No to je mašina přímo zakletá... Možná by nebylo od věci dát sem do přílohy kompletní systemový výpis z Everest Home - co ten tam ještě najde za situace.
No to je mašina přímo zakletá... Možná by nebylo od věci dát sem do přílohy kompletní systemový výpis z Everest Home - co ten tam ještě najde za situace.
Jdu na to šéfe :-)
PS: při brouzdání po zahraničních fórech jsem při popisu podobných chybových hlášení našel radu, aby v BIOSU změnil řízení spotřeby namísto S1 na S3 - tak jsem tak učinil.... nevím do jaké míry to má vliv - ale ta černá obrazovka mi tak přijde jako kdyby "šel spát HDD" a už se neprobudil...
Doufám, že je to ono co potřebuješ...
PS: zaráží mě, proč Everest píše typ zákl. desky K8MM-V - prokazatelně mám K8T Neo2 V2.0...
Nee, to je jen screen a ještě neúplný. Musíš ho nechat udělat kompletní Report (formát zvol HTML formátovaný) a ten ulož, poté ho sem dej do přílohy. To zase bude "študium" na Xhodin, podle složitosti tvého systému.
Mimochodem, mám kolem sebe dvě podobné MSI desky, u jedné (Socket A) blblo napájení (vybíjela se baterka), ta je vyhozená a druhou má vnuk - ta je asi stejná jako máš ty, teď nevím, co tam má za socket CPU, budu se muset podívat. Právě do reportu z Everestu.
Děkuji za snahu...vážím si toho... jen upozorňuji znovu, že zákl. desku mám K8T Neo2 V2.0 ... ( MS-7094 ) to už sedí...
...jsem se na to mezitím koukal, tak vnuk má také ještě K7N (soc. A) s nVidií chipsetem. Ty Via chipsety nejsou "žádná výhra"...
Tak já to jdu zkouknout.
Mno tak jsem to jen rychle projel, odborníci se ti jistě kouknou na tu Debug-část na konci, které zase já moc nerozumím, nicméně zde pár mých obecných dotazů/postřehů k celé sestavě, abychom mohli pochopit, jak to vlastně u tebe funguje:
- Co je Samsung Mini Monitor uvedený jako třetí ovladač grafické karty?
- Ovladač monitoru (*.INF) není nainstalován, že to hlásí jen Monitor PnP a všude samé údaje s otazníky a vykřičníky?!
- Jak je nastavené napětí CPU v BIOSu, když Everest hlásí "Disabled by User"?!
- Ten druhý paměťový modul 256 MB není v úvodu vidět ve slotu A1, vidí to jen těch 512 MB ve slotu A0. Dále v záložce paměti už zase kupodivu vidět je.
- Na 12 Volt větvi napájení to hlásí dost velké přepětí - 13,18 V
- Na začátku to píše, že je CPU Socket 939, což bych očekával, a uprostřed že je Soc. 754?! Z toho jsem tak trochu jelen...
- Tu funkci AGP FastWrite grafické karty bych hned v BIOSu vypnul, tedy pokud nehraješ nějaké staré hry, co to vyžadují.
- Proč je nainstalován 3x ovladač myši? Jednou standard (což chápu) a 2x Ergo TC, což je zřejmě ta USBmyš.
- Co to tam je za DVD-mechaniku, když tam fysicky není a přitom je její ovladač veden v Non-PnP zařízeních?
![]()
- Co je Samsung Mini Monitor uvedený jako třetí ovladač grafické karty?
To je digi-rámeček - funguje jako přídavný monitor - nainstalováno po vánocích :-)
- Ovladač monitoru (*.INF) není nainstalován, že to hlásí jen Monitor PnP a všude samé údaje s otazníky a vykřičníky?!
Mám celkem noname monitor - ECG a tak mám pouze monitor typu Plug and Play - ovladače nebyly a asi ani nejsou k dispozici ( pak jsem to už nezkoumal...)
- Jak je nastavené napětí CPU v BIOSu, když Everest hlásí "Disabled by User"?!
