Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 73

Téma: Jak zrychlit Phenom II X4 955

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Takže ty chceš nastavit 20, ale po potvrzení se ta kolonka změní na Auto (tudíž na default), takže ti to prostě 20 nepovolí, takže je prostě limitace (desky nebo procesoru). Nejvýš tedy můžeš dát 19 a pak už musíš jedině dotaktovávat přes Základní frekvenci. Ale už těch 3,8GHz na zákl. voltáž (pokud je to skutečně stabilní) mi přijde dost slušné.
    Ona ta základní deska není žádný zázrak, tak se ani nedivím. Když vezmu v potaz, že např. můj Phenom není stabilní ani na 3.7 GHz bez zvýšení voltáže, tak je to určitě hezké.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Co bych mel ted zvyšovat mam se jeste pokusit zvedat pres bus speed, to bych nejspise musel poupravit i ty ramky ze?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    RAMky si natvrdo nastav manuálně v BIOSu, pak se Ti nebudou přetaktovávat. Poté taktuj přes Bus Speed.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Zas a zase problem...nejde to nijak zvednout je tam ze stym pohybuju šipkama ale ad mackam co mackam tak se nic nemění pozdeji az najdu kabel od mobilu tak sem dam fotku primo z biosu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    U tý základní frekvence (Bus Speed?) se mění frekvence tlačítkem PgUp a PgDn...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    U tý základní frekvence (Bus Speed?) se mění frekvence tlačítkem PgUp a PgDn...
    Někdy to je myslím i + a -, ale nejsem si teď na 100 % jist ... nutno vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    A niekedy - vlastne vždy - je potrebné prepnúť nastavenie CPU host clock control alebo Set memory clock (podľa toho, čo nastavuješ) na MANUAL
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Jeste jak mam nastavit CPU NorthBridge Freg. a HT link u NB vubec netusim co tam dat ale u HT nejspise manual a zakladni coz sem udelal takze 2 Ghz a zvysil sem Bus speed ale zvyšila se i freg. HT nemela by zustat na 2 Ghz a nezvyšit se presneji na 2031 Mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Dodávám screen mužete vidět že je přes bus speed nataktovana i freg. HT
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bus speed.....png 
Zobrazení: 119 
Velikost: 38.5 KB 
ID: 20242  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Veď to je úplne normálny jav. Frekvencia jednotlivých častí (ako napr. HT, CPU NB, RAM) sa odvíja od základnej frekvencie CPU host clock .... vidím, že si si toho veľa o taktovaní nenaštudoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    To HT drž od 2000 do 2500 a bude to OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Klidně může níž. HT nemá na reálný výkon skoro žádný vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    jasne ze sem o tom cetl "vela" ale z toho co sem tu pochopil sem si myslel ze kdys to dam na manual a nastavim na zakladni nebo naku jinu moznost tak by se to nemelo hybat.
    Dobra zase sem o neco chytrejsi, no a kolik tedy mam nastavit NB a HT protoze NB musí byt větší než HT jinak hrozí skrat (sem se docetl co je zaklad HT (2 ghz) to vim ale nevim kolik tam mam nebo aspon co je zakladni NB jak bych to mel nastavit abych to neskratoval
    Nebo to mam nechat byt a ponastavovat to az si nastavim ten bus speed takze az najdu idealni hranici Core speed? co tedy? xD
    Naposledy upraveno uživatelem Sgt.Sykes: 12-01-2011 v 23:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Taktovanie cez zmenu násobiča je jednoduché, ale väčší výkonový nárast IMHO dosiahneš taktovaním cez cpu host clock ...
    Zistil si doteraz, že máš stabilné cpu na tých 3800 (200x19). Tá istá frekvencia sa však dá dosiahnuť aj kombináciou 237x16 (cpu host clock x násobič cpu).
    Zvýšenie taktu NB má priaznivejší dopad na celkový výkon, nehľadiac na zvýšenie výkonu pamäťového radiča ...

    Kevin ti TU postoval návod ...tak to poriadne preštuduj
    Naposledy upraveno uživatelem robky: 12-01-2011 v 23:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Jasan vim jak se to pocita jen nevim kolik nastavit NB
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak zrychlit nabeh systemu?
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 19:56
  2. Jak zrychlit start systému?
    Od inspektorrr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-07-2010, 13:34
  3. AMD Phenom II X4 940
    Od shearer79 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 15:14
  4. Jak zrychlit torrent ...
    Od W3$cD0n3 v sekci Programování
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 12:30
  5. Ako zrychlit Firefox
    Od EIZO S1931NSH-BK v sekci Internet
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-06-2007, 17:15