Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 45

Téma: BSOD na WINDOWS XP po instalaci SATA2 HDD

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    To jako má být nový disk? Tedy pak nechápu, proč jsi si ho nezinicializoval (v IDE modu), nezformátoval, nezkontroloval zda je OK ještě za přítomnosti toho původního IDE-disku, ze kterého jsi si mohl potom "odzrcadlit" všechna data před vyjmutím toho starého. Pokud by se takto choval hned po připojení (po nabootování z CD a kontrole), tak už jsi dávno věděl, na čem jsi.

    Edito: Jestli mě můj chabý zrak nešálí, tak ten disk je podle typového označení 640GB. Tak jak ti tam může vyskočit údaj ve výpisu:


    Jak jsi to formátoval?
    Formátoval jsem to úplně normálně - normálně mi ukazuje 596GB po naformátování - nevím proč to utilita ukazuje takhle špatně....
    a ještě poznámka - disk jsem si samozřejmě projel utilitou při které jsem "inicializoval" SATA disk - pomocí "diskety" od výrobce - měl jsem ji k zákl. desce a disk ukazoval, že je v pořádku....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Dobrá poznámka, navíc koukám že řadič je ještě starý VIA VT8237 který je poměrně problematický. Naštěstí disky WD jdou snadno přepnout na SATA I (jumperem - bod 4 vpravo dole). Vyzkoušejte to.
    Děkuji - vyzkouším a zkusím opět projet testem....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Roman84 Zobrazit příspěvek
    Formátoval jsem to úplně normálně - normálně mi ukazuje 596GB po naformátování - nevím proč to utilita ukazuje takhle špatně....
    a ještě poznámka - disk jsem si samozřejmě projel utilitou při které jsem "inicializoval" SATA disk - pomocí "diskety" od výrobce - měl jsem ji k zákl. desce a disk ukazoval, že je v pořádku....
    No pak ti tedy musel OS při instalaci přepsat MFT. Něco podobného se mi stalo u párečku 500GB disků, které jsem dával místo stávajících 320GB. Musel jsem následně opravovat oddíly pomoci Easeus Partition Master. Naštěstí jsem přitom nepřišel o žádná data, která už na těch discích byla.
    Totéž jde i s prg Partition Magic, ale s tím opatrně, jsou-li tam data.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Roman84 Zobrazit příspěvek
    Děkuji - vyzkouším a zkusím opět projet testem....
    Bohužel to nepomohlo...napinoval jsem na piny 5-6 a pustil HD TUNE a opět modrá smrt...

    0x000000F4 ( 0x00000003, 0x82D46550, 0x82D466C4, 0x805C8C7C )
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No pak ti tedy musel OS při instalaci přepsat MFT. Něco podobného se mi stalo u párečku 500GB disků, které jsem dával místo stávajících 320GB. Musel jsem následně opravovat oddíly pomoci Easeus Partition Master. Naštěstí jsem přitom nepřišel o žádná data, která už na těch discích byla.
    Totéž jde i s prg Partition Magic, ale s tím opatrně, jsou-li tam data.
    Co tedy navrhujete? Přiznám se, že tomu moc nerozumím - nicméně bych se pokusil, ale jsem na rozpacích jestli je disk vadný? Anebo je neco špatného na komunikaci s chipsetem a HDD?

    je trošku problém zazálohovat mé data ( i když jich tam zas tak moc nemám ) - protože při kopírování souborů PC spadne a to samé také při vypalování samozřejmě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    PS: a co tohle? http://support.wdc.com/product/downloadsw.asp?sid=123

    našel jsem na stránkách prodejce ( Alfacomp ) u 1TB disku napsáno, že pro správnou funkčnost pod WIN XP doporučuje tuto utilitu... u 640 GB verze to sice psáno není, ale....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Roman84 Zobrazit příspěvek
    Co tedy navrhujete? Přiznám se, že tomu moc nerozumím - nicméně bych se pokusil, ale jsem na rozpacích jestli je disk vadný? Anebo je neco špatného na komunikaci s chipsetem a HDD?

