Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 73

Téma: Jak zrychlit Phenom II X4 955

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Mam to nastavene na 3,8 Ghz a 1,376 V a LinX proběhl bez problemu na problem size 13000 time 15, proč bych tedy mel zmenšovat voltaž?jeste k tomu kdys chci taktovat osobne si myslim ze jako default 1,4..V bylo dost ale kdyš chci taktovat tak tak to neni kriticky moc neřikam že mam v planu voltaž zvedat nad 1,45 nebo dokonce nad 1,5
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jde o to, aby jsi zjistil maximum v defaultu bez zvyšování voltáže a pak postupně přidávat, no ale těch +0,025V když už to tam máš a je to na 3,8GHz stabilní, tak zkus na tu samou voltáž to ještě zvýšit (nemůžeš tam hned cpát voltáže, to bys tam mohl mít i zbytečně moc, musíš si navíc hlídat teplotu)..

    Těch runs bych dával 20
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Dal sem zakladni voltaž a 3,8 Ghz a test bez problemu (problem size: 13 000, ,run: 20) pak zvyšim voltaž a chci jit na vice Ghz ale ono kdys tam dam vice nez 19 tak to hodi samo na auto.
    čim to muže byt?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Není to třeba tou voltaži? ale i když tam bylo auto nakych 1,425 V tak multiplier nedovoli dat vyše jak 19.Ještě sem uvažoval jesi to neni pamětí RAM nebo ostatníma frekvencema procesoru...
    Vubec nevím jak dal pls poradne mi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Že by měl procesor limit na 19ti nebo deska? No ono stejně teď už je na zvyšování násobiče vcelku vysoká frekvence a na základní voltáži už to nebude stabilní, postupoval bych tedy pomocí zvyšování základní frekvence CPU (hlavně abys měl při tom správně nastavené paměti, protože teď se ti budou taky přetaktovávat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Jak bych mel nastavit pameti na ty sem uplně levy,dam sem screen jak to mam ted nastavene.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pam?ti.png 
Zobrazení: 118 
Velikost: 32.4 KB 
ID: 20236  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Sgt.Sykes Zobrazit příspěvek
    ... ale ono kdys tam dam vice nez 19 tak to hodi samo na auto
    Citace Původně odesláno od Sgt.Sykes Zobrazit příspěvek
    ... ale i když tam bylo auto nakych 1,425 V tak multiplier nedovoli dat vyše jak 19 ...
    Tak nejde nastavit násobič na více jak 19 (možnost 20 není nabízena) nebo při nastavení na 20 nedojde k najetí počítače a musíš resetovat BIOS

    Citace Původně odesláno od Sgt.Sykes Zobrazit příspěvek
    Jak bych mel nastavit pameti na ty sem uplně levy,dam sem screen jak to mam ted nastavene.
    Musíš nám hlavně zdělit výrobce a typové označení modulů RAM V BIOSu si nastav manuálně časování i frekvenci modulů RAM podle jejich specifikace na webu výrobce.

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    ... hlavně abys měl při tom správně nastavené paměti, protože teď se ti budou taky přetaktovávat
    Pokud zvedá pouze násobič, tak nebudou. K tomu by docházelo při taktování zvedáním Bus Speed. Ostatně v BIOSu si může natvrdo nastavit časování a frekvenci modulů RAM manuálně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    posli jeste obsah zalozky SPD, at se vi, co ti RAM / papirove / dovoli, 800MHz+ by urcite sestave sluselo...
    mrkni se na muj podpis....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud zvedá pouze násobič, tak nebudou. K tomu by docházelo při taktování zvedáním Bus Speed. Ostatně v BIOSu si může natvrdo nastavit časování a frekvenci modulů RAM manuálně.
    Však, tak jsem to myslel, píšu to tam, že přes zvyšování základní frekvence
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Nasobič na 20 tam je jako možnost,problem je v tom že jak ho tam dam tak se to hned přepne na auto.
    Pamět je značky OCZ dam sem screeny z SPD jinak je zajimave ze ramky maji nastavene jine časovani ve slotu 1 a jine ve slotu 3 a 4 pritom by to mely bejt ty same akorat jedny dual 2x 2gb
    Jinak ve slotu 3 je to same jako v 4 i nastaveni je stejne
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: slot 3.png 
Zobrazení: 126 
Velikost: 20.4 KB 
ID: 20237   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Slot 1.png 
Zobrazení: 116 
Velikost: 19.8 KB 
ID: 20238  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    zkusil bych dat pameti na 5-5-5-18@400(800)MHz se zvysenym napetim na 1.9-2.0V, pokud projde test RAM, zkus zmenit command rate pameti z 2T na 1T a opet test RAM...
    zmeny propustnosti a latence RAM si zmer napr. Everestem...
    EDITED: na hranu moznosti RAM pro dlohodoby a stabilni provoz bych nesel..., osobne jsem viditelne poznal narust vykonu RAM pouze pri enkodovani videa / coz je mimochodem docela dobry test stability PC / a zmene 2T na 1T
    Naposledy upraveno uživatelem john: 11-01-2011 v 02:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Sgt.Sykes Zobrazit příspěvek
    Nasobič na 20 tam je jako možnost,problem je v tom že jak ho tam dam tak se to hned přepne na auto.
    Nastavíš násobič na hodnotu 20 a při uložení BIOSu dojde k nastavení násobiče na Auto ? Možná se bude jednat jak řekl Jandaskunk o limit základní desky

    Citace Původně odesláno od Sgt.Sykes Zobrazit příspěvek
    Pamět je značky OCZ dam sem screeny z SPD jinak je zajimave ze ramky maji nastavene jine časovani ve slotu 1 a jine ve slotu 3 a 4 pritom by to mely bejt ty same akorat jedny dual 2x 2gb. Jinak ve slotu 3 je to same jako v 4 i nastaveni je stejne
    Moduly RAM nemají rozdlné nastavení. Momentální nastavení modulů RAM najdeš na záložce Memory, nikoliv na záložce SPD.

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    zkusil bych dat pameti na 5-5-5-18@400(800)MHz se zvysenym napetim na 1.9-2.0V, pokud projde test RAM, zkus zmenit command rate pameti z 2T na 1T a opet test RAM...
    zmeny propustnosti a latence RAM si zmer napr. Everestem...
    EDITED: na hranu moznosti RAM pro dlohodoby a stabilni provoz bych nesel..., osobne jsem viditelne poznal narust vykonu RAM pouze pri enkodovani videa / coz je mimochodem docela dobry test stability PC / a zmene 2T na 1T
    Momentálně nesouhlasím. Není dořešen OC procesoru, proto nevidím důvod pouštět se zaím do OC modulů RAM. Poté nebude vědět co mu způsobuje nestabilitu systému. Nejdříve dořešit OC jedné komponenty, poté řešit OC jiné komponenty
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Momentálně nesouhlasím. Není dořešen OC procesoru, proto nevidím důvod pouštět se zaím do OC modulů RAM. Poté nebude vědět co mu způsobuje nestabilitu systému. Nejdříve dořešit OC jedné komponenty, poté řešit OC jiné komponenty
    to souhlasim, vsak jsem mu jen napsal, co muze v zakladu zkusit bez vlivu na CPU...
    pokud si bude jeste hrat s FSB a spol., tak bude vse jinak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Nemeni se to při uloženi BIOSU zmeni se to hned jak dam jen potvrdit....kliknu na to a dam 19,5 nebo 20 a jak dam Enter:akcept tak ta kolonka s menenim multiplieru zmizi a je ukazane menu toho M.I.T misto toho aby tam pak bylo uz napsane ze to mam na 20 tak se to da na auto uz me chapete?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Takže ty chceš nastavit 20, ale po potvrzení se ta kolonka změní na Auto (tudíž na default), takže ti to prostě 20 nepovolí, takže je prostě limitace (desky nebo procesoru). Nejvýš tedy můžeš dát 19 a pak už musíš jedině dotaktovávat přes Základní frekvenci (Bus Speed). Ale už těch 3,8GHz na zákl. voltáž (pokud je to skutečně stabilní) mi přijde dost slušné.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak zrychlit nabeh systemu?
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 20:56
  2. Jak zrychlit start systému?
    Od inspektorrr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-07-2010, 14:34
  3. AMD Phenom II X4 940
    Od shearer79 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 16:14
  4. Jak zrychlit torrent ...
    Od W3$cD0n3 v sekci Programování
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 13:30
  5. Ako zrychlit Firefox
    Od EIZO S1931NSH-BK v sekci Internet
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-06-2007, 18:15