Pípání PC při startu
Dobrý den,
naskytl se mi problém ohledně základní desky asi, koupil jsem si nový HDD, ale po jeho opakovaným zamrzání sem ho opět vyměnil za ten starý. Jenže teď jak sem to vyměnil nefunguje PC, zapnu ho a 1x dlouze a 3x krátce zapípá jede dál ale nenačte se monitor, klávesnice ani myš. Už to dělalo dřív ale stačilo dám RAMky do jiného slotu a už to zase jelo, jenže teď už nepomáhá vůbec nic.
Sestava
Core 2 Duo 8500
4GB ram Corsair
500GB Seagate *(nově zakoupený u Vás *- kód 56031*)
Asus P5KC
Forton 550W Black Power
Nic nepřetaktovaného, baterku jsem zkoušel vyndat ale nepomohlo.
naskytl se mi problém ohledně základní desky asi, koupil jsem si nový HDD, ale po jeho opakovaným zamrzání sem ho opět vyměnil za ten starý. Jenže teď jak sem to vyměnil nefunguje PC, zapnu ho a 1x dlouze a 3x krátce zapípá jede dál ale nenačte se monitor, klávesnice ani myš. Už to dělalo dřív ale stačilo dám RAMky do jiného slotu a už to zase jelo, jenže teď už nepomáhá vůbec nic.
Sestava
Core 2 Duo 8500
4GB ram Corsair
Asus P5KC
Forton 550W Black Power
Nic nepřetaktovaného, baterku jsem zkoušel vyndat ale nepomohlo.
tím pípáním ti říká že je špatná paměť
zkusil bych jednu vyndat, případně jiný sloty, jiný paměti, tvoje paměti v jiný desce(může být poškozený řadič)
zkusil bych jednu vyndat, případně jiný sloty, jiný paměti, tvoje paměti v jiný desce(může být poškozený řadič)
[quote=matyyy;425310]tím pípáním ti říká že je špatná paměť[/quote]
IMHO 1x dlouhé a 3x krátké pípnutí značí problém s grafickou kartou.
Nepovysunula se při manipulaci s PC ze slotu? Neodpojil jsi pro lepší přístup k diskovým šachtám externí napájení? Zkoušel si GK přehodit do druhého PCIe x16 slotu?
IMHO 1x dlouhé a 3x krátké pípnutí značí problém s grafickou kartou.
Nepovysunula se při manipulaci s PC ze slotu? Neodpojil jsi pro lepší přístup k diskovým šachtám externí napájení? Zkoušel si GK přehodit do druhého PCIe x16 slotu?
Ano, teď už jsem si půjčil od známého grafiku a je to opravdu GK... teď ale s touhle grafikou mam pruhy na monitoru při startu PC, ale na ploše žádný nejsou.
Když chci přeinstalovat Win (na jiným hdd) tak to jde strašně pomalu a pak u konce instalace to hodí Blue Screen :(
Když chci přeinstalovat Win (na jiným hdd) tak to jde strašně pomalu a pak u konce instalace to hodí Blue Screen :(
Jsou pruhy i při přehození GK do druhého PCIe x16 slotu?
Otestuj RAM (pomocí GoldMemory). Pokud je GK plně funkční, může být problém opravdu tam. Nebo odchází deska, či zdroj.
Otestuj RAM (pomocí GoldMemory). Pokud je GK plně funkční, může být problém opravdu tam. Nebo odchází deska, či zdroj.
[quote=r34ktor;425338]IMHO 1x dlouhé a 3x krátké pípnutí značí problém s grafickou kartou.
[/quote]
podle webu ami by to měla být paměť
http://www.ami.com/support/doc/AMIBIOS8_Checkpoint_and_Beep_Code_List_PUB.pdf
asi si to asusáři nějak předělali
[/quote]
podle webu ami by to měla být paměť
http://www.ami.com/support/doc/AMIBIOS8_Checkpoint_and_Beep_Code_List_PUB.pdf
asi si to asusáři nějak předělali
[quote=matyyy;425373]asi si to asusáři nějak předělali[/quote]
Už jsem tu na fóru několikrát psal, že "univerzání" kódy výrobců BIOSů nelze u moderních desek použít. Platily v dřevních dobách PC, ale dnes si to každý výrobce upravuje dle svého.