Napětí jádra mám: CPU V-CORE: 1,37 - 1,39 V
AGP: 1,5V
MEM: 2,6V
- Ten druhý paměťový modul 256 MB není v úvodu vidět ve slotu A1, vidí to jen těch 512 MB ve slotu A0. Dále v záložce paměti už zase kupodivu vidět je.
Tady nevím jak reagovat..)
- Na 12 Volt větvi napájení to hlásí dost velké přepětí - 13,18 V
Mohu změřit multimetrem pokud je 13,18 V problém... v autě máte taky 12V baterii, ale při nabíjení alternátoru při jízdě to nabíjí klidně 14,5V....
- Na začátku to píše, že je CPU Socket 939, což bych očekával, a uprostřed že je Soc. 754?! Z toho jsem tak trochu jelen...
Samozřejmě by to mělo být CPU Socket 939 - Everest tam hlásí jinou zákl. desku než mám já...tady je asi problém v tom...
- Tu funkci AGP FastWrite grafické karty bych hned v BIOSu vypnul, tedy pokud nehraješ nějaké staré hry, co to vyžadují.
VYPNUTO.
- Proč je nainstalován 3x ovladač myši? Jednou standard (což chápu) a 2x Ergo TC, což je zřejmě ta USBmyš.
Nedokážu odpovedět, protože ve správci zařízení mám pouze 1x...
- Co to tam je za DVD-mechaniku, když tam fysicky není a přitom je její ovladač veden v Non-PnP zařízeních?
mám DVD vypalovačku a CD mechaniku TEAC - ale obě jsou teď vypnuté na napájení z důvodu "testování" jestli není vadný zdroj...
No já bych to asi začal "zkoumat" tak, že bych poodpojoval všechno nepotřebné (včetně toho rámečku) a začal v BIOSu. Ta napětí bych asi nastavil všechna na Auto (Default), zbootoval bych to z CD (nebo z USB, jestli už jsi někde jinde tuhle otázku pořešil) a testoval stabilitu všeho. Teprve potom bych vlezl do OS a dělal něco s ním. Nezaškodilo by možná ani zasunout instalační CD Win a dát Opravu instalace, aby se všechno aktualizovalo.
No a rozhlédni se mezitím po okolí po náhradním zdroji (PSU), aby jsi si mohl ověřit, že toho není příčinou.
Jeden čerstvý poznatek..nainstaloval jsem si utilitu Video Card Stability Test a 2x ze 2 pokusů dřív nebo později PC spadl do té černé obrazovky ( NO SIGNAL ) - poprvé po cca 5 min a podruhé cca 8 minut...vypadá to, že jsem měl asi dva problémy spojené dokupy - HDD ( jsme ASI vyřešili ? ) a grafika následuje asi teď... a je teď otázkou jestli opravdu něco není se zdrojem a není to tou hlavní příčinou... těch otázek je stále nějak moc![]()
No nejhorší na tom je, že v takové situaci musíš zkusmo postupně nahrazovat všechny komponenty jinými funkčními, aby jsi identifikoval ten, který je vadný.
Jak jsem už ale psal, začal bych tím BIOSem a zdrojem - a vyloučit vliv Windows, tedy bez nich.
Díky všem za snahu...teď už to bude asi jen na mě - kdyby přesto někdo přišel s nečím novým tak sem s tím prosím) budu Vás informovat... nevím kde si půjčím komponenty na zkoušku.. uvidíme co s tím...
No rozhodně dej vědět, jak to dopadlo a když to budeš mít otevřené, podívej se té desce také pořádně (lupou) na kondensátory, jestli není některý nafouklý nebo vyteklý/zoxidovaný. Už je to vše dávno po záruce a ona ta "kurvítka" jsou svinstvo.![]()
zdravím - dnes vyzkoušena grafická karta - pustil jsem test stability a karta v pohodě cca hodinu jela ( jenom připomenu, že má Radeon 9800 - vydržela nejdříve 8 a potom 5 minut než spadla do černé obrazovky.... ) - teď je otázka jestli to je opravdu je grafikou anebo zdrojem - protože Radeon9800 má externí napájení kdežto půjčená karta je Geforce2 MX400 která nepotřebuje externí napájení.......počítač zatím drží!