Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: HW nebo Win7 64bit?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    Zdravím, mám problém, který jsem nikdy neměl, neviděl a ani nezažil. Při hraní her se počítač po delší době nebo při ukládání hry buď sekne ale nejčastěji padne do modré. Udělal jsem Memtest, projel disk HD Tune , bez problémů je Cinebench, 3DMark11, diagnostika v programu AIDA64 . Vše se chová jak má, jen v popisované činnosti je problém. Teploty v pořádku.
    Sestava je:
    AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3,4@3,6GHz,CM Hyper 212 Plus
    Deska:MSI 870A-G54
    RAM: DDRIII Geil Black Dragon 2x2GB 1333MHzCL7
    GK: Sapphire Radeon HD 6870 1GB DDR5
    Zdroj: Seasonic M12II-520 520W Bronze
    HDD: Samsung SpinPoint F3 - 1TB
    Hry jsou origo – The Sims3, Call of Duty: Black Ops , S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
    Operační systém je Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit
    Protože počítač je nový včetně OS nevím už kde hledat chybu.
    Díly za případné rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Jak mas vyreseny chlazeni celeho PC? Jaky je u toho BSoDu kod? Uploadni sem slozku C:\windows\minidump
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    chlazení si myslím mám dobrý, viz zdejší: http://www.svethardware.cz/forum/sho...=17103&page=87
    tu složku mám zkopírovat a připojit sem jako přílohu? Jinak dnes to udělalo 2x a utvořil se dmp jen jednou
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Uploaduj sem složku C:/Windows/Minidump
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    Výběr
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    a ještě jsem našel v prohlížeči ty chyby - kernel-power, ale co je asi dělá
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: události.jpg 
Zobrazení: 125 
Velikost: 76.8 KB 
ID: 20069  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    Pokračování slavné anabáze s restarty počítače - přeinstaloval jsem ovladače grafiky a zvukovky a nastala změna. Místo klasické BSOD s restartem teď počítač zamrzne a začnou chrčet repráky.
    Zajímavé je že se tak stává pořád stejně nepravidelně jen při hrách a to někdy po hodině, někdy třeba až po třech a dokonce nemusí být hra akční. Někdy zmáčknu Esc a v menu hry to zamrzne taky. Podle GPU-Z logu nedojde v té chvíli k žádnému dramatickému zvýšení teploty. Fakt už si nevím rady. Že by toto způsoboval konflikt mezi ovladači?
    Od doby co jsem si postavil svůj první počítač /Duron 500MHz,ATI Expert 2000, 2x64MB SDRAM, 10GB disk na desce QDI/ jsem nebyl tak nasranej jak teď. Je pravda že u některých počítačů byly také problémy ale byly čitelné a vždy jsem je vyřešil. Jeden z mých nejstabilnějších počítačů s ASUS KT600, Bartonem a ATI 9700Pro fachčí ještě u švagra teď. Zkrátka jsem jich sestavil jak pro sebe, rodinu i známé dost ale s tímto problémem jsem se ještě nesetkal.
    Asi nejvyšší čas přesedlat na grafickou konkurenci :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od petrcomp Zobrazit příspěvek
    Pokračování slavné anabáze s restarty počítače - přeinstaloval jsem ovladače grafiky a zvukovky a nastala změna. Místo klasické BSOD s restartem teď počítač zamrzne a začnou chrčet repráky.
    Zajímavé je že se tak stává pořád stejně nepravidelně jen při hrách a to někdy po hodině, někdy třeba až po třech a dokonce nemusí být hra akční. Někdy zmáčknu Esc a v menu hry to zamrzne taky. Podle GPU-Z logu nedojde v té chvíli k žádnému dramatickému zvýšení teploty. Fakt už si nevím rady. Že by toto způsoboval konflikt mezi ovladači?
    Od doby co jsem si postavil svůj první počítač /Duron 500MHz,ATI Expert 2000, 2x64MB SDRAM, 10GB disk na desce QDI/ jsem nebyl tak nasranej jak teď. Je pravda že u některých počítačů byly také problémy ale byly čitelné a vždy jsem je vyřešil. Jeden z mých nejstabilnějších počítačů s ASUS KT600, Bartonem a ATI 9700Pro fachčí ještě u švagra teď. Zkrátka jsem jich sestavil jak pro sebe, rodinu i známé dost ale s tímto problémem jsem se ještě nesetkal.
    Asi nejvyšší čas přesedlat na grafickou konkurenci :-)
    Podobny/stejny? problem jsem mel driv s pocitacem postavenym na AMD AthlonXP Barton a grafice NVidia 6600GT, projevovalo se to presne stejne vcetne trvaleho opakovani poslednich par samplu zvuku dokola pri zaseku a take napriklad pri prehravani DVD se zapnutou HW akceleraci zobrazeni. Jelikoz prave to prehravani se zasekavalo jen pri zapnute akceleraci a pri jejim vypnuti bylo vse OK a tento test byl plne opakovatelny, vyhodnotil jsem to jako nacatou grafiku. Po nejakem case jsem prestal hrat, takze jsem to uz neresil a plne to vyresil az novy PC :-) Takze mozna i u tebe to bude grafikou, ale jen hadam, pokud je to u tebe dobre opakovatelne, vyzkousel bych vytvorit si pracovni partition nainstalovat na ni WinXP a otestovat chvilku v nich a pokud to bude delat i tam, tak je system z obliga...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    Grafika je nová, vlastně vše voní novotou. Grafika a procesor jeli už teda měsíc na jiném PC s Vistama 32bit a tam bylo vše OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    K poslednímu uvedenému pádu (vygenerování dumpu) došlo při alokaci paměti. Doufám, že jsi na její testování nepoužil windowsovskou verzi Memtestu. Pokud ano, zkontroluj ji znovu pomocí GoldMemory.

