Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 5 PrvníPrvní ... 345
Zobrazené výsledky: 61 až 73 z 73

Téma: Jak zrychlit Phenom II X4 955

  1. #61
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Voltaž mam 1.80V
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2upl 13.1.png 
Zobrazení: 131 
Velikost: 22.1 KB 
ID: 20258  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Máš špatné nastaveny moduly RAM. Musíš je mít nastaveny na časování 6-6-6-18-24 ne na CL5. Ten horší modul RAM nemusí toto časování zvládat.
    Pro jistotu s voltáží opiš ze štítku modulů RAM jejich přesné typové označení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Máš špatné nastaveny moduly RAM. Musíš je mít nastaveny na časování 6-6-6-18-24 ne na CL5. Ten horší modul RAM nemusí toto časování zvládat.
    Pro jistotu s voltáží opiš ze štítku modulů RAM jejich přesné typové označení.
    veď práve ten horší modul má pre 333 časovanie CL5 (ten lepší má CL4-5-5-15)

    imho možno tie pamäte nie sú stabilné ani v defaulte. Vyskúšal by som dať všetko na default (cpu, ram) a otestoval ich, v prípadne chýb samostatne po jednom module
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Kdys mam nastaveny multiplier na 19x a bus speed 206 tak mi LinX proběhne v poho kdys tam dam bus speed 237 a multiplier 16x tak LinX bezi max 5min RAMkama to nebude to by jinak delali *bordel* uz predtim a ten memtest mi predtim bezel do nakych 20% a bez problemu nemel sem zatim cas to nechat bezet celu dobu do 100% to by bylo asi na 6 hodin
    Jinak mam ted 3,9 Ghz RAMky na auto a LinX mi probehl bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    kdy ma memtest konec?testuji 512 mb a uz je tam 550%(bez problemu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Ty RAMky porad blbnou ad to nastavim jak chci blbnou i kdys sou nastaveny takhle: 2.66
    6-6-6-18-24
    A FSBRAM by mela byt na 3:5 nee?Protože kdyš mam Bus speed 237 multiplier 16 ramky na 2.66 tak FSBRAM je na 3:4....
    Tak zvednu Bus Speed ad se to tím vyrovná ale kdys se mi spousti BIOS jak mam moznost zmacknut *DELETE* a jit do menu BIOSu tak jak to donabíha tak místo toho aby začal nabíhat Win. tak se napíše toho *Warning!Now system is in safe mode
    Please Re-setting CPU frequency in the CMOS setup
    Nemůže ten Bus Speed zase omezovat zakladka?
    Naposledy upraveno uživatelem Sgt.Sykes: 17-01-2011 v 21:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    DDR2 mají běžný standart 1.9V, pokud je máš s pasivem, klidně můžeš jít až na 2.2V. Deska však nebude jistě přeborníkem v přetaktování...Chladič máš nadstandartní, CPU víceméně také, deska je bohužel lowendová pro nějaké vyšší takty a ladění.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    No pravě, ja si myslím ze i ten Bus Speed mi blokuje zakladka trochu sem si to potaktoval jak mi to dovolilo (CPU,RAM)u cpu bych chtěl ještě zvednout CPU NorthBridge freq. ale nwm na kolik maximum tam mam možnost na 20x to by bylo asi 20xBus speed=Freq. NB nepletu se?V tom mém připade by to bylo 206x20=4120 tolik je blbost ale počitám to správně?Jestli jo tak kdybych to dal na 206x14=2884 nemel by to byl problém ze?když tak kolik bych tam mel ještě nastavit napětí
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Sgt.Sykes Zobrazit příspěvek
    No pravě, ja si myslím ze i ten Bus Speed mi blokuje zakladka trochu sem si to potaktoval jak mi to dovolilo (CPU,RAM)u cpu bych chtěl ještě zvednout CPU NorthBridge freq. ale nwm na kolik maximum tam mam možnost na 20x to by bylo asi 20xBus speed=Freq. NB nepletu se?V tom mém připade by to bylo 206x20=4120 tolik je blbost ale počitám to správně?Jestli jo tak kdybych to dal na 206x14=2884 nemel by to byl problém ze?když tak kolik bych tam mel ještě nastavit napětí
    Pozor
    Frekvence NB má citelný vliv na výkon celého procesoru, ale platí zde několik důležitých pravidel. Chybnou volbou v nastaveních NB můžete procesor i zničit!

    - Držte NB frekvenci vždy minimálně stejnou a nebo vyšší než frekvenci HT a zároveň frekvence NB nesmí přesáhnout tovární frekvenci procesoru nebo frekvenci po jeho přetaktování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od flanker Zobrazit příspěvek
    DDR2 mají běžný standart 1.9V
    1.8v podle kvality pamětí se dá jít klidně až na 2.5v...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Pozor
    Tovarní frekvence cpu je 3,2ghz takže na tych 2800Mhz bych mohl jít jestli to není moc což by nemělo z toho co sem se dozvěděl z článku, jasné že to není ani nejméně
    Kdybych tam tedy dal nakych NB 14x tak jak bych mel nastavit napetí.
    Screeny jak to mam nataktované...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: My takt....png 
Zobrazení: 134 
Velikost: 44.5 KB 
ID: 20323  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Ani zminka o tom jak počítám tu frekvenci NorthBridge?Takže to asi počitám dobře že?Jinak furt nwm jak bych mel nastavit napětí (napětí nb a cpu-nb)když dám NB 14x a BusSpeed 206.
    PCIE Clock je nastavení ohledně slotu na Grafiku že?nevite jak by to melo byt nastavené když už taktuju mam tam 100 nemelo by byt 200 kdys mam PCI Express 2.0
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    pokud tomu moc nerozumíš jako já tak si kup mb která to bezbpečně udělá za tebe mám desku MSI s tlačítkem oc genie a vše jede jak má
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 5 PrvníPrvní ... 345

Podobná témata

  1. Jak zrychlit nabeh systemu?
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 19:56
  2. Jak zrychlit start systému?
    Od inspektorrr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-07-2010, 13:34
  3. AMD Phenom II X4 940
    Od shearer79 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 15:14
  4. Jak zrychlit torrent ...
    Od W3$cD0n3 v sekci Programování
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 12:30
  5. Ako zrychlit Firefox
    Od EIZO S1931NSH-BK v sekci Internet
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-06-2007, 17:15