    je trošku problém zazálohovat mé data ( i když jich tam zas tak moc nemám ) - protože při kopírování souborů PC spadne a to samé také při vypalování samozřejmě...
    No tohle všechno se nejlépe dělá mimo Windows - sežeň si Hiren's BootCD, nabootuj stroj z něho a všechny tyto potřebné programy budeš mít na něm.
    http://www.hirensbootcd.org/download.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No tohle všechno se nejlépe dělá mimo Windows - sežeň si Hiren's BootCD, nabootuj stroj z něho a všechny tyto potřebné programy budeš mít na něm.
    http://www.hirensbootcd.org/download.html
    Nebude problém když si ten image rozbalím na USB FLASH disk a budu bootovat z něj? Vypálit se mi to nepodaří..nakopírovat snad na pátý pokus ano...
    PS: zkusil jsem nainstalovat a spustit tu utilitu od WD a ta mi přímo hlásí:

    All the partitions on all hard disks have already been optimally aligned or doesn´t support alignment. No further alignment is required...

    jsem z toho teda jelen - co je teda špatně - HDD anebo je to nekompatibilní s mojí zákl. deskou?
    Naposledy upraveno uživatelem Roman84: 27-12-2010 v 10:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    S tou USB-flashkou nevím, já to tak nikdy nepoužíval - to ti musí poradit někdo, kdo to tak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Zkusím ještě koupit nový SATA kabel - pokud ani potom to nepojede tak beru HDD na reklamaci zítra. Zatím děkuju... opět jsem to zkusil projet Data Lifeguardem, CHKDSKem a HD TUNE a vzdy to spadne..pokud to nebude kabelem myslim si, ze ASI neni co resit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Stáhnul jsem si nejnovější drivery pro VIA chipset mé desky a najednou jak se zdá tak test HD TUNE priojede.... jsem už na 91GB - předtím to vždy spadlo skoro na začátku - teď se test zastavil a tak sem dávám výpis z HEALTHU.... jak se zdá tak by to nakonec mohlo být také jenom tím kabelem + starými ovladači chipsetu... ?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hdtune.JPG 
Zobrazení: 108 
Velikost: 81.2 KB 
ID: 20036  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    ...ti to tam jasně dole píše tučně, že jsi měl 506 chyb v komunikaci a že je zřejmě vadný kabel!

    Může také být jen blbě dotlačený konektor...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Tak bohůžel musím konstatovat, že výměna kabelů a nové drivery pro zákl. desku nepomohly... po nainstalování nejnovější verze ovladačů VIA Chipset 4in1 Drivers se počítač začíná chovat velice stabilně - už dokonce v pohodě kopíruju na USB flash disk soubory plnou rychlostí - a počítač nezhavaruje - také jsem nechal bežet HD tune - bohůžel okolo 140GB se přenosová rychlost kontroly která bývala ze začátku kolem 115 MB/s snížíla na 2,4 a test by trval strašně dlouho - ale nechám jej přes noc pracovat.... a utilita od WD rychlým testem zjistila, že je vše v pořádku - a pomalým testem mi hlásí, že doba zpracování bude 75 hodin..... jinak kabel jsem samozřejmě koupil a vyměnil a vše pečlivě dotlačil..... už jsem jásal, že mám vyhráno, ale při najíždění internetové stránky u které to vždy předtím spadlo to zase po chvilce spadlo do černé obrazovky - NO SIGNAL a konec.... zatím, ale modrá smrt nenastala - nicméně stále pc není stabilní jak by si člověk představoval..... pokusím se ještě aktualizovat BIOS - nicméně mám pocit,že mám nejnovější verzi....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Černá obrazovka by spíše ukazovala na grafickou kartu. Ten Radeon 9800 je ještě AGP, ne?! Nepohnul jsi s ním nějak při té manipulaci? Zkus ho uvolnit a znovu zatlačit do slotu. Není tam prach? Točí se ventilátor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Vím, že je to všechno divné, ale opravdu nepohnul - tato chyba ( černá obrazovka ) se střídala s modrou smrtí tj. někdy to spadlo do modré smrti ( především při vypalování, kopírování na nebo z USB flashky či foťáku ) a černá obrazovka a NO SIGNAL následoval skoro vždy například po najetí na určitou internetovou stránku, ale s železnou pravidelností.... HDD už projíždím HD TUNE a zatím vše zelené, ale zase jsem se "zasekl" u 100GB hranice a najednou spadla čtecí rychlost na 2,5 MB/s - to bych neřekl, že je v pořádku a nejsem si jist jestli mám mít v tenhle disk ještě důvěru....
    jinak je to AGP - ventilátor se točí - zkusím vyfoukat od prachu a znovu vložit...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední