Problém s najetím WIN 7
Zdravim, mám takovou blamáž - jel jsem normálne na Win 7 Ultimate, koupil jsem nový HDD, tak jsem jsi řekl že je na čase ten starý přeformátovat (jel už cca 2 roky jako systémový), tak jsem widly nainstaloval na nový HDD,formátoval starej HDD a ačkoliv mám ke staršímu disku slabost:-) zpětně jsem nainstaloval widly na starej...vím že jsem to zbytečne překomplikoval,no teď nemůžu spustit WIN bez zapojeného nového HDD,protože pri naběhu mi vyhodí hlášku Chybějíci Bootmgr...které je zrovna na tom novém HDD..dá se nějak nakopírovat tady ten soubor do systémové složky?a když ano kam přesně?...vím,že jsem amatér,i tak děkuju za každou pomoc...
no jestli dobře chápu tvůj problém ;-) tak bootavací sektory už nejsou na starém disku jak jsi to měl ale na tom novém bez kterého to nejde spustit ;-) já se v tomto přímo neorientuji ale když chci nainstalovat OS do jakého koli PC nechávam v PC zapojen pouze jeden dosk na kterém bude OS... při instalaci smažu oddíly a znovu je vytvořím a zformátuji ;-) dělam to od doby co jsem měl problémy s win 7 po přechodu z win XP win 7 si vytváří další 100mb (myslím) oddíl :-) * abych nezapoměl těmy bootavocímy sektory myslím bootovací soubory třeba ten boot.mgr
..myslím že jsem někde četl,že stačí nakopírovat ten soubor Bootmgr z origoš CD,jenom nevím kam přesně:-(
vidiš teĎ jsi mi to připoměl mě se jednou stalo že se mi vymazal a máš pravdu když vybíráš disk něbo kde přesně je načíst ovladače... :-) a tam když otevřech mechaniku s DVD tak tam myslím je přímo na DVD takže zkopírovat a vložit přímo na pevný disk kde je OS :-) mě to pomohlo ;-) ale bude to mít načítání jako visty (teda u mě mělo) ale jde to máš pravdu :-)
no grafik ze mě asi nebude ;-) ale tady to je :-) je to v tom červenym kroužku :-D nevim jestli máš českou nebo anglickou verzi ;-) ten obrázek sem našel na netu :-) buĎ load driver nebo načíst ovladače :-) na to klikneš otevřeš si DVD s windows a přímo na něm je ten soubor ;-) (ctrl+c a ctrl+v) myslím nefunguje takže pravý tlačítko copy(kopírovat) potom si najeď zpět do disku kde máš nainstalovaný win a tam dej pravý tlačítko a paste(vložit) mohlo by však dělat neplechu že máš soubor boot mgr na obou discích... ale jde oto jak máš v biosu nastavené pořadí disků ;-) raději bych však ten soubor (boot.mgr) co je na nově koupeném disku někam přesunul aby nebyl přímo v kořenovém adresáři
Mě se stalo to samý, byl jsem línej rozdělat bednu a odpojit původní disk.Dopadl jsem úplně stejně. Nech připojen jenom ten disk s w7 co nechtějí najet, vlož instalační dvd a dej opravit a je to.
Podivný problem. Mám MB Gigabyte P55-UD6, (i7-860 2.8 GHz,ati 5970, 4GB ram, HDD 320GB a 2 HDD 80GB, W7pro-64bit). Po zapnutí nebo restartu se mi objeví hláška -BootMGR chybí- Restartujte Ctrl+Alt+Del. To ale nepomůže. Jako kdyby tam byl jakýsi bludný bajt a přehodí načítání W7 z Floppy.Takovou věc ani v PC nemám. Vždy musím po F12 v jakýsi tabulce (asi BIOS) nadefinovat HDD. Potom Widle normálně nastartujou a fungujou normálně. Vejra a jiný smetí tam nemám. avast mám nastavený Rezidentní ochrana - Důkladná. SUPERAntispyware taky likviduje všechno svinstvo dobře. W7 mám od 15,03,2010 a reinstal jsem nedělala.