    Také bych zkusil aktualizovat BIOS na nejnovější verzi a vrátit procesor na výchozí takt. Hodil by se i výpis SMARTu tvého disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    4

    rozhodně bych zkusil, vše otestovat na default, hlavně hodit poslední bios, a na procák aspon hoďku v LinX, cinebench je pro srandu..

    taky jsem měl problém se zamrzáním i při prohlížení internetu a bios pomohl
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    Tak asi doopravdy RAMky, co nechápu že na mé sestavě v testu cca 2h prošly OK a teď jsem je dal do druhého počítače s Athlonem a nestačil jsem se divit. Ale rozdíl bude zřejmě ve verzi Memtestu. Já totiž dosud používal Memtest ve verzi 2.01. Před chvílí jsem si odsud stáhl poslední verzi a výsledek zde. Dokonce test neproběhl až do konce skončil na Pass 18 a restart.....
    A pak že Geil, já se hold budu učit celej život.
    Díky všem.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memtest.JPG 
Zobrazení: 138 
Velikost: 407.4 KB 
ID: 20139  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Možná to bude znít paradoxně, ale "extra" modely mají vyšší poruchovost. Pokud chceš jistotu relativní spolehlivosti a kompatibility, ber obyčejné Kingstony.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    Tak mě to nedalo a udělal jsem ještě ty testy na svém PC, neplacený Goldmemory nenašel nic a poslední Memtest tedy našel chyby, ale zdaleka ne v takovém rozsahu jak na druhém počítači. Zajímavé. Jinak BIOS mám poslední verzi a přikládám ještě výpis pevného disku.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: goldmem.JPG 
Zobrazení: 123 
Velikost: 202.4 KB 
ID: 20154   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memtest2.JPG 
Zobrazení: 108 
Velikost: 236.3 KB 
ID: 20155   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: disk.jpg 
Zobrazení: 97 
Velikost: 77.0 KB 
ID: 20156  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Citace Původně odesláno od petrcomp Zobrazit příspěvek
    neplacený Goldmemory nenašel nic a poslední Memtest tedy našel chyby, ale zdaleka ne v takovém rozsahu jak na druhém počítači.
    GoldMemory neumí prověřit 4 GB RAM v kuse (to je výsadou až placené verze PRO). Je třeba testovat každý modul zvlášť. Pravděpodobně je vadný ten ve slotu s vyšším číslem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední