Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: BSOD na WINDOWS XP po instalaci SATA2 HDD

  1. #31

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    No to je mašina přímo zakletá... Možná by nebylo od věci dát sem do přílohy kompletní systemový výpis z Everest Home - co ten tam ještě najde za situace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Jdu na to šéfe :-)
    PS: při brouzdání po zahraničních fórech jsem při popisu podobných chybových hlášení našel radu, aby v BIOSU změnil řízení spotřeby namísto S1 na S3 - tak jsem tak učinil.... nevím do jaké míry to má vliv - ale ta černá obrazovka mi tak přijde jako kdyby "šel spát HDD" a už se neprobudil...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Roman84 Zobrazit příspěvek
    Jdu na to šéfe :-)
    PS: při brouzdání po zahraničních fórech jsem při popisu podobných chybových hlášení našel radu, aby v BIOSU změnil řízení spotřeby namísto S1 na S3 - tak jsem tak učinil.... nevím do jaké míry to má vliv - ale ta černá obrazovka mi tak přijde jako kdyby "šel spát HDD" a už se neprobudil...
    No tak zrovna s tímhle bych si v takovéto nestabilní situaci moc "nehrál" - všechno mít na Always On, žádné APM!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Doufám, že je to ono co potřebuješ...
    PS: zaráží mě, proč Everest píše typ zákl. desky K8MM-V - prokazatelně mám K8T Neo2 V2.0...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: everest.JPG 
Zobrazení: 75 
Velikost: 178.2 KB 
ID: 20048  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Roman84 Zobrazit příspěvek
    Doufám, že je to ono co potřebuješ...
    PS: zaráží mě, proč Everest píše typ zákl. desky K8MM-V - prokazatelně mám K8T Neo2 V2.0...
    Nee, to je jen screen a ještě neúplný. Musíš ho nechat udělat kompletní Report (formát zvol HTML formátovaný) a ten ulož, poté ho sem dej do přílohy. To zase bude "študium" na Xhodin, podle složitosti tvého systému.
    Mimochodem, mám kolem sebe dvě podobné MSI desky, u jedné (Socket A) blblo napájení (vybíjela se baterka), ta je vyhozená a druhou má vnuk - ta je asi stejná jako máš ty, teď nevím, co tam má za socket CPU, budu se muset podívat. Právě do reportu z Everestu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Děkuji za snahu...vážím si toho... jen upozorňuji znovu, že zákl. desku mám K8T Neo2 V2.0 ... ( MS-7094 ) to už sedí...
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    ...jsem se na to mezitím koukal, tak vnuk má také ještě K7N (soc. A) s nVidií chipsetem. Ty Via chipsety nejsou "žádná výhra"...
    Tak já to jdu zkouknout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Mno tak jsem to jen rychle projel, odborníci se ti jistě kouknou na tu Debug-část na konci, které zase já moc nerozumím, nicméně zde pár mých obecných dotazů/postřehů k celé sestavě, abychom mohli pochopit, jak to vlastně u tebe funguje:

    - Co je Samsung Mini Monitor uvedený jako třetí ovladač grafické karty?
    - Ovladač monitoru (*.INF) není nainstalován, že to hlásí jen Monitor PnP a všude samé údaje s otazníky a vykřičníky?!
    - Jak je nastavené napětí CPU v BIOSu, když Everest hlásí "Disabled by User"?!
    - Ten druhý paměťový modul 256 MB není v úvodu vidět ve slotu A1, vidí to jen těch 512 MB ve slotu A0. Dále v záložce paměti už zase kupodivu vidět je.
    - Na 12 Volt větvi napájení to hlásí dost velké přepětí - 13,18 V
    - Na začátku to píše, že je CPU Socket 939, což bych očekával, a uprostřed že je Soc. 754?! Z toho jsem tak trochu jelen...
    - Tu funkci AGP FastWrite grafické karty bych hned v BIOSu vypnul, tedy pokud nehraješ nějaké staré hry, co to vyžadují.
    - Proč je nainstalován 3x ovladač myši? Jednou standard (což chápu) a 2x Ergo TC, což je zřejmě ta USBmyš.
    - Co to tam je za DVD-mechaniku, když tam fysicky není a přitom je její ovladač veden v Non-PnP zařízeních?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    - Co je Samsung Mini Monitor uvedený jako třetí ovladač grafické karty?

    To je digi-rámeček - funguje jako přídavný monitor - nainstalováno po vánocích :-)

    - Ovladač monitoru (*.INF) není nainstalován, že to hlásí jen Monitor PnP a všude samé údaje s otazníky a vykřičníky?!

    Mám celkem noname monitor - ECG a tak mám pouze monitor typu Plug and Play - ovladače nebyly a asi ani nejsou k dispozici ( pak jsem to už nezkoumal...)

    - Jak je nastavené napětí CPU v BIOSu, když Everest hlásí "Disabled by User"?!

    Napětí jádra mám: CPU V-CORE: 1,37 - 1,39 V
    AGP: 1,5V
    MEM: 2,6V

    - Ten druhý paměťový modul 256 MB není v úvodu vidět ve slotu A1, vidí to jen těch 512 MB ve slotu A0. Dále v záložce paměti už zase kupodivu vidět je.

    Tady nevím jak reagovat.. )

    - Na 12 Volt větvi napájení to hlásí dost velké přepětí - 13,18 V

    Mohu změřit multimetrem pokud je 13,18 V problém... v autě máte taky 12V baterii, ale při nabíjení alternátoru při jízdě to nabíjí klidně 14,5V....

    - Na začátku to píše, že je CPU Socket 939, což bych očekával, a uprostřed že je Soc. 754?! Z toho jsem tak trochu jelen...

    Samozřejmě by to mělo být CPU Socket 939 - Everest tam hlásí jinou zákl. desku než mám já...tady je asi problém v tom...

    - Tu funkci AGP FastWrite grafické karty bych hned v BIOSu vypnul, tedy pokud nehraješ nějaké staré hry, co to vyžadují.

    VYPNUTO.

    - Proč je nainstalován 3x ovladač myši? Jednou standard (což chápu) a 2x Ergo TC, což je zřejmě ta USBmyš.

    Nedokážu odpovedět, protože ve správci zařízení mám pouze 1x...

    - Co to tam je za DVD-mechaniku, když tam fysicky není a přitom je její ovladač veden v Non-PnP zařízeních?

    mám DVD vypalovačku a CD mechaniku TEAC - ale obě jsou teď vypnuté na napájení z důvodu "testování" jestli není vadný zdroj...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    No já bych to asi začal "zkoumat" tak, že bych poodpojoval všechno nepotřebné (včetně toho rámečku) a začal v BIOSu. Ta napětí bych asi nastavil všechna na Auto (Default), zbootoval bych to z CD (nebo z USB, jestli už jsi někde jinde tuhle otázku pořešil) a testoval stabilitu všeho. Teprve potom bych vlezl do OS a dělal něco s ním. Nezaškodilo by možná ani zasunout instalační CD Win a dát Opravu instalace, aby se všechno aktualizovalo.
    No a rozhlédni se mezitím po okolí po náhradním zdroji (PSU), aby jsi si mohl ověřit, že toho není příčinou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Jeden čerstvý poznatek..nainstaloval jsem si utilitu Video Card Stability Test a 2x ze 2 pokusů dřív nebo později PC spadl do té černé obrazovky ( NO SIGNAL ) - poprvé po cca 5 min a podruhé cca 8 minut...vypadá to, že jsem měl asi dva problémy spojené dokupy - HDD ( jsme ASI vyřešili ? ) a grafika následuje asi teď... a je teď otázkou jestli opravdu něco není se zdrojem a není to tou hlavní příčinou... těch otázek je stále nějak moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    No nejhorší na tom je, že v takové situaci musíš zkusmo postupně nahrazovat všechny komponenty jinými funkčními, aby jsi identifikoval ten, který je vadný.

    Jak jsem už ale psal, začal bych tím BIOSem a zdrojem - a vyloučit vliv Windows, tedy bez nich.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Díky všem za snahu...teď už to bude asi jen na mě - kdyby přesto někdo přišel s nečím novým tak sem s tím prosím ) budu Vás informovat... nevím kde si půjčím komponenty na zkoušku.. uvidíme co s tím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    No rozhodně dej vědět, jak to dopadlo a když to budeš mít otevřené, podívej se té desce také pořádně (lupou) na kondensátory, jestli není některý nafouklý nebo vyteklý/zoxidovaný. Už je to vše dávno po záruce a ona ta "kurvítka" jsou svinstvo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    zdravím - dnes vyzkoušena grafická karta - pustil jsem test stability a karta v pohodě cca hodinu jela ( jenom připomenu, že má Radeon 9800 - vydržela nejdříve 8 a potom 5 minut než spadla do černé obrazovky.... ) - teď je otázka jestli to je opravdu je grafikou anebo zdrojem - protože Radeon9800 má externí napájení kdežto půjčená karta je Geforce2 MX400 která nepotřebuje externí napájení.......počítač zatím drží!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Různá BSOD jak při bootu, tak při instalaci (pokusu o opravu) - Win 7
    Od pilarius v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2012, 21:15
  2. Windows 7 x64 a 4GB RAM - BSOD
    Od sheppi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-04-2012, 10:25
  3. windows 7 BSOD
    Od zarag1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-11-2011, 15:31
  4. BSOD Windows 7
    Od Gudusak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-10-2011, 14:40
  5. Windows 7: BSOD po instalaci Windows 7
    Od petnek v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-12-2009, 20:04