Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: BSOD na WINDOWS XP po instalaci SATA2 HDD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Zdravím Vás,
    tento problém mne už trápí vcelku dlouho nicméně až nyní mám dostatek času jej řešit - před nedávnem jsem nainstaloval do PC nový HDD - WDC WD64 00AAKS-00E4A - doteď jsem měl klasický HDD tedy ne-SATA který dosloužil...
    a teď problém - do této doby se starým HDD jsem v životě na XP neviděl co je to modrá smrt anebo spadnutí systému jinak...od té doby co jedu na tomto SATA HDD mám stránky modré smrti pravidelně ( dělá to pravidelně při kopírování na USB flash disky... ) - chyby jsem vypsal:

    0x00000077 (0xC0000185, 0xC0000185, 0x00000000, 0x000C1000)
    popř.:
    0x00000077 (0xC0000185, 0xC0000185, 0x00000000, 0x000BD000)

    - obě chyby se hlásí také jako: KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR

    - popř. PC spadne do černé obrazovky kdy naskočí na LCD hláška: NO SIGNAL a už se nerozjede.... stává se to vcelku pravidelně vždy když najedu některé internetové stránky a u některých skoro nikdy..... na podpoře Microsoftu jsem nalezl radu o aktualizaci na SP3 který samozřejmě mám a také všechny nejdůležitější a nejnovější aktualizace....PC jsem také projel MWAW a je čistý....

    Poraďte prosím...už opravdu nevím - díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ty windows si tam prenesl nebo instaloval znovu?

    Sata v BIOSu je v rezimu AHCI nebo v jinem? S tim souvisi BIOS je nejnovejsi dostupny?

    Ovladac IDE respektive S-ATA AHCI mas nejnovejsi od vyrobce desky nebo puvodni z winu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    ad 1) Windows jsem instaloval čistě znovu na SATA disk...

    ad 2) BIOS nejnovější nebude - je tam původní od výroby - neflashoval jsem... - a bohůžel ať hledám jak hledám nenalezl jsem tam o SATA nic víc než:

    - ONCHIP SATA - což mám ENABLED
    - SATA MODE - RAID anebo IDE - hodnota byla nastavena na RAID - nyní jsem změnil na IDE a přiřadil se mi pod Channel 2 jako MASTER - na Channel 1 mám DVD vypalovačku jako Master a CD vypalovačku jako Slave...

    Ovladače na SATA jsem bral nejnovější od výrobce která byla dostupná a novější není...nicméně uvidíme jestli v režimu IDE to bude padat také..poznám to hned - dám něco kopírovat na USB...

    PS: bohůžel to nepomohlo...
    Naposledy upraveno uživatelem Roman84: 26-12-2010 v 13:41 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1. Napište typ desky (ať víme co je tam za chipset)
    2. Projeďte disk programem HD Tune - test povrchu a dejte sem screenshot ze smartu (záložka health). Disk může mít vadné sektory a ve chvíli kdy do nich Win šáhne tak PC zdechne
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Mám zákl. desku MSI K8T Neo2-F V2.0 + Athlon 64 3200+( 2.00 Ghz ) , 768 MB RAM + RADEON 9800XT - program pustím a výsledek zde pak umístím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    1. Napište typ desky (ať víme co je tam za chipset)
    2. Projeďte disk programem HD Tune - test povrchu a dejte sem screenshot ze smartu (záložka health). Disk může mít vadné sektory a ve chvíli kdy do nich Win šáhne tak PC zdechne
    Tak jsme asi doma... :-(
    Není šance projet celý test až do konce - již dvakrát vyskočila modrá smrt - poprvé jsem ještě žádné chyby neviděl, ale druhý test jel déle a naskočilo spoustu vadných bloků - dá se říct, že od 7 - 11 GB byly špatné bloky a pak to spadlo a skočilo:

    0x000000F4 ( 0x00000003, 0x82FE3B10, 0x82FE3C84, 0x805C8C7C)

    PS: test jsem projížděl na kartě - Error Scan - aby nedošlo k nedorozumění...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    ZKuste ještě sem dát ten výpis ze smartu (záložku health), ale příčina se zdá být jasná, ten disk nevypadá v pořádku.. Takže zazálohovat data a hurá na reklamaci (můžete jim k tomu mailem poslat výpis ze smartu).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    ZKuste ještě sem dát ten výpis ze smartu (záložku health), ale příčina se zdá být jasná, ten disk nevypadá v pořádku.. Takže zazálohovat data a hurá na reklamaci (můžete jim k tomu mailem poslat výpis ze smartu).
    Tak já jsem tím pádem asi večný smolař - tento HDD jsem koupil jako nástupce starého IDE který se mi poslední dobou nezdál a než, abych přišel o data tak jsem koupil nový.... jinak výpis ze smartu sem zatím dát nemohu, protože test nedojel do konce a jak se zdá tak ani nedojede.... leda, že bych ještě zkusil dát rychlý test...vydržte )

