Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Zdroj pro SLI

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Aktuální konfigurace: Základní deska: Gigabyte M720-US3 (rev. 1.0), Procesor AMD Athlon 64 X2 7850 socket AM2+, 2,8 Ghz, Grafika: MSI N9600GT-MD1G, RAM: OCZ DDR2 6 GB 4-5-5-18 1x 2GB, 2x2GB kit, Zdroj Forton blue storm II 500W
    Zdroj budu kupovat spolu s novou GK a CPU:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...500400000012K1
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45004000000X35
    Do budoucna chci taktovat s týmto chlazením
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...50040000001017 aspon na 3,9 Ghz
    A taky už přemýšlím hodně do budoucna ze bych chtěl zapojit dohromady 2 GK obě GTX 570
    Mohli byste mi poradit zdroj který to utáhne a nebude šíleně drahý.
    THX
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    No počítej s cenou zdroje minimálně 3000Kč a výkon bych odhadoval minimálně na 750W (2x250W GPU, 150W procesor a 100W to ostatní plus rezerva). Zdrojů je spousta, dobré vyrábí Seasonic, Enermax a Corsair. Podívej se i na recenze, v tak výkonných zdrojích už nemám přehled, ale neber od výrobce to nejlevnější co má (Corsair TX, Seasonic OEM a podobně). Já jsem s mojim Corsairem spokojený, tak co třeba Corsair Power Supply HX750 750W za 3330Kč?
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NNPNX
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Phenom II X4 955 taktovaný na 3,9 GHz (i kdybys šel o kus výš, to je fuk) rozhodně není schopen adekvátně nakrmit dvě GTX 570.

    Ke zdroji - jak píše NHKG, kvalitních 750 W jako minimum.


    //BTW ta deska má jenom jeden 16x slot, kam chceš nacpat tu druhou grafiku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Proč se nepokračuje v původním threadu?

    Jinak bych místo tohoto chladiče bral buď ten Gelid Tranquillo, jak jsme ti doporučovali nebo za litra Ninju 3 (v alfě není moc výběr; neví někdo jestli je u tý ninjy furt ta plocha nerovná?) nebo si připlatit 50 Kč na Noctuu.

    Jinak mám dojem že Corsair HX750 vyrábí CWT, tak to bych nebral. Takže buď Seasonic S12D-850 Silver nebo si připlatit na Seasonic X-750 Gold (nevim ale jak s výkonem, ale myslim, že by měl stačit.)

    Jinak můj názor na kupování druhé karty "někdy v budoucnu" už jsem někde psal, podle mě prostě blbost, buďto koupíš dvě rovnou anebo je to vyhazování peněz poté za druhou, když bude vycházet zas nová generace výkonnějších grafik s menší spotřebou...

    EDIT: + to co píše meeee (jsem si nějak nevšim, pravda )
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Budeš muset měnit i desku, v tom případě i paměti. Jestli chceš jít opravdu do SLI GTX570 (doufám že máš aspoň 30" LCD 2560x1600, jinak to jsou vyhozené peníze), tak bys měl pořídit něco od Intelu. Když se podíváš do testů, tak ani přetočený i7 nevyždímá z dvou grafik maximum. O AMD ani nemluvím.
    BTW, ten chladič sice vypadá "cool" ale nevím, za ty prachy bych asi šel do něčeho jinýho.

    Edit: Jandaskunk má pravdu, proč to tady zasíráš nesmyslnými thready?
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 24-12-2010 v 15:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Spotřeba GTX570 v SLI je podle recenzí okolo 490 W, takže 750 W bude dostačující. Osobně bych si připlatil cca 300 Kč a vzal Seasonic X-750, který má specifikaci 80PLUS Gold.
    A pochybuji, že Phenom II dokáže "nakrmit" 2x GTX570.

    ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Já myslim, že do 15tis. vpravdě nemožné (viz původní thread)....jak píše johny__g, SLI je hodně velká investice do všeho a stejně to nikdy (nebo zatím, ale nevim jestli v budoucnu někdy) nebude stoprocentní...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    neví někdo jestli je u tý ninjy furt ta plocha nerovná?
    Je stále, ale podle otisku je to tak 2mm od kraje ihs takže bych se nebál

    edit: jinak co jsem jeden lapoval tak je rozdíl teploty tak 1-2 stupně - za tu práci to imho nestojí, to prohnutí je naštěstí na správnou stranu (není tam ďůlek takže žádná "kapsa")
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 24-12-2010 v 15:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    jak se ted divam tak to je asi fakt zbytecne
    No kdybych se rozhodl kupovat ty karty do SLI tak bych samozrejme kupil i new desku kteru budu kupovat i tak kuli rychlym SATA III ale nwm proc kupovat nove paměti....
    kamos mi rikal ze uz sou desky s moznosti zapojit dva zdroje je to pravda?moc tomu neverim
    Jinak to ze by na to procesor nestacil to mi vubec nedoslo.
    nejspise v "budoucnu" si poridim lepsi grafiku a tu staru prodam nez investovat do SLI ktere jak rikate nebude 100%
    K tomu ze sem zalozil nove tema myslel sem ze to bude lepsi ad to tam neplantam
    takze zadnej silnej zdroj pro SLI...mohli byste mi tedy poradit jaky zdroj na tu novou sestavu co jsem psal k tomu zachvili bude nova deska a HDD
    Urcite budu taktovat ten procesou a nejspise i grafiku v pc mam i osvetleni ale sou to jen 2 katody a regulator otacek rozhodiji se mezi
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K0000000000H0L
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K0000000000YB8
    Ale kazdy mi tvrdi neco jineho ze ten ne a zase poradi jiny mohli byste mi tedy poradit ktery s tych dvou nebo jesi uplne jiny (jaky) diky vsem co se mi snazi pomoct
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Citace Původně odesláno od Sgt.Sykes Zobrazit příspěvek
    ...
    [SPOILER=Co je na tomto k nepochopení ?]
    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Proč se nepokračuje v původním threadu?
    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Edit: Jandaskunk má pravdu, proč to tady zasíráš nesmyslnými thready?
    [/SPOILER]

    Napsal(a) jste příliš krátký příspěvek. Příspěvky musí být minimálně 5 znaků dlouhé.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    jak sem rikal nechtel sem to tam plest jesi to tak vadi tak se omlouvam a pka to klidne smaste
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
    Od puke v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 10-05-2013, 09:34
  2. Zdroj pre pc 24/7
    Od niqueo v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-04-2013, 15:23
  3. Zdroj pro GTX 460 SLI?
    Od kilianek v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-12-2011, 13:17
  4. ITX zdroj
    Od tonda.neumann v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 23:07
  5. Co je to za zdroj?
    Od a8nr v sekci Zdroje
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-09-2007, 15:49