Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Čím se připojit k WiFi? (hardware)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    Zdravím!

    Řeším malé dilema:

    Aktuálně mám UPC, k jejich modemu mám připojený router D-Link DIR-600 a rozvádím po bytě internet pomocí WiFi přes tento router.

    Uvažuji ale nad tím, že bych se UPC zbavil a připojil se k některé dostupné WiFi síti.
    Zároveň mám možnost prodat D-Link DIR-600 za stejnou cenu, za kterou jsem koupil.

    Můj dotaz zní:

    1) dá se pořídit router, kterým bych se připojil přímo k WiFi síti a pomocí LANu bych si připojil počítače? Myslím tím, že bych k síti připojil přímo router pomocí WiFi, který by mi pak rozváděl internet pomocí kabelů...

    2) pokud ano, tak který? Strávil jsem spoustu času hledáním takového routeru, který by to zvládl, a nic moc nenašel. Možná to bude různými podmínkami, které by router měl splňovat:

    - nechci TP Link - špatná zkušenost (vypadával net)
    - chci podporu "n" - vyšší rychlosti Wi-Fi - alespoň 150
    - měl by mít 4 LAN porty a 1 WAN
    - pokud možno podpora opensource firmwarů typu DD-WRT apod...

    Pokud bych pak chtěl rozvádět internet pomocí Wi-Fi po bytě, tak je mi jasné že na to potřebuju další WiFi router - na to bych si nechal ten D-Link, případně pořídil jiný a D-Linku se zbavil.

    Prosím poraďte mi, strávil jsem s tím spoustu času, a stejně na nic kloudnýho nepřišel...

    Zkrátka a jednoduše, chtěl bych místo internetu od UPC odebírat internet od některého dostupného WiFi poskytovatele, a dále ho po bytě rozvádět pomocí Wi-Fi.

    Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Jaké máš připojení od UPC a za jaké Wifi připojení jej chceš vyměnit ? Počítáš se všemi důsledky, které wifi připojení sebou nese.

    1) Potřebuješ anténu a AP
    2) Nevím na jaké frekvenci je wifi šířeno (2.4 či 5 GHz)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    Se všemi důsledky počítám.

    Jedná se o 2,4Ghz...

    Jaké koupit AP? Řekněme kolem 1000,- - maximálně 1500,-
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    Když já těm TP Linkům nevěřím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Co použít routerBOARD a anténku ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Neni proc, vyzkousej a uvidis, mrkni jestli ho maji na i4wifi a muzes ho mit s 5 letou zarukou abys tomu veril :-)

    Jinak ho tu ma spusta lidicek a ti co je maji jsou spokojeni.

    Ale kdyby nahodou, tak kazdy vyrobce dela podobne zarizeni, staci vyhledat na webech a pak v e-shopech.

    EDIT: Jo a jeste asi nejakou antenu: http://www.i4wifi.cz/?cls=spresenttrees&strid=384


    EDIT2: Routerboard je cenove o dost jinde, a bez case, napajeni, minipigtailu atp., a 4 port uz uplne.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 28-12-2010 v 17:11
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od ttkk Zobrazit příspěvek
    Zdravím!

    1) dá se pořídit router, kterým bych se připojil přímo k WiFi síti a pomocí LANu bych si připojil počítače? Myslím tím, že bych k síti připojil přímo router pomocí WiFi, který by mi pak rozváděl internet pomocí kabelů...
    Jestli jsem dobře pochopil, tak chceš si koupit zařízení, kterým by jsi ses připojil k providerovi poskytující připojení k internetu pomocí WiFi. Tak to si myslím, že Tě zklamu. 99% poskytovatelů Ti dodá a nakonfiguruje vlastní zařízení. Navíc neznám nikoho z okolí, kdo by dával toto zařízení dovnitř bytu. Vždy se dává anténa (zařízení na střechu) a svádí se kabelem do daného místa, odkud je možnost jej dále distribuovat přes nějaký druh rozbočovače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    EDIT2: Routerboard je cenove o dost jinde, a bez case, napajeni, minipigtailu atp., a 4 port uz uplne.
    routerBORAD cca 1000 Kč, case cca 300 Kč, anténa cca 500 Kč (i s kabelem nebo 300 - 400 + koupit kablík) - stabilnější zařízení s případnou možností rozšíření o wifi, pokud vybere model s miniPCI - ta cena zase tak mimo není za lepší řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jenze chtel 4 lan porty, coz je bud velkej rozdil v cene nebo switch navic.

    Zdroj stoji taky kolem stovky. No naskace to ho. To bych pak radsi uvazoval o Nanostationu. Ale na 2,4 neni potreba nic extra a jsem presvedcenej ze ten TP-Link splni vsechny pozadavky s naklady do 800 i s antenou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Jenze chtel 4 lan porty, coz je bud velkej rozdil v cene nebo switch navic.
    Má ten D-Link
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od astec
    Jestli jsem dobře pochopil, tak chceš si koupit zařízení, kterým by jsi ses připojil k providerovi poskytující připojení k internetu pomocí WiFi.
    Akorat, ze providerem bude nejspise nejaky nebohy soused

    Citace Původně odesláno od kevin00
    Má ten D-Link
    ale 'Zároveň mám možnost prodat D-Link DIR-600 za stejnou cenu, za kterou jsem koupil.'
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nejde se připojit k wifi
    Od G.i.k v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-01-2013, 18:13
  2. Nemohu se připojit k wifi.
    Od Endet v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-05-2012, 17:16
  3. nemůžu se připojit k wifi
    Od aceri1 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 09:30
  4. Nelze se připojit na WIFI
    Od Mateskuci61 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-11-2010, 12:49
  5. Nedá sa pripojiť na WIFI
    Od peto seal v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-11-2009, 21:45