Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 73

Téma: Jak zrychlit Phenom II X4 955

  1. #46
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    kdybych to dal na tych 237x16 tak by se taky zvyšili takty paměti ram a nevim kolik je bezpečne pro ne asi to skusim zvedat po troškach a non-stop delat testy na CPU i na RAMky pres co testujete RAMky mohli byste doporucit naky programek
    Naposledy upraveno uživatelem Sgt.Sykes: 13-01-2011 v 19:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Sgt.Sykes Zobrazit příspěvek
    kdybych to dal na tych 237x16 tak by se taky zvyšili takty paměti ram a nevim kolik je bezpečne pro ne asi to skusim zvedat po troškach a non-stop delat testy na CPU i na RAMky pres co testujete RAMky mohli byste doporucit naky programek
    Musíš si v tom urobiť systém ...

    1. Vieš, že procesor zvládne určitú frekvenciu (cez násobič)
    2. tú istú frekvenciu by mal zvládnuť aj pomocou taktovania zbernice (napríklad tých 237x16). Musíš ho však na tejto frekvencii aj otestovať, aby si vedel, či ju naozaj zvláda aj s pretaktovaným NB. Tzn. musíš znížiť deličku pamätí (na nižšiu hodnotu), aby ich prípadná nestabilita neskresľovala výsledky ....testuješ v OCCT, LinX ...
    3. ak to bude stabilné, môžeš pristúpiť k ladeniu pamätí - tzn. nastavíš deličkou vyššiu frekvenciu, prípadne nižšie časovanie a testuješ - napríklad bootovateľným CD/flash s Goldmemory, Memtest ... nájdeš ich v sekcii Download alebo cez strýka googla
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Dal sem na tebe a nastavil místo toho puvodního multiplier x19, bus speed 203, RAM x3.33 nastavil na multiplier x16, bus speed 237, RAM 2.66 spustím win. hned dam LinX a pokažde do minuty se to zastavi kvuli erroru při testování sem klikl na internet a cele to spadlo...xD nebude lepsi tedy si najit vyhovující hranici a pak ponastavovat ty HT a NB u mě by byl problém možná(určitě) v tom že nevím jak nastavit to NB(nwm kolik nastavit)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Problém bych viděl ve špatném časování pamětí RAM, musíš je nastavit podle nejhoršího modulu (nejspíš ten co má na 400Mhz - 800 efektivně - 6-6-6-18), protože předtim ti jely na 667MHz a teď ti jedou na 700 něco MHz při stejném časování, což ty horší moduly nezvládají...Nastav podle SPD (v CPU-Z) manuálně hodnoty podle nejhorších časování (tzn. nejvyšší) u hodnoty 400MHz, máš tam popsaný co jaký číslo znamená, stejně popsaný je to v BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Tym to asi nebude protoze sem zmensil freg. pameti jak sem uz psal ze x3.33 na x2.66 myslim ze to pak jelo na priblizne stejne freg.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    No, ale máš ty paměti na Auto časování nebo Manual, protože jestli na Auto, tak ti to zároveň se zmenšením násobiče (frekvence) změní i časování na agresivnější...Nastav to podle SPD toho nejhoršího modulu...manuálně
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    moduly RAM sou všechny stejne a mal sem to na manual jak sem to dal na nejvetsi to časovani tak mi to napsalo now system safe mod please re-setings cpu freg....neco takeho sakra mel sem si to napsat to sou hned dalsi komplikace nevim jesi ted nenapisu uplnou kravovinu ale nebylo by lepsi to nechat na multiplieru 19 bus speed 203-210 podle stability pak nastavit HT, NB a pak RAM a ne vsechno pres bus speed.
    Pripada mi to o dost slozitejsi pres ten bus speed navic mi to pise errory ramky nejdou prenastavit a pak to neni stabilni
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Máš síce rovnaké pamäte (podľa typového označenia), ale majú rozdielne hodnoty zapísané v SPD (podľa screenov, ktoré si posielal)

    Nastav pamäte manuálne na x2.66 (čo by malo byť pri cpu host 237 nejakých 630MHz) a časovanie na 5-5-5-15 (podľa SPD horšej pamäte)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    No myslim ze sme to dal tak jak si mi to rikal a zase error dam sem screen ad vis co tam presne mam
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2upl 13.1.png 
Zobrazení: 72 
Velikost: 22.1 KB 
ID: 20253   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: upl 13.1.png 
Zobrazení: 81 
Velikost: 25.9 KB 
ID: 20254  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Zdvihni Vcore ..1,36 bude imho málo, netreba oveľa - skús predtým vyskúšaných 1,376V

    A kontroluj teplotu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    snizil sem bus speed na 220 a zda se ze to jede v poho ta voltaž je dana na 1,376 V jesi tam bylo min tak to asi kuli uspore nekdy klesa.
    Divne kdys jede LinX tak se ta voltaž sniži na 1,360 V a v klidu je bud na jeste nizsi nebo jeste vyssi tych 1,376
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    ale v memtestu stale errory dam 3000 mb k otestovani a hned naskoci kolem 2 erroru
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    špatně nastavený paměti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    paměti semnastavil tak jak mi zde poradili...napetí cpu uz sem skousel i na 1,424 V a nepomohlo nemel bych treba zvednou napeti na pametech RAM mam tam ted 1.80 jinak uz sem to skousel na 5-5-5-15 a na 6-6-6-18 a obě možnosti mi hazi error
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,245

    Vlož screen u CPU-Z (záložka Memory) abychom viděli jak jsou momentálně moduly RAM nastaveny. Napiš i na jakou voltáž je máš nastaveny.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 5 PrvníPrvní ... 2345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak zrychlit nabeh systemu?
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 19:56
  2. Jak zrychlit start systému?
    Od inspektorrr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-07-2010, 13:34
  3. AMD Phenom II X4 940
    Od shearer79 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 15:14
  4. Jak zrychlit torrent ...
    Od W3$cD0n3 v sekci Programování
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 12:30
  5. Ako zrychlit Firefox
    Od EIZO S1931NSH-BK v sekci Internet
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-06-2007, 17:15