Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně 10 000 - 12 500 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    15

    Zaměření pro: grafiku, CAD - strih videa v pinnacle, vegas,

    Platforma: nevím
    Operační systém: ano - win XP
    LCD monitor: 24 palců

    Poznámky a periferie: PC primarne a vlastne vylucne zamerane na strih HD videa, striham v Pinnacle.
    Zaujimalo by ma co bude vykonnejsie na prepocet videa- stvorjadro Intel Core i5 760 alebo sestjadro AMD Phenom II 1055T X6 ?
    Cena procesora je takmer rovnaka, neviem aka by bola vysledna cena procesor + doska, a ake su moznosti taktovania oboch procesorov.
    A este, aky ma vpliv pocet HDD na rychlost prepoctu, planujem asi 2 kusy hdd, alebo by boli lepsie 3ks? ( system, zdroj videa, vystup videa ).
    Chcem bezat na win XP, aku zvolit ram? 2 x 2GB postaci?

    mohli by ste mi poradit konkretnu zostavu?
    dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    15

    sorry, ta grafika a cad tam nepatri, len strih videa v pinnacle, popripade vo vegas.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Myslím, že nejlepší by bylo počkat na novou generaci procesorů Intel. Licenci na XPčka doufám máš, protože koupit už nejde. A jestli nemáš 64bit XP, tak ti víc jak 4GB pamětí bude nanic.
    Dole máš 2 návrhy, ale ber to jako nástřel, nedělám s výše uvedenými programy. Varianta Intel je dost přes limit, ale když intel na práci, tak podle mě se vyplatí příplatek za i7 (které je doporučuje i na stránce Pinaclu).
    Jak jde co taktovat si najdi sám, na internetu je toho dost. I7 by mělo jít přes 3,4GHz (+16%) s rozumným napětím a zaplým turbem, AMD Phenom II X6 1055T by měl jít až na 3,7GHz (+32%) opět s rozumným napětím. Pokud ale chceš taktovat, nezapomeň dokoupit pořádný chladič procesoru, třeba Gelid Solution Tranquillo.

    Návrh Intel: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010EI1010WXU01

    Návrh AMD: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010Y2S010EI101
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 28-12-2010 v 11:13 Důvod: Trošku jsem ty sestavy ještě vylepšil
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    15

    Dik za ochotu,
    i7 by som nekupoval, skor mam dilemu i5 alebo AMD Phenom II X6. Neviem ci dokaze naplno vyuzit pinnacle sestjadro AMD, pokial ano, tak tato alternativa by asi bola pre mna schodnejsia, samozrejme koli cene.
    Takze ten tvoj navrh z AMD Phenom II X6 sa mi dost pozdava.
    mal by som len dotaz:
    - k doske, ASUS M4A88T-V EVO/USB3 myslis ze bude vhodna aj na pretaktovanie? urcite by som chcel zdvihnut takt snad na nejakych 3.5 az 3.8MHz.
    -asi by som chcel pouzit HDD len 500GB- mam externy HDD 2T na odkladanie dat, na pracovne data mi urcite postaci 2x 500GB, chcel by som pouzit WD blue, bol by nejaky vyrazny rozdiel v rychlostiach oproti navrhovanym samsung?

    XP cka mam, 32bit, a mam ich rad, bezia mi pod nimi vsetky softy co pouzivam, a rad by som este prezatial s nimy ostal.

    inak este dotaz, da sa pouzit ku Intel Core i5 760 nejaka lacnejsia doska, z integrovanou grafikou, podobne ako si hodil ku AMDcku? myslim ze alternativu z intelom prave drahsia doska a nutnost ext grafiky dost predrazuju, lebo samotna cena za procak je porovnatelna (za i5 760, co je podla mna konkurent i5 )

    mr gabo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Avid Pinnacle Studio dokáže využiť všetky jadrá, ktoré sú dostupné - takže áno, PII X6 bude využité .... chceš používať nejaký program a nevieš si k nemu zohnať info?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    15

    este ma napadlo,
    je lepsie pouzit zakladnu dosku z integrovanou grafikou ASUS M4A88T-V EVO/USB3 b alebo kombinaciu lacnejsej dosky a uplne obycajnej grafiky, trebars
    doska http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=15458939
    grafika http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=15032710
    ?
    alebo inu kombinaciu, myslel som, ze kedze mozem pouzit len 4GB ram, aby grafika zbytcne s ram necerpala.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    15