Beep kódy diskutované desky jsou popsány v manuálu na straně 3-1 (67).
[quote=kolomlyn;425378]Tak teďka se nedostanu ani do WInu ... prostě modrá smrt a tím to končí...[/quote]
Testovací CD bude nutné vytvořit na jiném PC.
PS: Jaký je kód modré smrti?
Už jsem tu na fóru několikrát psal, že "univerzání" kódy výrobců BIOSů nelze u moderních desek použít. Platily v dřevních dobách PC, ale dnes si to každý výrobce upravuje dle svého.
Beep kódy diskutované desky jsou popsány v manuálu na straně 3-1 (67).
[quote=kolomlyn;425378]Tak teďka se nedostanu ani do WInu ... prostě modrá smrt a tím to končí...[/quote]
Testovací CD bude nutné vytvořit na jiném PC.
PS: Jaký je kód modré smrti?
Nvlddmkm.sys je součást ovladačů grafické karty.
VIDEO_TDR_ERROR (0x00000116) indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed. Jinými slovy chyba komunikace ovladače s GK. Možné příčiny viz dřívější posty.
VIDEO_TDR_ERROR (0x00000116) indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed. Jinými slovy chyba komunikace ovladače s GK. Možné příčiny viz dřívější posty.
Pokud jedeš na půjčenou, spíše bych to tipoval na základní desku. Ovšem chtělo by to postupně diagnostikovat jednotlivé komponenty. Takhle na dálku je to spíše hádání.
[quote=kolomlyn;425307]Dobrý den,
Sestava
Core 2 Duo 8500
4GB ram Corsair
Asus P5KC
Forton 550W Black Power
Nic nepřetaktovaného, baterku jsem zkoušel vyndat ale nepomohlo.[/quote]
Tohle mi dělalo taky a byla to špatná pamět.
Sestava
Core 2 Duo 8500
4GB ram Corsair
Asus P5KC
Forton 550W Black Power
Tohle mi dělalo taky a byla to špatná pamět.
[quote=kolomlyn;425307]Dobrý den,
Sestava
Core 2 Duo 8500
4GB ram Corsair
Asus P5KC
Forton 550W Black Power
Urcite GK, mel jsem stejny problem, viz tema. Po vymene GK vse bylo v poradku.
Sestava
Core 2 Duo 8500
4GB ram Corsair
Asus P5KC
Forton 550W Black Power
Urcite GK, mel jsem stejny problem, viz tema. Po vymene GK vse bylo v poradku.
Tak grafiku jsem poslal na reklamaci, poslali ji zpět že funguje. U kámoše jsem zkusil moje RAMky a nefungoval PC. Takže dneska jsem koupil nový RAMky a konečně jsem to rozjel, ale zase mi to hází modrou smrt. Když to nechám na plše tak to spadne po delší době, než začnu něco dělat - zapnu everest, chrome a pak to padne
[code]http://www.jpeg.cz/images/220_DSC00260.jpg[/code]
[code]http://www.jpeg.cz/images/220_DSC00260.jpg[/code]
Necetl jsem to cele, ale ...
1. Obrazky se daji uploadovat primo zde, neni potreba pouzivat dalsi servery.
2. Tento BSoD je spojen se souborovym systemem na disku. Otestuj HDD pomoci utility vyrobce.
1. Obrazky se daji uploadovat primo zde, neni potreba pouzivat dalsi servery.
2. Tento BSoD je spojen se souborovym systemem na disku. Otestuj HDD pomoci utility vyrobce.
Nebude ryhlejší reinstal? Teďka se o to snažim ale nějak mi nenajíždí instalační okno
EDIT - mam to nechat projet "Data Lifeguard Diagnostic for Windows"?
[code]http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=613&lang=en[/code]
EDIT - mam to nechat projet "Data Lifeguard Diagnostic for Windows"?
[code]http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=613&lang=en[/code]