    PS: po zaškrtnutí volby QUICK scan projely všechny bloky "zeleně" a žádný LOG se nevytvořil...pokud dám normální test tak test nejspíše nedojede, protože narazí na vadné bloky... zkusil jsem podle vzoru nějakého zahraničního fóra pustit ještě chckdsk s parametry /f/r tak ještě teď zkusím znovu projet tím Vaším programem...
    Naposledy upraveno uživatelem Roman84: 26-12-2010 v 16:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Výpis ze smartu není žádný test, ten je v záložce health..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Myslíme oba to samé? )))
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: screen.JPG 
Zobrazení: 119 
Velikost: 47.5 KB 
ID: 20028  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Ještě maličkost - trošku jsem si prohlídnul zdejší fórum a pořád sice nevím kde je ten "SMART" - omlouvám se..., ale našel jsem utilitku od WD a tou to ani neprojede!

    Test Option: QUICK TEST
    Model Number: WDC WD6400AAKS-00E4A0
    Unit Serial Number: WD-WCATR0759149
    Firmware Number: 05.01D05
    Capacity: 1122.61 GB
    SMART Status: Not Available
    Test Result: FAIL
    Test Error Code: 08-Too many bad sectors detected.
    Test Time: 16:44:30, December 26, 2010

    Test Option: EXTENDED TEST
    Model Number: WDC WD6400AAKS-00E4A0
    Unit Serial Number: WD-WCATR0759149
    Firmware Number: 05.01D05
    Capacity: 1122.61 GB
    SMART Status: Not Available
    Test Result: FAIL
    Test Error Code: 08-Too many bad sectors detected.
    Test Time: 16:44:35, December 26, 2010


    - zkusím koupit ještě nový datový kabel ( tento byl dodávan společně se základní deskou...ale nikdy nebyl použit... ) a pokud ani to nepomůže tak reklamace.... máte prosím někdo jiný názor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Roman84 Zobrazit příspěvek
    ...tak reklamace...
    To jako má být nový disk? Tedy pak nechápu, proč jsi si ho nezinicializoval (v IDE modu), nezformátoval, nezkontroloval zda je OK ještě za přítomnosti toho původního IDE-disku, ze kterého jsi si mohl potom "odzrcadlit" všechna data před vyjmutím toho starého. Pokud by se takto choval hned po připojení (po nabootování z CD a kontrole), tak už jsi dávno věděl, na čem jsi.

    Edito: Jestli mě můj chabý zrak nešálí, tak ten disk je podle typového označení 640GB. Tak jak ti tam může vyskočit údaj ve výpisu:

    Capacity: 1122.61 GB
    Jak jsi to formátoval?
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 26-12-2010 v 18:59
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ať je to jak chce, ten disk je podle mě KO. Rychle data pryč, uložte si výpis z té utilitky od WD (kdyby se na to ptali na reklamaci co s tim je, tak je to nejrelevantnější doklad že je fakt špatnej) a reklamace.. Pokud budete mít tu možnost, možná bych vzal raději 1TB verzi, má větší plotny (2x500) takže je i rychlejší. Ale jinak je WD dobrá volba, jen jste měl nejspíše smůlu na vadný kousek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Ať je to jak chce, ten disk je podle mě KO. Rychle data pryč, uložte si výpis z té utilitky od WD (kdyby se na to ptali na reklamaci co s tim je, tak je to nejrelevantnější doklad že je fakt špatnej) a reklamace.. Pokud budete mít tu možnost, možná bych vzal raději 1TB verzi, má větší plotny (2x500) takže je i rychlejší. Ale jinak je WD dobrá volba, jen jste měl nejspíše smůlu na vadný kousek.
    Všechno špatmě. Disk je SATA 2 a řadič je jen SATA 1 (VIA SATA-150 nikoli 300, jestli se nepletu) Kabelem to taky není. Souhlasím, že bude zapotřebí po správném nastavení disku znovu inicializovat. Hezký večer všem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii Zobrazit příspěvek
    Všechno špatmě. Disk je SATA 2 a řadič je jen SATA 1 (VIA SATA-150 nikoli 300, jestli se nepletu) Kabelem to taky není. Souhlasím, že bude zapotřebí po správném nastavení disku znovu inicializovat. Hezký večer všem.
    Dobrá poznámka, navíc koukám že řadič je ještě starý VIA VT8237 který je poměrně problematický. Naštěstí disky WD jdou snadno přepnout na SATA I (jumperem - bod 4 vpravo dole). Vyzkoušejte to.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Různá BSOD jak při bootu, tak při instalaci (pokusu o opravu) - Win 7
    Od pilarius v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2012, 21:15
  2. Windows 7 x64 a 4GB RAM - BSOD
    Od sheppi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-04-2012, 10:25
  3. windows 7 BSOD
    Od zarag1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-11-2011, 15:31
  4. BSOD Windows 7
    Od Gudusak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-10-2011, 14:40
  5. Windows 7: BSOD po instalaci Windows 7
    Od petnek v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-12-2009, 20:04