Prosimte, pokud je tam instalace W7 a nechce to najet, nabootuj z W7 CD nebo opravnyho CD a ono ti zavadeci cast W7 opravi automaticky. Nekdy to nejde na poprve, tak to zkus vicekrat, ale automat je v tomhle celkme uspesny......
To je sice hezký, ale nerada bych příšla o data. A mám plný HDD a nemám prostor kam zálohovat. Už jsem takto po opravě Widlí ztratila několik dat, viz - někde tady na foru vlákno - Odepřen přístup k souborům, jak se mi samo zrušilo učet -Vlasta-, potom jsem měla Přihlášení Dočasným Profilem.
pokud si uzivatel nezformatuje HDD, ci jinym zpusobem "neprocisti", tak data jsou neustale k dispozici a lze je vytahnout...
pokud neni k dispozici instalacni CD, tak na netu je ke stazeni W7 recovery CD...
pokud neni k dispozici instalacni CD, tak na netu je ke stazeni W7 recovery CD...
CD W7 mám regulerní OEM a pravým klíčem. Jde mi jen o to abych nepřišla o data. Proto se bojím do mechaniky to W7 strčit. Taky mi po takový opravě totalně rozhodí nastavení Widlí. Pak to 3 dny pracně nastavuju (QWERTY, rozloženi ikon na 36, posuvnik na 10 px, vzhled XP, ,,,).
ja jsem pouzil w7 recovery CD pouze jednou / tez problem s bootovanim po ruznych "hratkach" s instalackami ruznych OS / a nic mi nerozhodil, osobne na problemy s bootovanm pouzivam BCDEdit / jednu dobu 3 logicke disky s WXP, W7 a Ubuntu /
Ja uz to delal mnohokrat a nikdy mi to nic nerozhodilo ani nesmazalo ucet. Je to proste jen oprava zavadeni W7, pokud se Ti proste nedaji spustit.
Od toho to Recovery W7 DVD je, ze?
Mas mit zalohu, pak bys nemela strach o nastaveni a data. Takovy uzivatel bez zalohy si o to koleduje......
Nastaveni QWERTY je otazka 1 minuty :D, rozlozeni ikon taky....... se zalohou je to par kliku...
W7 se vzhledem XP musi bejt lahudka....... :notsure
Od toho to Recovery W7 DVD je, ze?
Mas mit zalohu, pak bys nemela strach o nastaveni a data. Takovy uzivatel bez zalohy si o to koleduje......
Nastaveni QWERTY je otazka 1 minuty :D, rozlozeni ikon taky....... se zalohou je to par kliku...
W7 se vzhledem XP musi bejt lahudka....... :notsure
Bohužel , mě to tak udělalo. Už jsem psala že nemám prostor na zálohy. Nastavení je pravda že to je za 1 minutu. Ale u XP. W7 mi dělají neplechu. Nastavení si to nepamatuje. Po vypnutí nebo restartu si to zase plete Y Z písmenka, Rozestup ikon se zase roztahne na rozteč 42, Motiv z Plocha taky zmizí. Tak to 3 dni znova a znova nastavuju (25x - 40x !!!) nastavení opakuju než si to ty Widle 7 zapamatujou.
[quote=jungova;452965]Podivný problem. Mám MB Gigabyte P55-UD6, (i7-860 2.8 GHz,ati 5970, 4GB ram, HDD 320GB a 2 HDD 80GB, W7pro-64bit). Po zapnutí nebo restartu se mi objeví hláška -BootMGR chybí- Restartujte Ctrl+Alt+Del. To ale nepomůže. Jako kdyby tam byl jakýsi bludný bajt a přehodí načítání W7 z Floppy.Takovou věc ani v PC nemám. Vždy musím po F12 v jakýsi tabulce (asi BIOS) nadefinovat HDD. Potom Widle normálně nastartujou a fungujou normálně. Vejra a jiný smetí tam nemám. avast mám nastavený Rezidentní ochrana - Důkladná. SUPERAntispyware taky likviduje všechno svinstvo dobře. W7 mám od 15,03,2010 a reinstal jsem nedělala.[/quote]
IMHO stačí nastaviť správne poradie bootovania v bios-e ....
