Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Pc nenaběhne

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele JAKIS0
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    82

    Caw mám takový menší problém..na základní desce mám 4 sloty pro ram v dual channelu ale nemohu je všechny osadit, když je všechny osadím tak se mi PC zasekne na obrazovce o info MB když osadím tři tak se mi zase pro změnu nechytí monitor (píše No signal) neví někdo co s tím?...RAM mám 2x512 Zeppelin a 2x512 Infineon předtím mi běhaly normálně všechny 4.předem díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,440

    Hned si udělám čaj a z čajových lístků zjistím co máš za sestavu, základní desku, jaké přesně paměti (frekvence, typ, časování..) a napíšu jak to vyřešit ...

    Co reset biosu, zkoušel jsi?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Může to být způsobeno nekompatibilitou pamětí. tento problém jsem měl když jsem se pokoušel osadit do dualu 2x2GB A-DATA a 2x 2GB GEIL. Buď PC fungovalo s A-DATY a nebo s GEIL. Dohromady nelze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele JAKIS0
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    82

    Nemyslím že to bude pamětmi obecně ale spíš tím slotem protože když do něj dám 3 ramku tak mi nejede monitor když ji ale vložím do vedlejšího slotu tak jede normal...Jinak sestava CPU: Intel P4 3,2GHz MB: ASUS P5PL2(rev. 2.00, bios 1804), ZDROJ: noname 480W,OS:Win XP SP3 GPU: Nvidia GeForce 7600GS 256 DDR2...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele JAKIS0
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    82

    Citace Původně odesláno od OdMajkla Zobrazit příspěvek
    Může to být způsobeno nekompatibilitou pamětí. tento problém jsem měl když jsem se pokoušel osadit do dualu 2x2GB A-DATA a 2x 2GB GEIL. Buď PC fungovalo s A-DATY a nebo s GEIL. Dohromady nelze.
    ješte do nedávna ale spolu jely normálně..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele JAKIS0
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    82

    Tady zasílám screeny z CPU-Z
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2010-12-23_11-28-44.jpg 
Zobrazení: 99 
Velikost: 40.4 KB 
ID: 19973   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2010-12-23_11-28-50.jpg 
Zobrazení: 93 
Velikost: 37.2 KB 
ID: 19974   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2010-12-23_11-28-54.jpg 
Zobrazení: 101 
Velikost: 32.2 KB 
ID: 19975  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,440

    Tak zkoušej jednu paměť po druhé (nebo i po dvojicích) v Goldmemory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele JAKIS0
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    82

    To je pro mě nový program pls jak s ním zacházet
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Matně si vzpomínám kdy jsem s ním pracoval naposledy, ale mám pocit že se pálí na CD ( disketa, flashka? ) a po restartu se bootoje z CD a naběhne program Gold Memory. Tam už by jsi neměl mít problém s orientací a postupem.

    Tak mě napadá když jsem mluvil o těch svých pamětích...kde zjistím kompatibilitu. Mám základní desku ASUS P5KC, která má mimo slotů DDR2 i DDR3. Jak jsem zmiňoval, když osadím A-DATA nebo GEIL tak je vše v pořádku, ale když osadím všechny 4 moduly tak smrt. Rada?
    Naposledy upraveno uživatelem OdMajkla: 23-12-2010 v 13:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele JAKIS0
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    82

    to je na mě trochu složitý...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od JAKIS0 Zobrazit příspěvek
    to je na mě trochu složitý...
    Zdravím. Tady pravděpodobně nic nepomůže. Prostě došlo k poškození paměťového řadiče základní desky. Je to zcela normální závada. Bohužel reklamace (pokud je deska v záruce) bude zcela určitě bezvýsledná. Jedinou možností (jak se přesvědčit o funkčnosti paměťového řadiče a tím uplatnění případné záruky), je vyzkoušení všech čtyř slotů, které by se musely osadit absolutně stejnými paměťmi, a to navíc ještě těmi, které podporuje oficiálně výrobce desky. A na závěr jednu perličku od šéfa oddělení pro opravy základních desek ASUS - cituji "S ohledem na velké množství reklamací zjišťujeme funkčnost desek pouze najetím do BIOSU s nějakou RAMKOU. Na nějaké testování není čas a reklamace vracíme zákazníkovi." - konec citace. Teprve když jsem mu řekl, že se IT živím a nechám na desce udělat soudní znalecký posudek, poslal bez řečí desku novou (jednalo o desku za 4000Kč). Běžný smrtelník nemá ovšem šanci. Hlavu vzhůru - jsou horší věci v životě !!!
    Odpovídat lze po přihlášení