    Ja ho uz pouzivam, dlhsie na dvojjadrovom notebooku, ale strihal som len kratke SD videa, tak to bolo v pohode, ale pomali chcem prejst aj na HD, a tam je pre dvojjadro konecna.

    inak dik. mam trosku obmedzene moznosti v hladani, v Englis sa moc neorientujem, a nasim jazykom toho vela neni popisaneho...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Nechal by som tam tú asusku - naviac ak chceš taktovať, je to lepšia voľba.

    Ohľadom grafiky: existujú pluginy, ktoré by mali byť akcelerované grafikou - ale ktoré sú to a ktoré grafiky využívajú (amd/nVidia) ti presne nepoviem ..... to si budeš musieť zistiť ...zatiaľ by som to nechal s integrovanou vga (ak teda nechceš sem tam pustiť aj nejakú hru)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Vezmu to postupně. XP 32bit můžou použít maximálně 4GB paměti včetně té na grafice, takže PCIe grafikou si vůbec nepomůžeš. Navíc integrovaná grafika na desce má 128MB paměti, to jí mimo hry stačí. Ta navržená deska má i 8 fázové napájení procesoru a celkem nový chipset, měla by přetaktování zvládnout - má na to dobré parametry, ale pokud chceš bližší info nebo zkušenosti z praxe, nezbude ti než googlit.
    Rychlost u disků WD a Samsung je podobná, ale u 500GB varianty se musíš ujistit, že máš disk s 1 plotnou (nejmodernější), který to je přesně označení ti musí poradit někdo jiný, ale asi to je AAKX (pokud to vůbec jde poznat, WD pod jedním označením prodává běžně více různých modelů).
    Intel i5 nemá v poměru cena / výkon na práci smysl, máš to proti AMD 1000Kč příplatek za desku, 1000Kč za grafickou kartu a ztrácíš 2 jádra. Jediné co získáš je vyšší výkon na jádro (a trošku vyšší frekvence bez přetaktování).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    15

    Tak fajn, budem sa drzat varianty z AMD, vymenim akurat disky za 500GB, inak v podstate ostatne ostava.
    Hry absolutne nehram, comp bude bezat skutocne len na pinnacle, sem-tam na photoshop a na napalovanie (nero).
    -estejeden dotaz, bude mat pri mojej prevadzke pouzitie 1xHDD - 2xHDD alebo 3x HDD vpliv na rychlost?

    inak dik za rady, v podstate som sa dozvedel vsetko, kompletizaciu budem riesit buduci mesiac.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    15

    Este, kedze som sa dostal cenou celkom pekne, mozno nie hned ale casom budem kupovat blue ray napalovacku, na co si mam dat pozor? eventualne nejaky odporucany typ?

    monitor by som asi tento
    http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14041768

    mohlo by to byt?

    a este dotaz- z uvedenou asus doskou z integrovanou grafikou nebude problem fungovat na 1920 x 1080 rozliseni?


    dik.
    Naposledy upraveno uživatelem mr gabo: 28-12-2010 v 19:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Monitor by byl lepší nonTN, BenQ, grafika s fullHD nebude mít problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    15

    co je to nonTN?

    ten co si dal je trosku cez limit, v com je lepsi?

    maro
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    LCD se vyrábí s různou technologií (prvních 5 odkazů jsou články které o tom pojednávají). TN je ta nejlevnější, výhodu má snad jen právě v ceně a rychlé odezvě. Příplatek za nonTN (xVA - lepší barvy, pozorovací úhly) je v tomto případě dost nízky a imho se vyplatí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    15

    Zvazim este, ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od Kapky v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2014, 13:29
  2. PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Chester v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2012, 08:29
  3. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od micpetr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 10:34
  4. PC pro grafiku, CAD v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od imported_tomros v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 02:00