Pri štarte pc stláčaj Del, v menu Advanced BIOS Features nastav First boot device na HDD .....následne v Hard disk boot priority vyber disk, z ktorého chceš bootovať ...

IMHO stačí nastaviť správne poradie bootovania v bios-e ....
Pri štarte pc stláčaj Del, v menu Advanced BIOS Features nastav First boot device na HDD .....následne v Hard disk boot priority vyber disk, z ktorého chceš bootovať ...

Tak jsem si našla na CD w7 ten Bootmgr (asi 375 kB) a zkopírovala do složky (vytvoříla na ploše a nazvala) W7. Kdo poradí (nebo dá) obrázek, kam mám ten soubor bootmgr umístit ? OT - doma našla jsem zapomenutou finanční premii z práce (8 let starou-2800,-) celou v papírových 50. To jsem v bance vyměnila za kulatý 50ky, tak jsem si koupila záložní USB-32GB. konec OT. Data jsem zazálohovala.
robky, dik za obrázek. Ale přesto napiš kam umístit ten soubor bootmgr.
robky, dik za obrázek. Ale přesto napiš kam umístit ten soubor bootmgr.
[quote=jungova]robky, dik za obrázek. Ale přesto napiš kam umístit ten soubor bootmgr.[/quote]
Kdyz ti po zmene poradi disku ty W7 najedou, tak bude chyba tam a bootmgr ti nikde nechybi. Takze poslechni Robkyho a pohraj si s poradim disku v 'Hard disk boot priority'.
Ale muzes mu to i oplatit :) a vlozit obrazek ze 'Spravce disku' z tvych W7 - odtud se taky dost pozna.
[quote=jungova]tak jsem si koupila záložní USB-32GB[/quote]
Ja bych za to byval koupil externi pevny disk, ma vetsi kapacitu a vetsinou i vydrz ;)
Kdyz ti po zmene poradi disku ty W7 najedou, tak bude chyba tam a bootmgr ti nikde nechybi. Takze poslechni Robkyho a pohraj si s poradim disku v 'Hard disk boot priority'.
Ale muzes mu to i oplatit :) a vlozit obrazek ze 'Spravce disku' z tvych W7 - odtud se taky dost pozna.
[quote=jungova]tak jsem si koupila záložní USB-32GB[/quote]
Ja bych za to byval koupil externi pevny disk, ma vetsi kapacitu a vetsinou i vydrz ;)
[QUOTE=jungova;453172tak jsem si koupila záložní USB-32GB. konec OT. Data jsem zazálohovala.
robky, dik za obrázek.[/QUOTE]
Nejsem si jistý jestlu USB flashdisk je vhodné úložiště pro data. Má omezený počet zápisů, kolik to nevím ale toho se bát nemusíte. Víc tu psát nebudu, raději. Nevím jestli byste neudělala lépe kdybyste si koupila externí USB harddisk, má větší kapacitu a je větší takže ho tak snadno neztratíte :)
robky, dik za obrázek.[/QUOTE]
Nejsem si jistý jestlu USB flashdisk je vhodné úložiště pro data. Má omezený počet zápisů, kolik to nevím ale toho se bát nemusíte. Víc tu psát nebudu, raději. Nevím jestli byste neudělala lépe kdybyste si koupila externí USB harddisk, má větší kapacitu a je větší takže ho tak snadno neztratíte :)
[quote=jungova;453009]CD W7 mám regulerní OEM a pravým klíčem. Jde mi jen o to abych nepřišla o data. Proto se bojím do mechaniky to W7 strčit. Taky mi po takový opravě totalně rozhodí nastavení Widlí. Pak to 3 dny pracně nastavuju (QWERTY, rozloženi ikon na 36, posuvnik na 10 px, vzhled XP, ,,,).[/quote]
pokud máš rychlý internet zálohuj si bitovou kopii systému v síti ale nechápu že máš pc za 30000 a více tisíc a nemáš litr na ext hdd?
pokud máš rychlý internet zálohuj si bitovou kopii systému v síti ale nechápu že máš pc za 30000 a více tisíc a nemáš litr na ext hdd?