaithicek v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-11-2009, 22:36
  4. 2PC na jednom HW - virtualizace
    Od xvip v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 14:17
  5. narocnejsi virtualizace
    Od mech13 v sekci Programování
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 25-03-2009, 17:17